Yeşilköy Mahallesi Çok Amaçlı salonun temeli atıldı

Mart 25 ,2017



Şehzadeler Belediyesi 1 hafta içerisinde 4.projesini hayata geçirdi. Geçtiğimiz hafta Ahmet Bedevi Mahallesi Kültür ve Taziye Evi, Şehzadeler Belediyesi Gençlik Merkezi açılışı ile Hobi Bahçeleri projesinin temel atmasını gerçekleştiren Şehzadeler Belediyesi, Yeşilköy Mahallesinde 560 metrekare alana sahip olacak çok amaçlı salonun temel atmasını gerçekleştirdi.

Şehzadeler Belediyesinin Yeşilköy Mahallesi İlkokulu Bahçesinde yapacağı çok amaçlı salonun temeli düzenlenen bir törenle atıl. Yeşilköy İlk Okulu bahçesinde düzenlenen temel atma törenine Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, MHP İlçe Başkanı Şener Özten, Belediye Meclis üyeleri, Başkan yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Ermiş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“ŞEHZADELER BELEDİYESİ OLARAK ÖNCELİĞİMİZ HALKIMIZDIR”

Şehzadeler Belediyesi olarak Şehzadeler ilçesinin tüm mahallelerinde Belediyecilik hizmetlerini eşit bir şekilde yaptıklarını ifade eden Başkan Çelik “Şehzadeler Belediyesi olarak şehir merkezindeki tüm hizmet birimlerinde kiracı olmamıza rağmen, biz önceliği halkımıza ayırdık. Şehzadelerin tüm mahallerindeki Belediyecilik hizmetlerini Şehzadeler Belediyesi olarak biz veriyoruz. Yeşil alanların bakım temizlik ve çöp temizlenmesi, yolların bakım onarımı yenilerini yapılması ekiplerimiz tarafından gerçekleştiriliyor. 60’ın üzerinde mahallemize yeni parklar yaptık. Şehzadeler Belediyesi olarak tüm olumsuzluklara rağmen birçok projeyi Şehzadelerimize kazandırdık. Geçtiğimiz hafta içerisinde Gençlik Merkezimizin ve Ahmet Bedevi Mahallemizde yaptığımız Ahmet Bedevi Taziye ve Kültür Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdik. Geçtiğimiz gün yine Manisa’ da bir ilk olan Hobi Bahçeleri projesinin temellerini attık. Bugüne kadar Şehzadeler Belediyesi olarak birçok ilki gerçekleştiren bir Belediye olduk, daha fazlasının yapmak için çalışmaya devam edeceğiz. Hizmetlerimizi yaparken halkımızın fikirlerine önem veriyoruz. Yeşilköy Mahallemizin büyük bir ihtiyacı olan büyük bir projenin temelini atıyoruz. Böyle bir projeyi kendimize ait alanlarda yapıyoruz. Ancak Yeşilköy Mahallemizde Belediyemize ait bir alan olmadığı için Kaymakamlığımız ile yaptığımız protokol ile okulumuzum çok büyük olan bahçesine yapmayı kararlaştırdık. Burası tamamlandığın da gündüzleri Öğrencilerimiz tüm etkinliklerini bu salonda yapabilecekler. Bunun dışında Mahalle halkımız da düğünlerini ve özel günlerini bu çok amaçlı salonda yapabilecekler. Yeşilköy Mahallemizde temelini attığımız projenin aynısını Hacıhaliler Mahallemizde de yapacağız.  Toplamda 565 metrekare kapalı alanda yapılacak olan projemiz, Betonarme + Çelik konstrüksiyon olarak yapılacak. 432 m2 salon, 16 m2 bayan tuvaletleri bölümü, 16 m2 erkek tuvaletleri bölümü, her biri 21 m2 olan 2 adet giyinme odası, 30 m2 giriş holü bulunmaktadır. Binanın iki adet girişi olup, 2 adet de engelli rampası olacaktır. Binanın temelinde çift kat polimer bitümlü su yalıtımı uygulanacaktır. Bina duvarları çift sıra tuğla duvar arası expande polistren köpük olacaktır. Yalıtımlı bir binamız olacak. Binanın salon kısmında zemin epoksi kaplama olup, binanın diğer bölümlerinde zemin kaplaması seramik olacaktır. Çatısı çelik konstrüksiyon olan binamızda çatı örtüsü sandviç panel olarak uygulanacaktır. Binada 3’er adet erkek ve bayan tuvaleti olacaktır. Ayrıca bir giyinme odası ve bu odaya ait ayrı bir tuvalet daha olacaktır. Bina her türlü sosyal aktivite için kullanılabilir olacaktır. Yeşilköy mahallemizde bugüne kadar 12 Bin metrekare parke taşı döşemesi yaptık, meydan düzenlemesi ve çeşitli çalışmalarımız da burada yaptık. Rabbim bu güzel salonun açılışında da bir ara getirsin inşallah” dedi.

“MERKEZDE NE VARSA, YEŞİLKÖY’ DE DE AYNISI OLACAK”

Kaymakamlık olarak Şehzadeler Belediyesi ile birçok ortak projeye imza attıklarının altını çizen Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu “Şehzadeler ilçesi olarak ilk kurulduğumuzda vatandaşlarımız bizlere sürekli Belediyelerimiz ne yapacak diye bizlere soruyorlardı, bizde daha önceki Kaymakamlık yaptığımız yerlerde edindiğimiz tecrübe nispetince halkımıza anlatıyorduk. Ancak bugün geldiğimiz noktada vatandaşlarımız yapılan büyük hizmetleri gördükçe bunun farkına vardılar. Bunun en güzel örneği de bugün temelinin attığımız bu tesisimizdir. Bu projemizin protokolünü imzalarken ilk başta ticari bir proje olarak gördüğüm bu çok amaçlı salonun okul içerisinde farklı etkinliklerle de kullanılacağını görünce çok mutlu oldum. Okulumuzun bahçesinde yapmışı olduğumuz bu güzel salonumuzu çocuklarımız akşam saatlerine kadar rahatlıkla kullanacaklar, akşam saatinden sonrada tüm halkımız burada düğün, sosyal etkinlik ve birçok toplantılarını burada yapabilecek. Manisa merkezde ne varsa Yeşilköy Mahallemizde aynısı olacak inşallah. Şehzadeler Kaymakamlığı olarak yaptığımız tüm projelerimizde bizlere destek olan Şehzadeler Belediyemize çok teşekkür ediyor, Yeşilköy Mahallesi Çok Amaçlı salonun tüm halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi

 

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45