Yarhasanlar Parkı halkın büyük beğenisin topladı

Aralık 20 ,2017

Şehzadeler Belediyesi tarafından, Yarhasanlar Mahallesinde bulunan park alanın da başlatılan yenileme çalışması tamamlandı. Eskisinden daha güzel bir görünüme kavuşan park, esnaflar ve civarda oturan vatandaşlardan tam not aldı.

Şehzadeler Belediyesinin geçtiğimiz ay Yarhasanlar Mahallesi Karamızrak Caddesi Yeni Cami karşısında bulunan parkta başlattığı yenileme çalışması tamamlandı. Yenilenen parkın Civar esnaflar ve mahallede oturan vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladığını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Yarhasanlar Mahallemizde yenileme çalışması başlattığımız parkımızda ekiplerimizin yaptığı çalışma büyük ölçüde tamamlanmış durumda inşallah son birkaç çalışmanın da tamamlanması ile birlikte parkımızın açılışının gerçekleştireceğiz. Burada yaptığımız çalışma ile eski parkın kötü görüntüsünü tamamen ortadan kaldırarak yürüyüş yollarının olduğu, yeni çocuk oyun gruplarının ve oturma banklarının olduğu güzel bir parkı Yarhasanlar Mahallemize kavuşturmuş olduk. 1210 metrekare alan bu parkımızda yapmış olduğumuz yenileme çalışması esnasında 700 metrekare alan vatandaşlarımızın oturup dinlenebileceği ve yürüyüş yollarının olduğu bir alan yaptık. Ayrıca çocuklarımızın güvenle oynaya bilecekleri 140 metrekare kauçuk zemin, 350 metrekare yeşil alan, 150 metrekare rulo çim,  11 adet ağaç, 1424 adet çalı, 1000 adet lale soğanı, 4532 adet yer örtücü ve mevsimlik çiçek dikimi yapılmıştır. Ayrıca geceleri daha şık bir görünüme kavuşması için 7 adet dekoratif park aydınlatma, 10 adet çöp kovası, 1 adet kamelya, 16 adet bank, 150 metre ahşap çit ve doğanın asıl sahipleri olan kuşlar içinde 39 adet kuş yuvası montajı yapılmıştır. Yarhasanlar parkımızda yapmış olduğumuz yenileme çalışmamız yaklaşık 250 bin liraya tamamlanmıştır. Tüm çalışmaların tamamlanması ile birlikte inşallah çok kısa bir süre içerisinde bu güzel parkımızın açılışının gerçekleştireceğiz” dedi.