Yardım Tırları Yerine Ulaştı

Ocak 19 ,2016



Şehzadeler Belediyesinin geçtiğimiz Cuma günü dualar eşliğinde Hatay’a uğurladığı 7 adet yardım Tır’ ı Bayırbucak Türkmenlerine ulaştı. Yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere Hatay’ a giden Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir “Bu gün dualarla Manisa’dan yola çıkan yardım tırlarımızı AFAD İl Müdürlüğümüze teslim ediyoruz” dedi.

Geçtiğimiz Cuma günü düzenlenen törende Dualarla Hatay’a uğurlanan 7 Tır dolusu yardım malzemesi ihtiyaç sahiplerine ulaştı. Yardımları teslim etmek üzere Hatay’a giden Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, Hatay’da AFAD yetkililer ile bir araya gelerek yardım tırlarını yetkililere teslim etti. Habibi Necaar Vakfı önünde düzenlenen teslim törenine Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, AFAD Hatay İl Müdürü Halil Aykut, Şehzadeler Belediyesi Zabıta Müdürü İsmail Çiftçi, Manisa Saruhan Bey İlim Kültür ve Eğitim Vakfı Başkan yardımcısı Dr. Ahmet Silahtaroğlu, Hatay Habibi Neccar Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Bestami Özyürü katıldı. Düzenlenen törenin ardından Şehzadeler Belediye Başkan yardımcı Bilal Demir ve beraberindeki heyet Yayladağı ilçesine giderek Bayırbucak Türkmenleri ile bir araya geldi.

“ 7 TIR DOLUSU YARDIM AFAD’A TESLİM EDİLDİ”

Kampanya çerçevesinde toplanan yardımların teslimi için Hatay’a geldiğini ifade eden Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir “Şehzadeler Belediyesi öncülüğünde, Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik’ in talimatıyla yine AFAD Manisa İl Müdürlüğümüz, Saruhanbey İlim ve Kültür Vakfı ve Manisa İlim Yayma Cemiyeti’nin katılımı ile 15 Aralık tarihinde başlattığımız ‘Manisa Bayırbucak Türkmenlerine ve Savaş Mağdurlarına Sahip Çıkıyor’ yardım kampanyası çerçevesinde toplamış olduğumuz yardım malzemeleriniz 7 tır halinde Manisa’dan Hatay’a yolcu etmiştik. Bu günde yardımlarımızı teslim etmek üzere Hatay’dayız. Şehzadeler Şehri Manisa’dan toplamış olduğumuz, gıda, battaniye, yatak ve giysiden oluşan 7 tır yardımı şuan yanımızda olan AFAD Hatay İl Müdürümüz Halil Aykut’ a teslim edeceğiz. Şehzadeler Şehri Manisa’dan Manisalı hemşerilerimizin Hatay’a selamlarını getirdik. Bizler burada Türkmen kardeşlerimizin yaşamış olduğu dramı üzülerek takip ediyoruz. Burada sizlerden ricamız Manisalı hemşerilerimizin toplamış olduğu bu yardımları en çok ihtiyaç sahiplerine ulaştırmanızdır. Ayrıca misafirperverliğinizden ötürü de ayrıca çok teşekkür ediyorum” dedi

“MANİSA KARDEŞLİĞİN GEREĞİNİ YERİNE GETİRMİŞTİR”

Şehzadeler Belediyesinin toplamış olduğu yardımlardan dolayı Manisa halkına teşekkür eden AFAD Hatay İl Müdürü Halil Aykut “Şehzadeler Şehri Manisa halkına bu yardımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Kardeşliğin bir anlamı da, Mazlum duruma düşeni kendin gibi görmek, empati kurmak ve bu anlamda da bu kardeşliğin gereğini yerine getirmektir. Şükürler olsun ki Türkiye bu sınavını çok güzel veriyor. Manisa’ da bu sınavını en iyi şekilde vermiştir. Değerli Başkan yardımcımız da bu konuda bizleri de şehit etmiş durumdadır. Bu bizlerin üzerinde güzel bir vebaldir. Şehzadeler Belediyesi her ne kadar çok güzel bir organizasyonla yardımları toplamış olsalardı şuan itibarı ile emanetleri bize teslim etmiş durumdalar. Bu anlamda insanlar dünyaya sahip olmak için değil şahit olmak için gelmiştir. Bizler bunu burada görüyor şahit oluyor ahirette de bunların şahitliğini yapacağız inşallah. Tüm Manisa halkına çok teşekkür ediyorum. Burada şunu görüyoruz, geçmişte Bayırbucakta olsun, Suriye de olsun en büyük eksiklik koordinasyonsuzluktur. Şuan da elhamdülillah devletimiz kendi kurumları içerisinde, sivil toplum kuruluşlarıyla, Belediyeleriyle her bir zincir halkasıyla bir kenetlenme söz konusu olmuştur. Her ne kadar güneydoğuda ufak tefek sıkıntılar yaşansa da ki bu son çırpınışlarıdır. Bu ülkenin gücü, kuvveti daha fazla birbirine kenetlenerek ortaya çıkacaktır.  Ben tekrardan tüm mazlumlar adına Manisa halkına, Şehzadeler şehrimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

“DEMİR YAYLADAĞIN’DA BAYIRBUCAKLILARLA BULUŞTU”

Yapılan törenin ardından Şehzadeler Belediye Başkan yardımcı Bilal Demir Yayladağı ilçesinde bulunan Bayırbucak Türkmenleri ile bir araya gelerek Türkmen dağında yaşananlar hakkında bilgiler aldı. Türkmen dağı tarafında yaşanan çatışmaların seslerini çok rahatlıkla duyulduğunu ifade eden Başkan Yardımcısı Demir “Şuan Hatay’ın Yayladağı ilçesindeyiz. Hemen yan tarafımızda bulunan dağın arka tarafı Bayırbucak Türkmenlerinin savaştığı topraklar. Bulunduğumuz yerlerden savaşın seslerini çok rahat duya biliyoruz. Burada Bayırbucak Türkmenlerinin ihtiyaçları için sivil toplum kuruluşlarımızın destekleri ile bir depo oluşturulmuş durumda. Bayırbucak Türkmenleri ve savaş mağduru kardeşlerimizi için düzenlediğimiz kampanya da toplamış olduğumuz yardım malzemelerini burada bulunan Bayırbucak Türkmen’i kardeşlerimize teslim ettik onlarda burada bulunan depolara koyuyorlar.  Buradan ihtiyaca göre zaman zaman Bayırbucak tarafına gönderiliyor. Yardımların bir kısmı da burada çeşitli köylerde ikamet eden Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılıyor” dedi.

“YARDIMLAR BAYIRBUCAK’IN YARALARINA MERHEM OLUYOR”

Şehzadeler Belediyesinin toplamış olduğu yardımların Bayırbucak Türkmenlerinin yaralarına merhem olduğunu ifade eden Hatay Habibi Neccar Vakfı Başkan yardımcısı Mustafa Taze “Öncelikle bu yardımlardan ötürü Şehzadeler Belediyemize, yardım kampanyasında emeği geçen AFAD İl Müdürlüğüne, İlim Yayma Cemiyetine, Saruhan Bey İlim ve Kültür Vakfına, Manisa halkına ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Burada özellikle Yayladağı ilçesinde zor durumda olan Bayırbucak Türkmen’i kardeşlerimiz ve aileleri bu yardımlar birer ilaç gibi oldu. Çünkü çoğunun eşleri ve çocukları bu dağlarda savaşıyorlar, mücadele ediyorlar. Bu nedenle bu yardımlar burada kalan aileler için bir destek olmuş oluyor. Yardım kampanyasından ötürü tüm Manisalılara çok teşekkür ediyorum” dedi.

“YARDIMLARIN TESLİMİNDE BULUNDUK”

Şehzadeler Belediyesi ile ortak olarak yapılan yardım kampanyasında yer almaktan büyük bir mutluluk duyduklarını ifade eden Manisa Saruhanbey İlim, Kültür ve Eğitim Vakfı Başkan yardımcısı Ahmet Silahtaroğlu “Saruhanbey İlim ve Kültür Vakfı olarak bizlerde böyle bir kampanyada yer aldığımız için çok memnun olduk. Burada yaşayan kardeşlerimizin durumlarını buraya gelerek bizzat kendimizde görmüş olduk. Gerçekten de burada yardıma muhtaç çok kardeşimiz var. Bizde vakıf olarak Belediyemiz ile birlikte böyle bir hizmetin içerisinde yer aldık ve buralara gelerek yardımların teslim edilmesini de görme şansımız oldu. İnşallah bu yardımlar en güzel şekilde yerlerine ulaştırılır. Burada bulunana mağdur ve mazlum kardeşlerimizin yaralarına bir nebze olsun ilaç olursa inşallah bizlerde bundan çok memnuniyet duyacağız. Bu çalışmada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45