YILIN İLK KİRAZI 700 TL'DEN ALICI BULDU

Nisan 28 ,2022



Türkiye’nin kiraz üretim merkezlerinden biri olan Manisa’da Kuzey Yarım Küre’nin ilk kiraz hasadı yapıldı.  Şehzadeler Belediyesi tarafından yapılan Kiraz Pazarı’nda ilk kirazın satışı gerçekleşti. Sembolik olarak gerçekleşen açık artırmada ilk kirazın kilosu 700 TL’den alıcı buldu.

 

Şehzadeler İlçesine bağlı Sancaklıbozköy Mahallesi’nde hasadı yapılan kuzey yarımkürenin ilk kirazı, gerçekleştirilen açık artırmayla satıldı. Düzenlenen törene Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk, üreticiler ve tüccarlar katıldı.

“BUGÜNKÜ FİYAT SEMBOLİKTİR”

Törende konuşan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Türkiye’nin en güzel kiraz pazarlarından birisi olarak kabul edilen, tescillenen belediyemiz tarafından yapılan bu modern tesiste üreticilerimizin kirazını birazdan açık artırma ile satacağız.” dedi.  Başkan Çelik,  açık artırmada oluşan fiyatın ürünün gerçek fiyatı olmadığını, kirazı üreten ilk çiftçiyi ödüllendirmek amacıyla sembolik fiyatla alım yapıldığını, ilerleyen günlerde hasadın artmasıyla fiyatların yerini bulacağını kaydetti. Başkan çelik “Hasat artıkça üretim artıkça inşallah fiyatı da oturacak ve tüm Türkiye'ye herkese yetecek kadar üretim yapılacaktır" dedi.

YENİ PAZARLAR AÇILABİLİR

İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk de Manisa'da üretilen kirazın dünyanın dört bir yanına ihraç edildiğini dile getirerek, "Kirazın önemli bir merkezindeyiz. Bu ay içinde Güney Kore'den gelen bir heyet kiraz bahçelerimizde ve işletmelerimizde incelemede bulunacak. Bu ziyaretten sonra da inşallah Güney Kore ile daha çok ihracat bağlantılarımız oluşacak." dedi.

“VERİM ARTIŞIYLA İLK SIRAYA YÜKSELEBİLİRİZ”

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, yaptığı konuşmada Manisa'da kiraz üretiminin her geçen yıl arttığına dikkati çekerek, "Mevcut alanlarda verimi artırarak, yeni alanları da ihdas ederek tıpkı üzümde, zeytinde olduğu gibi bu alanda da Türkiye'de ilk iki sırada yer alabiliriz. Ben Manisa üreticisinin bunu başarabileceğini düşünüyorum." diye konuştu. Bölge üreticilerinden Metin Koyuncu ile Halil İbrahim Koca'nın hasat ettiği yaklaşık 40 kilogram kiraz için sembolik açık artırma yapıldı. Tüccarların kilosuna 600 lira, üreticilerin ise 1000 lira teklif verdiği açık artırmada 700 liradan uzlaşma sağlandı. Kirazı İbrahim Bodur aldı. Açık artırmada satılan ilk kirazın Ankara Hali'ne gönderileceği belirtildi.

 

 

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45