YENİ HARMANDALI ÇOK AMAÇLI SALONA KAVUŞACAK

Ekim 04 ,2022



Şehzadeler Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı'nın birinci oturumu Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik başkanlığında yapıldı. 22 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı mecliste  Başkan Çelik, Yeni Harmandalı Mahallesi'ne yapılacak  Çok Amaçlı Salon Projesi'nin ihalesinin yapıldığını duyurdu. Başkan Çelik "Projemiz  ilçemiz Yeni Harmandalı Mahallesi 103 ada 1 parselde yaklaşık 970 m2 alanda hayata geçirilecek. Salonumuz yaklaşık 220 m2'lik kapalı alanı kapsamaktadır. Bina haricinde parselin bahçe kısmında 250 m2'lik kısmı açık düğün ve toplantılara hizmet verecek şekilde saha betonu uygulaması ile kaplanacak. Şehzadelerimize hayırlı olsun" dedi.

 

Şehzadeler Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı'nın birinci oturumu dün gerçekleştirildi.  Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan meclis'te 22 gündem maddesi görüşüldü. Meclisin başında belediyenin çalışma ve projelerindeki son durum hakkında Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik,  meclis üyelerine bilgi verdi.

 

ÜRETİCİLERE YÖNELİK HİZMETLER

Üreticilere yönelik hizmetlerinde bu yıl bir ilki gerçekleştirdiklerini dile getiren Başkan Çelik "Şehzadeler Belediyesi olarak  üreticilerimiz için hayata geçirdiğimiz hizmetlerimize bu yıl bir ilki de gerçekleştirerek,  bir yenisini daha ekledik.  Atıl durumdaki 50 dönümlük bir hazine arazisini önce büyük gayretlerle tarıma elverişli hale getirerek,  buraya silajlık mısır ekimi yaptık.  Ağustos ayında da hasat ettiğimiz mısırları,  takribi 400 kiloluk balyalar halinde hazırladık. Düzenlediğimiz tören ile de  1-30 büyükbaş hayvanı olan 230 üreticimize , 348 balya yem desteğinde bulunduk. üreticilerimize hayırlı olsun. emeği geçen çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.  Gelecek yıl da Veziroğlu Mahallemizdeki 250 dönümlük kendi arazimizde yonca üretimi yapmayı planlıyoruz. İnşallah silajlık mısıra ilave olarak yonca üretimi de yapıp çiftçilerimize dağıtacağız. 320 dönüm tarım arazisi olan ilçemizde üreticilerimiz için bir diğer hizmetimiz olan ova yolu düzenleme çalışmalarımız da devam ediyor. çiftçilerimiz bağlarına, bahçelerine daha rahat gidebilsin diye ova yollarında 4500 km'nin üzerinde malzemeli ve malzemesiz bakım yaptık. Geçen yıl itibariyle hizmetin kalitesini bir tık daha artırdık. ova yollarının çok kullanılan bölgelerinde soğuk asfalt çalışmasına başladık. Geçtiğimiz yıl 105 km yolu asfaltla buluştururken; bu yıl  ki çalışmalarımızda da  52 km'ye ulaştık. Geçtiğimiz günlerde 13 mahallemizin muhtarı bizleri ziyaret ederek,  bu hizmetimiz için teşekkür ettiler, bu da bizleri ziyadesiyle mutlu etti.  Ziyaretleri için muhtarlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu. 

DEVAM EDEN PROJELERDE SON DURUM

Çalışmaları devam eden projelerle ilgili de konuşan Başkan Çelik sözlerini şöyle sürdürdü; "5 mahallemizi kapsayan, kentsel dönüşüm projemizin ilk etabı için TOKİ Başkanlığımızın 13  Ekim'de ihale yapmasını bekliyoruz. İhale takviminin tamamlanmasının ardından yapım çalışmalarına da start vereceğiz.  Yarhasanlar Mahallesi’ndeki millet Kütüphanesi ve Gençlik Merkezi’mizin yapım çalışmaları ile  Saruhan Bey tarafından yaptırılan Fetih Mescidi’nin restorasyon çalışmaları takvimine uygun şekilde devam ediyor. Çavuşoğlu Mahallemizde toplam 270 m2'lik inşaat alanında,  220 m2’si Çok Amaçlı Salon ve 50 m2’si Muhtarlık ve Doktor Evi olmak üzere kazandıracağımız Çok Amaçlı Salon, Muhtarlık Binası ve Doktor Evi projemizin de yapımı devam ediyor.  Geçtiğimiz hafta çalışmaları yerinde inceleyerek teknik ekiplerimizden bilgi aldım.  inşallah bu hizmetimizi de yeni yılın ilk ayında hizmete açmayı planlıyoruz." 

Başkan Çelik şöyle devam etti; "Sanklıuzunçınar Mahallemizde yapımını sürdürdüğümüz Düğün Salonu ve Yazlık Düğün Alanı projemizde de sona geldik.  Önümüzdeki günlerde de bu projemizi de hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Ahmet Bedevi ve Okan Divrik Parkı’nın yürüyüş yollarının düzenlenmesi çalışmalarımıza başladık. En kısa sürede bitirip halkımızın hizmetine sunacağız. Sarıalan, Sarıbeyler ve Gökbel Mahallelerimizdeki okullarımızın bahçesine,  çok amaçlı kullanım alanları yapıyoruz. Projemiz Sarıalan mahallesi 172 ada 1 parsel , Sarıalan mahallesi sarıbeyler mevkii 185 ada 6 parsel ve Gökbel mahallesi 225 parselde bulunan taşınmazlara çok amaçlı tesisler ve bunlara ait çevre düzenlemeleri işlerini içeriyor. Projemiz Sarıalan’daki parselimizde yaklaşık  6 bin 540 m2 alanda , Sarıbeyler’deki parselimizde  yaklaşık  3 bin 310m2 alanda ve Gökbel’deki parselimizde okul bölümü hariç yaklaşık 1.800 m2 alanda yer almaktadır. Sarıalan ve Sarıbeyler’deki tesislerimiz 165 m2 lik üzeri kapalı ,  Gökbel’deki tesisimiz ise 215 m2 lik üzeri kapalı ve çevre düzenleri giriş ve yürüyüş yolları beton parke olacak şekilde imalatı yapılacaktır. Bu projemizde de  ihalemizi yapıp, yer teslimi yaptık. Yapım çalışmaları başladı." 

KAYKAY VE PATEN PARKI HİZMETE GİRDİ

Belediye'nin kaykay ve paten sporcularının güvenli bir alanda sporlarını yapmaları için hayata geçirdiği Kaykay ve Paten Parkı hakkında da konuşan Başkan Çelik "2. Anafartalar Mahallemizde 4 bin 700 metrekarelik bir alanda hayata geçirdiğimiz Kaykay ve Paten Parkı projemizde de çalışmalarımızı tamamladık ve gençlerimizin hizmetine sunduk. Şehzadelerimize, gençlerimize  hayırlı olsun." dedi. 

YENİ KREŞ VE GENÇLİK MERKEZİ AÇILIŞ İÇİN GÜN SAYIYOR

Şehzadelere kazandırılacak yeni kreş ve gençlik merkeziyle ilgili de bilgi veren Başkan Çelik "Fatih Parkı'nda, Sergi Salonunun altında Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından belediyemize tahsis edilen  binada da bir gençlik merkezi ve kreş  açmak için çalışmalarımız devam ediyor. binamızın toplam alanı 588 metrekare olup 278 metrekaresi kreş, 310 metrekaresi gençlik merkezi olarak ayrılmıştır. Kreş bölümünde 3 adet sınıf,  yemekhane, mutfak ve uyku odası, lavabolar, bekleme ve oyun salonu, idari bölüm yer alacak. Gençlik merkezi bölümünde  dört oda, lavabolar, depo ile tarım atölyesi, stüdyo odası, e spor salonu ve robotik kodlama atölyesi yer alacak.  Merkezimizin şuanda ısıtma, soğutma ve havalandırma sistemlerinin yapımını gerçekleştiriyoruz. En kısa sürede de çalışmalarımızı tamamlayarak burayı da hizmete açacağız." dedi. 

YENİ HARMANDALI'NA ÇOK AMAÇLI SALON

Yeni Harmandalı Mahallesi'ne yapacakları projenin ihalesini yaptıkları bilgisini de paylaşan başkan Çelik şöyle konuştu; "Yeni Harmandalı Mahallemize kazandıracağımız Çok Amaçlı Salon Projesi'nin de ihalesini gerçekleştirdik.  Projemiz  ilçemiz Yeni Harmandalı Mahallesi 103 ada 1 parselde yaklaşık 970 m2 alanda hayata geçirilecek. Salonumuz yaklaşık 220 m2'lik kapalı alanı kapsamaktadır. Bina haricinde parselin bahçe kısmında 250 m2'lik kısmı açık düğün ve toplantılara hizmet verecek şekilde saha betonu uygulaması ile kaplanacak. Ayrıca yürüyüş alanları ve araç park yerleri ile birlikte bahçede toplam 470 m2 alanda yüzey sertleştiricili saha betonu uygulaması yapılacak. Parselin tüm çevresinde betonarme temel hatılları üzerine oturtulacak olan 150 cm'lik panel çit yer alacak. Açık ve kapalı düğün salonu ile araç girişleri için 2 adet sürgülü giriş kapıları yer alacak. Bahçede mevcut ağaç dokusunu da içine alan yeşil alan / peyzaj düzenlemesi yapılacak." 

EĞİTİM VE ÖĞRETİM HİZMETLERİ

Şehzadeler Belediyesi'nin eğitim  öğretime yönelik hizmetleri hakkında da meclis üyelerine bilgi veren Başkan Çelik şöyle konuştu; "Kurulduğumuz günden bugüne her zaman eğitim öğretim faaliyetlerinin destekçisi olduk. Yavrularımızın kaliteli ve eşit şartlarda bir eğitim alabilmesi için imkanlarımızı seferber ettik.  Sıfırdan birkaç okul yapılabilecek bir bütçeyi eğitim öğretim desteklemelerimiz için harcadık. Bu hizmetlerimize bu yıl da bir yenisini ekledik.  Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz  ile imzaladığımız protokol kapsamında ilçemizdeki okullarda okuyan ihtiyaç sahibi öğrencilere 1000 kırtasiye seti ve 500 öğrenciye de okul forması (yazlık kışlık) desteğinde bulunduk. Hediye çeklerini ve kırtasiyelerini öğrencilerimize okul müdürlükleri aracılığıyla dağıtılması için Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Gençay'a teslim ettik.  Belediyemizin destekleri ile Celal Bayar Üniversitesi elektrik elektronik ve makine mühendisliği öğrencilerinden oluşan Şehzadeler Belediyesi İHA Takımı, bu yıl düzenlenen Teknofest'e yaptıkları Avcı İHA projesi ile katılmışlardı.  Öğrenci kardeşlerimiz 1200 başvuru arasından önce  96 takım arasına girerek, finale kaldılar. Yarışmayı ise 38. sırada tamamlayarak bizleri mutlu eden bir derece elde ettiler. Yine aynı şekilde Manisa Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri belediyemizin katkıları ile katıldıkları Teknofest finallerinde  Engelsiz Ulaşım Teknolojileri alanında Türkiye birincisi ve aynı zamanda En İyi Sunum ödülü aldılar.  Öğrenciler Ayşe Nehir Nalbantoğlu  ve Taha Arben Vurgun'u,  danışman öğretmenleri  Sözer Vurgun ve  okul idarecilerimizi tebrik ediyorum. Şehzadeler Belediyesi olarak her zaman öğrencilerimizin destekçisi olduk olmaya da devam edeceğiz." 

Başkan Çelik'in konuşmasının ardından meclis gündeminde yer alan maddelerin görüşülmesine geçildi. 22 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.  Meclis toplantısının ikinci oturumunun ise 6 Ekim Perşembe günü saat 17:00'da yapılacağı belirtildi.

 

 

 

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45