Tarihi Dilşikar Hatun Hamamı gün yüzüne çıkıyor

Mart 08 ,2017

Şehzadeler Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri Dilşikar Mahallesi, Dilşikar Hatun Hamamı arkasında kalan kısımda yol yapım çalışması başlattı. Tarihi hamamın arka kısmında yapılan çalışmanın kısa bir süre içerinde tamamlanacağını ifade eden Başkan Çelik, çalışmaların tamamlanmasının ardından yolun halkın kullanımına açılacağını ifade etti.

Şehzadeler Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler Dilşikar Mahallesi, Dilşikar Hatun Hamamı arkasında kalan 3228,3229 ve 3230 adaları arasında kalan imar yolunda yol açma çalışması başlattı. Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun yaptığı çalışma ile Dilşikar Hatun Hamamı koruma alanı içerisinde kalan imar yolunun açılması için çalışma başlattıklarını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Dilşikar Mahallemizde bulunan tarihi Dilşikar Hatun Hamamının arka kısmında kalan 3228,3229 ve 3230 adaların arasında bulunan imar yolunun açılması için ekiplerimiz bir çalışma başlatmış durumdalar. Bu tarihi alanın çevresinde yapılan çalışmada İzmir 2 numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’nun karar gereği yapılan çalışma ile 6 metre genişliğinde yaklaşık 100 metre uzunluğunda bir yol yapımı çalışmasına başladık. Bu çalışma esnasında imarlı yolun üzerinde bulunana bir adet binanın da hak sahiplerinin muvaffakatı alınarak yıkımını gerçekleştirdik. Yapacağımız çalışma ile açılan yolda gerekli düzenleme çalışmaları tamamlandıktan sonra tarihi dokuya uygun bir şekilde parke taşı döşeme işlemini de yaparak söz konusu yolu araç ve yaya trafiğine açmış olacağız. İnşallah çalışmaları kısa bir süre içerisinde tamamlayarak yolu halkımızın kullanımına açacağız” dedi.