Şehzadelere Sağlıklı Yaşam Ormanı

Ocak 03 ,2016



Şehzadeler Belediyesi ve Manisa Halk Sağlığı Müdürlüğü Yenimahmudiye mahallesinde Sağlık Yaşam Ormanı için ilk fidanları dikti. Şehzadeler ilçesinde herkesin bir fidanı olması gerektiğini ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Çocuklarımıza ağaçlar diktirmeli ve ona sahip çıkmayı öğretmeliyiz” dedi.

Şehzadeler Belediyesi ve Halk Sağlığı Müdürlüğü’ nün ortaklaşa projesi ile Yenimahmudiye Mahallesi’nde kurulan Sağlıklı Yaşam Ormanı içi fidan dikim töreni düzenlendi. Törene Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Manisa İl Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir ve mahalle halkı katıldı. Şehzadeler Belediyesi ile farklı projeler ile de birlikte çalıştıklarını ifade eden Manisa Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay “Geçtiğimiz günlerde Şehzadeler Belediyemiz ve Şehzadeler Kaymakamlığımız ile ortaklaşa bir protokol imzaladık. Bu protokol çerçevesinde Şehzadeler Belediyemiz Sağlıklı yaşam merkezimize gelecek olan vatandaşlarımızın getirilmesi ve götürülmesini kendi araçları ile sağlamış olacak. Bu gün de burada benzer bir proje ile sağlıklı yaşam ormanını oluşturuyoruz. Geçtiğimiz yıl burada 30 dekarlık bir alanı ağaçlandırarak sağlıklı yaşam ormanı yapmıştık. Bu gün bu alanı dikeceğimiz fidanlar ile 45 dekarlık bir alana çıkaracağız. Bu alanda çam ve çınar ağaçlarından oluşan bir sağlık ormanı olacak. Bu sağlıklı yaşam ormanın oluşmasında Şehzadeler Belediyemizin büyük desteklerini aldık. Ormanın oluştuğu alan Şehzadeler Belediyemize ait büyük bir alan. Sağlıklı yaşam ormanımızın oluşması, ağaçların dikimi ve bakımı noktasında Belediyemiz bizlere destek sağlıyor. Bu alan tamamlandığında belki de Manisa’nın en büyük mesire alanlarından biri olacaktır” dedi.

“BU ŞEHİRDE YAŞAYAN HERKESİN BİR DİKİLİ AĞACI OLMALI”

Şehzadeler ilçesinde yaşayan herkesin bir dikili ağacı olması gerektiğini ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Yeni Mahmudiye mahallemizde hayırlı bir iş için bir araya gelmiş bulunmaktayız. İnsan Allah’ın yeryüzündeki halifesidir. Allah bütün doğayı, bütün canlıları bize emanet etmiştir. Doğayı korumak, canlılara sahip çıkmak, yeryüzü düzeninin bozulmaması noktasında çaba ve gayret sarf etmek bizlerin görevidir. Ancak ne yazık ki gelişme adına, teknoloji adına insanoğlu kendi sonunu hazırlamaktadır. Kontrolsüz bir betonlaşma, yeşilin yok olması, doğal dengelerin bozulması, belli ürün ve canlıların sonunun getirilmesi gibi yanlış hareketler ileride insanlığın başına büyük belalar açacaktır. Bu gün gerek Ülkemizde, gerekse Dünyada, erozyonun önlene bilmesi, doğal dengenin korunabilmesi için bir çok sempozyum ve konferanslar yapılmaya başlamıştır. Çünkü bu gidişat devam edecek olursa, bunun sonu insanlık için, doğa için bütün canlılar için büyük riskler getirmektedir. Bu gün çok şükür ki bir bilinçlenme var. Bizde Şehzadeler Belediyesi olarak ağaç dikmeye son derece büyük bir önem veriyoruz. Her geçen gün yeşil alanlarımızı arttırmak işitiyoruz. Şehrin içerisinde, beton yığınlarının arasında, toprakla temas edemeyen çocuklarımız düzenlenmiş olan bu doğal alanlarda toprakla buluşsun. Yeşili görsün, elektriğini atsın ve sağlık bulsun istiyoruz. Yeşillikte, ağaçta, ormanda şüphesiz ki sağlık var. Bu gün Halk Sağlığı Müdürlüğümüz ile birlikte bu alanda yeni ağaçlarımızı toprakla buluşturacağız. Bu şehirde yaşayan herkesin dikili ağaçları olmalıdır. Çocuklarımıza ağaçlar diktirmeli ve ona sahip çıkmayı öğretmeliyiz. Çocuklarımız bu anlayış ve bu kültür ile büyümeliler. Bunları yapmalıyız ki daha güzel yarınlarda yaşaya bilelim, daha sağlıklı nesillerimiz olabilsin. Yaş kesinin başı kesilsin diyen bir ecdadın torunlarıyız biz. Öyleyse hem dinimiz hem de medeniyetimiz doğaya ve canlılara sahip çıkmamamızı ve merhametle davranmamızı emrediyor. Ama bu gün ne yazık ki belli canlı türlerinin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını görüyoruz. Bu hepimizi için bir risk bir tehlikedir. Bundan hepimiz sorumluyuz. Yeni Mahmudiye mahallemizdeki hemşerilerimizi tebrik ediyorum. Onlar bugün dikeceğimiz ağaçlara burada sahip çıkacaklar. Halk sağlığı il müdürümüze ve çalışanlarına duyarlı yaklaşımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Yoğun programları olmasına rağmen bu gün buraya gelerek bizlere destek olan değerli Milletvekilimiz Murat Baybatur’ a çok teşekkür ediyorum. İnşallah daha fazla ağaçlar dikeceğiz. Buraya gelirken yol üstünde bulunan Karaağaçlı Çamlık parkı mezbelelik bir hale gelmişti. Orada gerekli tüm çalışmaları yaptık. Yepyeni bir rekreasyon alanı haline getirdik. İnşallah hep birlikte önümüzdeki günlerde açılışını yaparak hemşerilerimizin hizmetine sunacağız” dedi.

“MİLLETVEKİLLERİ VE HÜKÜMET OLARAK HER ZAMAN DESTEK OLACAĞIZ”

Bu tür anlamlı projelerde Milletvekilleri ve Hükümet olarak her zaman destek olacaklarının altını çizen AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur “Öncelikle burada sizlerle bir arada olmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Bu alanın yapımı ile ilgili değerli Belediye Başkanım ve Müdürüm gerekli tüm bilgileri ifade ettiler. Yeşil alan, ormanlık alanlar bunlar hem bizim inancımız hem de kültürümüz gereği yapmamız gereken şeylerdir. Hz. Peygamber efendimiz’ de ‘Kıyametin kopacağını dahi bilseniz, elinizdeki fidanı muhakkak dikin’ ağaç dikin buyurmuştur. Dinimizde bize bunu buyurmuştur. Şehzadeler Belediyemiz ve Halk Sağlığı Müdürlüğümüz ortaklaşa çok güzel bir projeye imza attılar. Bu güzel Sağlıklı Yaşam Ormanı Mahmudiye’miz için hayırlısı olsun. İnşallah bu şekilde yeşillendirilecek olan alanlar yine Belediyemiz ve Müdürlüğümüz ile ortaklaşa olduğu müddetçe bizde her zaman Milletvekilleri ve Hükümet olarak arkalarında olacağız. Halk Sağlığı Müdürlüğümüze duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum. Değerli Belediye Başkanımıza’ da desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından törene katılan protokol üyeleri Sağlıklı Yaşam Ormanına birlikte fidan diktiler.

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45