Şehzadeler'de Cumhurbaşkanlığı sistemi konuşuldu

Ocak 27 ,2017



Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) İçişleri Komisyonu Başkanı AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Şehzadeler Belediyesi ile İdareciler ve Bürokratlar Birliği tarafından düzenlenen "Cumhurbaşkanlığı sistemi ve terör" konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı.

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç’in konuşmacı olduğu ve Tarihi Bedesten Nikâh Salonunda düzenlenen konferansa Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti MKYK Üyesi Murat Baybatur, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, İl Müftüsü Sinan Cihan ve çok sayıda vatandaş katıldı. TBMM İçişleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç’in Manisa halkı tarafından çok sevildiğini belirten Başkan Çelik “Konferansımıza katılmak üzere şehrimize gelen TBMM İçişleri Komisyon Başkanımız ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilimiz Celalettin Güvenç ile sabah saatlerinden itibaren birçok ziyaretler gerçekleştirdik. Bu ziyaretler esnasında çok sevindiğim bir durum oldu. Manisa’da görev yaptığı 3,5 yıllık süreç içerisinde halkın yanında olan kapısını halka açan Manisa Valimiz ağabeyimizi halkımız bağırlarına bastılar. Bu ziyaretlerimiz esnasında hizmete karşı bir vefanın gösterildiğini gördüm. Bu şehrin bir hizmetkârı olarak bundan da büyük bir onur ve mutluluk duydum. Değerli büyüğümüz TBMM İçişleri Komisyon Başkanımız, değerli Valimize de davetimizi kırmayarak şehrimize teşrif ettikleri için çok teşekkür ediyorum. TBMM’ de Anayasa değişikliği ile ilgili görüşmeler oldu. Bu süreçte bir takım söylemler ve engellemeler oldu. Bunları milletçe hepimiz izledik. Bu güne kadar konuşulanlar konuşuldu şimdi inşallah kısa bir süre içerisinde önümüze sandık gelecek, yani son sözü millet söylemiş olacak. Bu aziz millet her zaman olduğu gibi sağduyusu ile kararını verecek ve bu süreçte bir takım olumsuz söylemde bulunanlara da en güzel cevabı vermiş olacaktır. Ben inanıyorum ki bu süreçte olumsuz konuşanların hepsi, referandum günü sandıklar açıldığında mahcup olacaklardır. Milletimiz güçlü Türkiye’den yana olduğunu referandum gecesinde gösterecektir” dedi. Şehzadeler Belediyesi ile ortaklaşa düzenlen konferans nedeni ile Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’e teşekkür etti.

 

“BİZ İMPARATORLUK BAKİYESİ BİR ÜLKEYİZ”

 

Türkiye’nin konum olarak Dünya da çok önemli bir noktada olduğuna dikkat çeken TBMM İçişleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, "Türkiye'nin gündemine referandum geldi. Ne yapmak istiyoruz, ne oluyor, neden yaptık? Biz imparatorluk bakiyesi bir ülkeyiz, biz Ortadoğu'nun göbeğindeyiz. Ne demek Ortadoğu? Ortadoğu dünya petrol ve doğalgazının yüzde 60-70 payını üreten bölge demek. Dünyada en önemli şey enerji o da Ortadoğu'da, tüketense Avrupa. Türkiye ise tam ortada bu malzeme, enerji Ortadoğu'dan Avrupa'ya Türkiye üzerinden gidecek. Biz önemli bir ülkeyiz. Onun için bu topraklarda herkesin tabii olarak hesabı var. Dolayısıyla benim ülkemin güçlü olması lazım. Güçlü yönetime sahip olması lazım. Benim ülkemi yöneten millete dayanması lazım, millet adına karar vermesi lazım. Milletin menfaatlerini kendi menfaatlerinin üstünde görmesi lazım. 7 Haziran'da AK Parti yüzde 41 oy aldı, 258 milletvekili çıkardı. Normal muhalefet olsa Türkiye'de demokrasi kültürünü bu muhalefet sindirmiş olsa hükümeti AK Parti'ye vermeleri lazım. Yüzde 41 yahu, Yunanistan'da yüzde 35 ile iktidar olunuyor. İtalya'da koalisyonun olmaması için iki turlu seçim  getirdiler. Bizde ise, CHP'li Şafak Pavey ile HDP'li Selahattin Demirtaş, 'birlikte iyi salladık değil mi? Güzel günler gelecek' dediler. Evet güzel günleri getirdiler, Kandil, 'Türkiye'de güçlü hükümet dönemi bitti' diye ayaklanma çağrısı yaptı. 10-15 vilayetimizde 'Türkiye'de artık güçlü hükümet dönemi bitti bize gün doğdu' diye harekette geçtiler. Orada gene Allah razı olsun Tayyip Erdoğan'dan aynı hükümet devam ediyormuş gibi dedi ki; 'Hodri meydan bu millet ölmedi'. Size güvendi eğer korksaydı, 'halk desteği kalmadı arkamızda, hükümeti kuramadık' deseydi ve rest çekmeseydi bugün halimiz ne olurdu?” dedi. 

“HALKIN ÜSTÜNDE DENETİM MAKENİZMASI YOKTUR”

Halk oyunun üzerinde daha büyük bir denetim sisteminin olmadığını kaydeden Güvenç “Şimdi diyorlar ki; 'Tayyip Erdoğan'a uydurmak için sistem değiştiriyorlar'. Yahu biz Tayyip Erdoğan için değil mevcut sistem bu. Anayasa'da diyor ki; 'Cumhurbaşkanı istediği zaman bakanlar kuruluna başkanlık eder'. Şimdi Tayyip Erdoğan 2019'a kadar Cumhurbaşkanı, Kılıçdaroğlu ‘da Başbakan. Cumhurbaşkanı anayasal yetkisini kullandı ve bakanlar kurulunu toplayamaz mı, toplar. Seçilmiş Cumhurbaşkanının anayasada hükmü var, biz yazmadık. Sistem yürütmenin elini ayağını bağlamış. Sistem çalışmama üzerine kurulmuş, sistem yürütmenin elini ayağını bağlamış. Aman ha aman, bizi şu 15 senedir AK Parti'nin fedakârlıkla, cengâverlikle yürütüp de size yansıtmadığı sorunlarla benim ülkemi bir daha baş başa bırakmamanız lazım. Benim ülkem artık onları hak etmiyor. Halka dayanan, halktan yetki alan güçlü bir lider, güçlü bir cumhurbaşkanı, dünyaya da meydan okuyabilecek bir insan gelir çalışır, yapar. CHP istediği kadar 'rejim değişiyor' desin rejim değişmiyor sistem değişiyor. Rejim demokrasi rejimi, AK Parti 15 yıldır demokrasinin bekçisidir. Demokrasi halk, halk iradesi demektir. Halktan kaçmamak demektir. Öbür rejim monarşidir onun temel özelliği seçimle gelmemektir. Biz diyoruz ki meclis yasama yapsın seçilsin, yürütmenin başındaki adam da halktan yüzde 51 oy alsın seçilsin bu ülkeyi beş yıl süreyle yönetsin başarırsa bu millet bir daha seçsin. Bunun rejim değiştirmekle ne ilgisi var. Seçime sandığa dayanan sistem demokrasidir ve oy bunun babasıdır. En büyük ölçüsü denetçisi halktır bu sistemin. Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı olsa ertesi gün toplumu, halkı kucaklamak  zorunda bu sistemde. Halkın oyundan daha büyük, daha güçlü bir denetim elemanı olabilir mi? En güçlü lider çekilmek zorunda bu sistemde 40 sene değil. Sitemin ruhu bu, ruhu milleti öne alıyor” dedi. Güvenç konferans sonunda salonda bulunan vatandaşlarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45