Şehzadeler' den sokak hayvanları için 5 bin adet su kabı

Ağustos 09 ,2016

Şehzadeler Belediyesi, sokak hayvanları için anlamlı bir projeyi daha hayata geçirdi.  Yaz sıcaklarında sokak hayvanlarının susuz kalmaması için yapılan 5 bin adet su kabını dağıtacaklarını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Dostlarımızı susuz bırakmıyoruz sloganı ile başlattığımız proje ile sokak hayvanlarımız için yaptırdığımız 5 bin adet su kabının halkımıza dağıtacağız” dedi.

Şehzadeler Belediyesinden anlamlı bir proje daha. Daha önce sokak hayvanları için yaptığı projelerle halkın büyük takdirini toplayan Şehzadeler Belediyesi, “Dostlarımızı susuz bırakmıyoruz” sloganı ile hayata geçirdiği sokak hayvanları su kapları projesi kapsamında hazırlanan 5 bin adet su kabı dağıtmaya başladı. 15 Temmuz Demokrasi Meydanında düzenlenen tanıtıma Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir katılarak vatandaşlara su kaplarından dağıttı. Seçildiği günden bu yana Şehzadeler’ de yaşayan tüm canlılar için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Bugün yine bir sorumluluk projemizi hayata geçiriyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu güne kadar şehrimizde yaşayan tüm canlılara hizmet etmek için çaba ve gayret sarf ediyoruz. Bu çerçevede göreve gelir gelmez parklarımıza yem ve su kapları monte etmiştik. Ardından ilçemizdeki kuşlar yuva yapabilsinler, sağlıklı şartlarda yaşaya bilsinler diye bin adet kuş yuvasını şehrimizin çeşitli yerlerinde ağaçlara monte etmiştik. Bununla da yetinmeyerek kedi evleri yaptırdık. Yaptırmış olduğumuz bu kedi evlerini de uygun olan ve talep edilen yerle yerleştirdik, kedilerimiz hem şiddetten hem de elverişsiz hava koşullarından korunup sağlıklı bir şekilde yaşaya bilsinler diye. Bildiğiniz gibi çok sıcak bir yaz mevsimi yaşıyoruz. Havalar çok sıcak, havuzlarda ki sular bile buharlaşma derecesine geliyor. Bu şehirde bizlerle birlikte yaşayan kediler, köpekler ve canlılar var, onlarda can taşıyorlar, onlarında suya ve yemeğe ihtiyaçları var. Bizim onları da düşünmemiz gerekiyor. Bu noktada üzerinde “Dostlarımızı susuz bırakmıyoruz” sloganı bulunan 5 bin adet kap hazırlattık. Hazırlatmış olduğumuz bu kapları vatandaşlarımıza, esnaflarımıza dağıtacağız, talep edilen yerlere bu kaplardan koyacağız. Bugün dağıttığımız bu kap belki çok önemli değil ama bir bilinçlenmeye katkı sağlayabiliriz. Herkes böylesi bir kabı elde edebilir, ama hemşerilerimizden özellikle istirham ediyorum. Kediler, köpekler’ de bizim gibi birer canlı, sokaklarda yaşayan bu hayvanların da bizim kadar suya ihtiyaçları var ve onlar bizim kadar da rahat bir şekilde suya ulaşamıyorlar. Bizler dağıttığımız bu kaplar ve buna benzer kaplara yemeklerimizden koyalım, su koyalım ki, kuşlar, köpekler ve kediler de bundan istifade edebilsin. Bilindiği gibi 15 Temmuz da yaşanan darbe girişimi şu sıralarda gündem konusu, Ülkemizin gündeminde bu konu var. İşte bu çalışmamızda bizim farkımızı ortaya koyan bir uygulamadır. Fetöcü teröristler, uçaklardan sivil halkı bombalayarak, kadın, çocuk, genç demeden katlederken, bizler AK Parti’ li şehir yöneticileri olarak’ ta şehrimizden yaşayan canlılar susuz kalmasın diye, su kapları dağıtıyor. Onlarla bizim aramızdaki fark ta budur. Bu kaplarımızı dağıtarak dilsiz olan dostlarımızı susuz bırakmamak için çaba ve gayret sarf edeceğiz” dedi.