Şehzadeler 'den Özel Tertiplere Özel gece

Mayıs 10 ,2016



Şehzadeler Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi Özel Tertip Engelli Askerler için Öğretmenevinde asker eğlencesi düzenledi. 35 Engelli asker için düzenlenen gecede ellerine kına yakılan engelli askerler gece boyunca çalan oyun havaları eşliğinde gönüllerince eğlendiler.

Şehzadeler Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi, 1 günlük temsili askerlik yapacak 35 engelli asker adayları için kına gecesi düzenledi. Öğretmenevinde düzenlenen geceye Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Merkez Komutanı Albay Murat Yılmaz, Şehit ve Gazi İşleri Müdürü Albay Nihat Öztürk, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Savaş Duman, asker adayı engelliler ile aileleri katıldı. Doçentlik tezini Engelliler üzerine seçtiğini ifade eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Savaş Duman “Sevgili Asker adaylarımız ve değerli aileleri, hepiniz bu güzel etkinlik akşamına hoş geldiniz. En büyük engel sevgisizliktir. İnsanların birbirini sevmemesi, birbirine saygı göstermemesi asıl olan engeldir. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak her zaman engelli kardeşlerimiz ile bir aradayız. Ben engelli kelimesini kullanmak istemiyorum. Özel insanlar ve özel sporcularımız diye hitap ediyorum. Ben kendi alanım itibarı ile de özel sporcularımız ile ilgilenmeyi çok seviyorum. Ben ilk Doçentlik tezim ile ilgili bu alan başvurduğumda, engelli aileleri ile yakınlaşma kurduğumda, bazı engelli aileleri bana hep ‘sizin de bir engelli yakınınız mı var ?’sorusunu yönelttiler. Ben de olmadığını söylemiştim. Nedeninin sorduğumda da ‘Bizi sadece engelli aileleri bu kadar iyi anlar’ cevabını verdiler. Asıl olan engelli bir yakınımızın olmadan sizleri anlayabilmek. Bende hep sizler birlikte oldum. Sizlerde beni aileden biri olarak gördünüz. Bu nedenle hepinize çok teşekkür ediyorum. Bu güne kadar olduğu gibi bu günden sonra da sizlerle bir arada olmaya devam edeceğiz. Ben bu Özel Tertip askerlerimize şimdiden hayırlı teskereler diliyorum” dedi.

“SİZLER ENGELLİ DEĞİL BİZİM SİLAH ARKDAŞLARIMIZSINIZ”

Özel Tertip Askerleri bir engelli olarak görmediklerini ifade eden Merkez Komutanı Albay Murat Yılmaz “Biz asla sizleri bir engelli olarak görmüyoruz. Sizler Özel Tertip Askerlersiniz bizim için. Sizlerde inşallah silahaltına alınacaksınız, bizler sizinle silah arkadaşı olacağız. Bu bizim için büyük bir gurur ve onur olacaktır. Türk Milleti binlerce yıldır, çeşitli tehditler ve tehlikelerle karşı karşıya kalmıştır, ancak milletimiz her seferinde birlik olarak bunları atlatmıştır. Bundan sonra da böyle olacaktır. Bu gün de içinde yaşadığımız şu günlerde şehitler ve gaziler vermekteyiz. Onlar bizler için, bu gün burada rahatça mutlu olabilmemiz için canlarını feda etmekteler. Ancak savaştığımız o hainler bilsinler ki, biz Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları bitersek, arkada daha Türk halkı var, Özel Tertip askerlerimiz var ve geçtiğimiz gün, günlerini kutladığımız annelerimiz var. Bizler kurtuluş savaşını o annelerimizin cepheye getirdiği mermi ve mühimmatlarla kazandık. Siz Özel Tertip askerlerimiz arkamızda olduğunuz müddetçe, bizim sırtımız asla yere gelmez ve bu bayrak asla inmez” dedi.

“ŞEHZADELER’ DE YAŞAYAN HER VATANDAŞA HİZMET EDİYORUZ”

Şehzadeler Belediyesi olarak Manisa’ da ki tüm vatandaşlara hizmet ettiklerini ifade eden Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal “Şehzadeler Belediyesi olarak Şehzadeler sınırları içerisinde yaşayan tüm vatandaşlarımız için hizmetlerimiz var. İnsanlarımız için olan görevlerimiz asla unutmuyoruz, unutmayacağız. Bu akşam özel bir gece yaşıyoruz. Burada bulunana 35 arkadaşımız, değerli Albayımızın da ifade ettiği gibi, asker olacaklar. Bizim geleneklerimizde asker olacaklara kına yakılır, Vatana kurban olsunlar diye. Şehzadeler Belediyesi olarak bu gece burada, özel kardeşlerimiz için kına gecesini onlara armağan ediyoruz. Onlarda inşallah bu vatanda kurban olma duygusunu her zaman canlı tutacaklar, nefislerinde yaşayacaklar ve etraflarına yaşatacaklar.  Bu vatanı bölmek isteyenler, hiçbir zaman için emellerine ulaşamayacaklar. Bizler, engellisiyle, engeli olmayanıyla, askeriyle, subayı ile kadını, genci ve yaşlısıyla bir bütünün parçalarıyız. Bizi yok etmeye ve bölmeye, tarih boyunca hiç kimsenin gücü yetmemiştir. Bundan sonra da yetmeyecektir. Bu duygular içerisinde birliğimizin timsali olarak bu gecemizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Konuşmaların ardından protokol üyelerinin katılımı ile özel tertip asker adaylarına kına yakıldı. Yakılan kınaların ardından Engelli Asker adayları çalan oyun havaları eşliğinde doyasıya eğlendiler.

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45