Şehzadeler 'den Engelli vatandaşlar için anlamlı proje

Mayıs 16 ,2017



‘Engelime Engel Olma!’

Şehzadeler Belediyesi, engelli vatandaşların daha rahat ve engelsiz bir şehirde yaşaması için engelliler ile alakalı projelerine bir yenisini daha ekledi. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik Engelli vatandaşların en büyük sorunlarının başında yer alan engelli rampaları önüne park eden araçların camlarına, ‘Engelime Engel Olma’ farkındalık etiketleri yapıştırılarak araç sahiplerinin uyarılacağını ifade etti.

Manisa’ da birçok hizmeti ilk olarak yapan Şehzadeler Belediyesi, engelli vatandaşlar için ‘Engelime Engel Olma’ projesini de hayata geçirdi. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, eski adliye önünde düzenlediği basın toplantısında projenin tanıtımını gerçekleştirdi. Düzenlenen tanıtım toplantısına Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’in yanı sıra, MESOB Başkanı Hasan Geriter, Pazarcılar Odası Başkanı Halim Şener, Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, engelli dernek başkanları ve vatandaşlar katıldı. Şehzadeler Belediyesinin başlatmış olduğu ‘Engelime Engel Olma’ farkındalık projesine Manisalı esnaflar olarak destek verdiklerini ifade eden MESOB Başkanı Hasan Geriter “Bizler de yarın hepimizin birer engelli olabileceğini unutmamalıyız. Şehzadeler Belediyemizin başlatmış olduğu ‘Engelliye Engel Olma’ farkındalık projesi nedeni ile Şehzadeler Belediyemize ve Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Biz inanıyoruz ki Esnaf ve Sanatkârlar olarak, bu projenin gelecekte Manisa’ da ki halkın yaşamlarına bir farkındalık ve bir rahatlık kazandıracak olan bu farkındalık hareketini sadece Belediyemiz ve kurumlarımız ile değil, bütün halkımızın da destek olması ve bu kurallara uymasını gönülden arzu etmekteyiz” dedi.

“ENGELLİLERİMİZ İLE İLGİLİ TOPLUMSAL BİLİNCİ ARTTIRACAĞIZ”

Şehzadeler ’in engelsiz bir şehre dönüşmesinin, şehirde yaşayan tüm vatandaşların bir görevi olduğunu ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Manisa’ da ilk olarak başlayacak olan çok anlamlı bir projenin tanıtımı için bugün burada bir araya geldik. Biz şehrimizde engellilerimiz ve pozitif ayrımcılık yapılması gereken guruplarımız ile bir arada yaşıyoruz. Yaşadığımız şehirleri engellilerimiz için engelsiz bir hale dönüştürmek hepimizin bir görevidir. Bu sadece biz şehrin yöneticilerinin değil bu şehirde yaşayan tüm bireylerin görevidir. Bu şehirde yaşayan her birimiz birbirimize saygı duyarsak, birbirimizin hayatını kolaylaştırmak için üzerimize düşeni yaparsak, bu şehir bir huzur şehri haline dönüşecektir. Kaldırımların baş ve son kısımlarında bulunan engelli rampalarını engellilerimiz ve bebekleri olan anneler kullanıyorlar. Bu rampalar önüne bazı vatandaşlarımız gerekeli hassasiyeti taşıyamadıkları için araçlarını park ediyorlar. Bununla ilgili Şehzadeler Belediyesi olarak ‘Engelliye Engel Olma’ farkındalık etiketi kampanyası başlattık. Bu noktada Manisa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları birliğimiz ve odalarımız bize destek oluyorlar. Belediye olarak hazırlamış olduğumuz etiketleri Odalarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza vereceğiz veya isteyen vatandaşlarımız da Beyaz Masa birimimizden temin edebilecekler. Temin edilen bu etiketleri engelli rampalarının önüne park etmiş olan araçların camlarına yapıştırarak bir farkındalık oluşturarak hem araç sahiplerini uyaracağız hem toplumsal bilinci arttırmış olacağız ki bu şehirde engellilerimize engel olunmasın” dedi.

 

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45