Şehzadeler' den Bosna' ya kardeş ziyareti

Temmuz 04 ,2017



Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, beraberindeki heyet ile birlikte Bosna Hersek’ in Prusac kasabasında bu yıl 507.’kez düzenlenen Ayvaz Dede’yi anma şenliklerine katıldı. Başkan Çelik Bosna Hersek ziyareti kapsamında Şehzadeler Belediyesi’nin yurt dışındaki tek kardeş belediyesi olan Donji Vakuf Belediyesini’ de ziyaret etti.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Bosna Hersek’ te bu yıl 507.si düzenlenen Ayvaz Dede şenliklerine katıldı. Şehzadeler Belediyesinin kardeş şehri olan Donji Vakuf’ u ziyaret eden Başkan Çelik’e AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Vali Yardımcısı Ünal Çakıcı, MASKİ Genel Müdür Yaşar Coşkun, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, Belediye Meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve daire müdürlerinden oluşan bir heyet eşlik etti. Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen anma etkinleri için Bosna Hersek’ e giden Şehzadeler heyeti ilk olarak Bosna Hersek halkı için büyük bir önemi olan Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç’ in anıt mezarı ve Srebrenitza katliamında hayatını kaybedenlerin mezarlarını ziyaret ettiler. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve beraberindeki heyet, Bosna Hersek ziyaretinin ikinci gününde Şehzadeler Belediyesinin yurt dışındaki tek kardeş belediyesi olan Donji Vakuf Belediyesini ziyaret ettiler.

“OSMANLI SEVDALISI İNSANLARIN OLDUĞU BİR ŞEHİR OLMAKTAN MUTLULUK DUYDUK”

Türkiye ve Osmanlı sevdalısı insanların yaşadığı Donji Vakuf’ u ziyaret etmekten büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Çelik “Bosna Hersek’ te Ayvaz Dede Şenliklerine katılmak üzere Meclis üyelerimiz ve belediyemizin heyeti ile birlikte kardeş şehrimiz olan Donji Vakuf Belediyesini ziyaret ediyoruz. Bizlere karşı göstermiş oldukları misafirperverlikten dolayı Belediye Başkanı Huso Susic’ e çok teşekkür ediyorum. Bugün burada Türkiye ve Osmanlı sevdalısı insanların olduğu şehri ziyaret etmekten büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Ayvaz Dede’yi anma etkinlikleri nedeni ile heyetimiz ile birlikte Bosna Hersek’teyiz. 507. Ayvaz Dede’yi anma etkinliklerinde Manisa’mızı Şehzadelerimizi en iyi şekilde temsil ettik. Bu güzel misafirperverlikleri için değerli Belediye Başkanımız Hüso Susic’e ve tüm Bosna Halkına çok teşekkür ediyorum” dedi.

“KARDEŞLERİMİZİ ŞEHRİMİZDEN AĞIRLAMAKTAN MUTLUYUZ”

Donji Vakuf’un kardeş şehri olan Şehzadeler Belediyesi Başkan ve yöneticilerini Bosna Hersek’te misafir etmekten büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Donji Vakuf Belediye Başkanı Hüso Susic “Öncelikle kardeş şehrimiz olan Şehzadeler Belediyesi Başkanı Ömer Faruk Çelik ve beraberindekileri şehrimizde ağırlamaktan onur duyduğumu ifade etmek istiyorum. Ayvaz Dede Şenlikleri ile başlayan kardeşliğimiz giderek pekişiyor. Donji Vakuf güzel bir şehirdir. Değerli heyetimiz gezince şehrimizin güzelliğini görecektir. Donji Vakuf’ un daha da güzelleşmesi için ekibimiz ile birlikte daha çok çalışıyoruz. Bu güzel şehrimize hoş geldiniz” dedi. Konuşmaların ardından Donji Vakuf Belediye Başkanı Susic, Başkan Çelik ve ekibine belediyenin hazırlamış olduğu hediyelerden takdim ederken Başkan Çelik’ te Susic’e Manisa’ ya özgü ürünlerin olduğu hediyeler takdim etti.

“BOSNA HERSEK’İN EN MODERN SPOR SALONLARINDAN BİRİ DONJİ VAKUF’TA”

Belediye ziyaretinin ardından geçtiğimiz yıl Şehzadeler Belediyesinin’ de destekleri ile yapımı tamamlanarak hizmete açılan Spor Salonu’nu ziyaret eden Başkan Çelik, spor salonu hakkın Başkan Susic ’ten bilgiler aldı. Şehzadeler Belediyesinin’ de katkılarıyla tamamlanan Spor salonunun Bosna Hersek’in en modern ve büyük spor salonlarından bir tanesi olduğunu ifade eden Susic “Geçtiğimiz yıl yapımını tamamladığımız bu spor salonumuzun Bosna Hersek’te ki en iyi spor salonu olduğunu ifade edebilirim.  8 yıldır bitirmeye çalıştığımız bu spor salonunun tamamlanması için bizlere destek veren kardeş belediyemiz olan Şehzadeler Belediyemizin tüm meclis üyeleri ve çalışanlarına çok teşekkür ediyorum” dedi.

 “SPOR SALONU BOSNA HALKINA HAYIRLI OLSUN”

Donji Vakuf Belediyesinin Türkiye’ de ki kardeş belediyeleri ile birlikte spor salonunun tamamlanması için destek olduklarını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Göreve geldiğimiz ilk sene kardeş şehir protokolünün imzaladıktan sonra Donji Vakuf’ a bir ziyaret gerçekleştirmiştik. O gün yaptığımız ziyaret esnasında bu spor salonunu inşaat halinde ziyaret etmiştik. Donji Vakuf’ un Türkiye’de ki diğer kardeş belediyeleri ile birlikte meclislerimizden b ir karar aldık. Aldığımız karar gereği spor salonunun tamamlanması için maddi destekte bulunduk. Bugün yaptığımız ziyaret esnasında spor salonunun bitmiş halini görmekten büyük bir mutluluk duydum. İnşallah Bosnalı gençlerimiz, çocuklarımız bu spor salonunda en iyi şekilde eğitim alsınlar” dedi. Geçtiğimiz cumartesi günü Ayvaz Dede’ yi anma programı çerçevesinde düzenlenen kortej yürüyüşüne katılan Şehzadeler Belediyesi heyeti kortej yürüyüşü boyunca bekleyen vatandaşlara Manisa Mesir Macunu ikramında bulundular. Yapılan Mesir ikramına vatandaşlar büyük ilgi gösterdiler. Şehzadeler Belediyesi heyeti yaklaşık 5 gün süren Bosna Hersek Ziyareti esnasında, Bosna’nın tarihi ve turistik yerlerini de ziyaret ederek uzman rehberlerden Bosna Hersek ile ilgili bilgiler aldılar. 

Ayvaz Dede Şenlikleri

Sarı Saltuk gibi irşad maksadıyla Anadolu'dan bölgeye gelen Horasan erenlerinden Manisa Akhisarlı Ayvaz Dede, inanışa göre 507 yıl önce, kuraklığın yaşandığı ve bugün şenliklere ev sahipliği yapan Donji Vakuf’ un Prusac kasabasındaki dağa geldi. Halkın kıtlık çektiği, hayvanların susuzluktan telef olduğu bölgeye suyu getirmek için 40 gün 40 gece burada ibadet eden Ayvaz Dede, bir gece uykusunda iki koçun birbiriyle çarpıştığını gördü. Boynuz sesiyle uykusundan uyanan Ayvaz Dede, bir anda karşısında yarılan dağı ve gürül gürül akan ırmağı buldu. Böylece bölge suya kavuştu, kuraklık sona erdi. Bu olayı duyan çok sayıda kişi de İslam'a geçti. Şenliklerin, bölgedeki insanların İslam'a geçmesi dolayısıyla da düzenlendiği biliniyor.  Eski Yugoslavya döneminde, 1947'den itibaren düzenlenmesi yasaklanan Ayvaz Dede Şenlikleri, 1990'dan beri yeniden yapılmaya başlandı.

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45