Şehzadeler Belediyesi Gençlik Merkezine görkemli açılış

Mart 20 ,2017



Şehzadeler Belediyesi Gençlik Merkezi düzenlenen görkemli bir törenle hizmete açıldı. Şehzadeler Belediyesi olarak Gençliğe büyük bir önem verdiklerini ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Gençliğimize böylesine güzel bir eser kazandırmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz” dedi.

Şehzadeler Belediyesi Gençlik Merkezi düzenlenen görkemli bir törenle hizmete açıldı. Düzenlenen açılış törenine Manisa Valisi Mustafa hakan Güvençer, AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, Alaşehir İlçe Başkanı Rıza Peker, STK Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“GENÇLİĞİMİZE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ”

Şehzadeler Belediyesi olarak gençliğe büyük bir önem verdiklerini ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Göreve geldiğimiz günden beri imkânsızlıklar içinde de olsa eksiden bir belediyeyi kurmak aynı zamanda 65 mahallemize 170 bin vatandaşımız layık oldukları en güzel hizmetleri götürmek için arkadaşlarımız ile dur durak bilmeden çalıştık.  Aradan geçen 3 yılın ardından güler yüzlü çalışkan ve temiz bir belediye kurarken diğer taraftan da 65 mahallemize hizmetlerimiz götürdük seçim dönemi vaat ettiğimiz projelerimizi de bir, bir hayata geçirerek Şehzadelere verdiğimiz sözleri yerine getirmenin büyük mutluluğunu yaşıyoruz. Cumartesi birçok amaçlı salonun açılışının gerçekleştirdik. Bugün Gençlik Merkezimizi açıyoruz. Yine önümüzdeki Cuma günü Manisa’ ya nefes aldıracak önemli bir proje olan 50.000 metrekare alan üzerine yapılacak olan Hobi Bahçelerinin temelini atacağız. Ardından bir sonra ki Yeşilköy Mahallemizde büyük birçok amaçlı salonun temelini atacağız ve yaptığımız birçok eseri açacağız. Bir taraftan Şehzadelere bırakacağımız en güzel hatıra olacak olan Şehzadeler Park projemiz başladı çalışmalar devam ediyor. Şehzadeler Parkımızda bir adet diaromik müze olacak. Çocuklarımız için masal park, minia Şehzadeler olacak ve Şehzadelerimizi tanıtacağımız bölümler olacak. Bu projemiz ile de Turizme, sosyal hayata ve eğlenceye her alan hitap eden Manisa’ ya gelen misafirlerinizi mutlaka götürüp gezdireceğiniz onların orada istifade edeceği bir proje. Gençlik Merkezimizin hemen yakınında Tarihi Kurşunlu Han’ın restorasyonun yapıyor, tarihi çarşımızı canlandırmak ve ecdat yadigârı eserlerimize sahip çıkabilmek için çalışıyoruz. Sancaklıbozköy Mahallemizde kısa süre içerisinde açılışının gerçekleştireceğimiz Kiraz Pazarını tamamlamak üzereyiz. Veziroğlu Mahallemizde Manisa’ ya, Manisalılara harika bir sosyal tesis kazandırıyoruz. Onunda açılışının kısa bir zaman içinde yapacağız. Şuanda da gençlik merkezimizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Genliğe büyük önem veren değerli Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan gibi bizlerde gençlerimize önem veriyoruz. Bu nokta a bugün gençlik merkezimizi açmaktan, gençlerimize böyle bir eseri kazandırmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz” dedi.

“HALKIMIZIN TALEBİNE GÖRE KURSLARIMIZ OLACAK”

Şehzadeler Belediyesi Gençlik Merkezinde vatandaşlardan gelecek taleplere göre istenilen kurların açılabileceğini ifade eden Başkan Çelik “Gençlik Merkezi’miz 1.710 m2 kapalı alana sahiptir. Gençlik Merkezi binamızda; Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Kent Konseyi Başkanlığı, her biri ortalama 20’şer kişilik 10 adet derslik, 1 adet öğretmen odası, 1 adet rehberlik odası ve 3 müdürlük ve hizmet birimi yer almaktadır. 3. ve 4. Katta yer alan yer alan dersliklerimizin toplam öğrenci kapasitesi 158’dir. Merkezimizde 2017-2018 öğretim yılından itibaren örgün eğitime destek kapsamında TEOG ve YGS/LYS kursları açılması planlanmaktadır. Planlanan kurslarda hafta içi ve hafta sonu dersler verilecek olup, merkezimizi tam kapasite kullanarak TEOG kursu için 508 ortaokul öğrencisine, YGS/LYS kursu için 168 lise öğrencisine eğitim verilmesi hedeflenmektedir. Dersliklerimizde 27 Şubat 2017 tarihinden itibaren meslek edindirme ve sosyo-kültürel kurslar da düzenlemekteyiz. Meslek edindirme ve sosyo-kültürel kurslar kapsamında; Hasta Kabul Sekreterliği, Engelli Bakım, İngilizce, Diksiyon, Kur’an-ı Kerim Okuma, Ney (Enstrüman), Girişimcilik kursları merkezimizde verilmeye başlamıştır. Belirtilen kurslarda hali hazırda toplam 206 kursiyer eğitim almaktadır. Halkımızdan gelen talepler doğrultusunda; Gençlik Merkezinde ilerleyen dönemlerde; Arapça, Liderlik, Etkili ve Hızlı Okuma, İşaret Dili, Araştırma Teknikleri, Hasta ve Yaşlı Refakatçi, Çocuk Bakım Elemanı, Zihinsel Engelliler için Öz Bakım, Fotoğrafçılık, Bağlama, Kemençe, Gitar, Ud ve diğer kurslar açılabilecektir. Bu güzel eserimizin Şehzadelerimizin gençleri için hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

“GENÇLİĞİMİZ İÇİN NE YAPSAK AZDIR”

Şehzadeler Belediyesinin birçok açılış ve temel atmasının arka arkaya yapıldığını ifade eden AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur “Değerli Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik kardeşimiz yine hayırlı bir işe imza atıyor. Gerçekten de projelerine yetişemiyoruz her hafta bir açılış bir temel atma programında bir arada oluyoruz. Tüm ekibiyle birlikte en iyi hizmeti verebilmek için gece gündüz çalışıyor. Bende bu şehrin bir evladı olarak bu güzel hizmetler nedeni ile kendisine ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Gençlik bizim her şeyimiz, geleceğimiz ve istikbalimizdir. Gençlerimiz için ne yapsak azdır. Gençliğimiz her zaman bizlerin göğsünü kabartmış bizim iftihar vesilemiz olmuştur. Bunu en son olarak 15 Temmuz gecesinde gördük. Geçmişte gençlerle alakalı sosyal medya ile uğraşıyor gezip tozuyor derslerini çalışmıyor bu gençlerle acaba geleceğe yürünür mü diye söylemler oluyordu. Ama Allah’ a hamd olsun ki bu gençlik atalarının izinden gittiğini bir kez daha göstermiş oldu. 15 Temmuz akşamı başta Manisa olmak üzere hain kalkışmanın gerçekleştiği Ankara ve İstanbul’ da gençler ellerinde insanları yaralayacak hiçbir şey olmadan iman dolu göğüsleriyle adeta tankları uçakları durdurdular. Bu gençlik için ne yapsak azdır. Bizim gençliğimiz en güzelini hak ediyor. Nasıl ki 18 Mart 1915’ de vatan için Çanakkale’de cephede şehit oldularsa hamd olsun şimdi ki gençliğimizde aynı şuurdadır. Gençlerimizi geleceğe daha iyi hazırlamak adına bu tip gençlik merkezleri açarak eğitimlerine katkıda bulunabilmek adına gayret ediyoruz. Sadece bununla da yetinmiyoruz. İnşallah bundan sonra da hayırlı hizmetlerde değerli Belediye Başkanımızın öncülüğünde Sayın Valimiz ile Kaymakamımız ile ve tüm teşkilatımız ile birlikte bir arada olacağız. Gençlik Merkezinin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum”

“GENÇLİK MERKEZİ ŞEHZADELERE HAYIRLI OLSUN”

Şehzadelere yapılan hizmetler nedeni ile Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’ e teşekkür eden Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer “Memlekete hizmet etmeyi bir ibadet sayan ve bunu hizmeti memleket sevdası ile donatarak çoğaltan Belediye Başkanımızın ve Şehzadeler Belediyemizin bizlere sunduğu bir hizmetin açılışını yapıyoruz. Böylesine bir mutluluğu bizlere yaşattıkları için değerli Belediye başkanımız ve tüm ekibine teşekkür etmek bizlerin boynunun borcudur. Bizler ağır sorumluluklarla güçlü ve çetin bir yoldayız. Bu sorumluluklar la elbette dertlerimiz sıkıntılarımız olacak. Allah’ a şükürler olsun ki baş edebilme gücüne sahibiz, başa da çıkıyoruz. Ama böyle güzel anlara böyle mutlulukları paylaşamaya da ihtiyacımız var. Bu fırsatı bizlere sıklıkla sunana değerli Belediye başkanımız ayrıca çok teşekkür ediyoruz. Milletçe sunulan hizmetlerin farkındayız. Gençlik Merkezinin Şehzadeler ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Konuşmaların ardından protokol üyeleri birlikte açılış kurdelesini kestiler. Yapılan açılışın ardından çeşitli kurslara katılan kursiyerlere sertifikaları protokol üyelerinin katılımı ile verildi.

 

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45