Şehit Ömer Halisdemir Parkı hizmete açıldı

Mart 03 ,2017



Şehzadeler Belediyesinin Kuşlubahçe Mahallesinde yaptığı Şehit Ömer Halisdemir parkı düzenlenen törenle hizmete açıldı. Kuşlubahçe Mahallesinde yapılan parkın tamamen Belediye imkânları ile yapıldığını ifade eden Başkan Çelik, önümüzdeki iki ay içerisinde yeni açılışların olacağının da müjdesini verdi.

Şehzadeler Belediyesinin Kuşlubahçe Mahallesinde yapmış olduğu Şehit Ömer Halisdemir parkı, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Düzenlenen törene Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Ömer Faruk Çelik, AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli, Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Bülent Mercan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Erkan Öztürk, Belediye Meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış programında bir konuşma yapan Kuşlubahçe Mahalle Muhtarı Ramazan Vardar, Ömer Halisdemir parkı ve yapılan diğer hizmetler nedeni ile Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’ e teşekkür etti.

“PARKIN TAMAMI BELEDİYENİN İMKÂNLARI İLE YAPILDI”

Ömer Halis Demir Parkının tamamının Şehzadeler Belediyesi ekipleri tarafından yapıldığını ifade Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik  “Göreve geldiğimiz günden beri Meclis üyelerimiz ve mesai arkadaşlarımız ile birlikte dur durak bilemeden çalışıyoruz. Gece demeden gündüz demeden çok çalıştık ve Hamd olsun ki aradan geçen sürenin ardından Şehzadeler ’in 65 Mahallesinin tamamına hizmet götüren güler yüzlü, çalışkan ve temiz bir belediyeyi Şehzadeler halkımızın da destekleri ile kurmayı başardık. Bugün Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzün bir açılışında bir aradayız. Göreve geldiğimizden bugüne kadar 17 tane yeni park alanı oluşturduk. Bunun yanında mevcut parklarımızı da yeniledik. Şehzadeler ilçemizde bugüne kadar 120 bin adet ağaç ve çalı grubunun dikimini gerçekleştirdik. 653 bin adet mevsimlik çiçek ve çiçek soğanı dikimi yaparak Şehzadelerimizin güzelliğine güzellik kattık. Parklarımıza toplam 40 bin metrekare hazır rulo çim serimi, 110 bin metrekarelik alanda da çim tohumu ekimi ile de ilçemize yeni yeşil alanlar kazandırdık. Şehzadelerimizde ki parklarımıza 1100 adet oturma bankı, 253 adet kamelya ve ihtiyaç duyulan alanlara da piknik masaları ve ayaklı çöp kovalarıyla parklarımızı güzelleştirdik. Bunların yanı sıra Şehzadelerimizin mahallerinde 20 adet engelsiz çocuk oyun parkı yaptık. Şehzadelerimizdeki parklarda kullanılmak üzere 61 adet yeni çocuk oyun guruplarını satın alarak ihtiyaç duyulan mahallelerimizdeki parklara montajlarını gerçekleştirdik. Vatandaşlarımız talepleri doğrultusunda 36 adet spor aletini parklarımıza kurduk. Şehzadelerimizin paklarına 17 bin 630 metrekarelik kauçuk zemin döşemesini yaptık. Biz göreve geldiğimizde Kuşlubahçe Mahallemizde doğru düzgün bir çocuk oyun grubu yoktu. Sıfırdan 3 tane çocuk oyunu grubunu hem engelli çocuklarımız için hem de diğer çocuklarımız için Kuşlubahçe mahallesinde monte ettik. Bunun yanı sıra okulumuzun ihtiyaçlarını, camimizin ihtiyaçlarını yol kaldırım tamiratlarının hepsini yerine getirdik. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz bu alan biz göreve geldiğimizde toz toprak içerisinde bir alandı. Bu alan yaklaşık 300 bin TL’ ye yapılmıştır. Bu parkın tamamı Şehzadeler Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ile Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılmıştır. Bu alanda 200 kamyon dolgu malzemesi serimi yaptık. 290 metre kare çocuk oyun alanı zeminine kauçuk serimi yaptık. 450 metre kare kauçuk zeminli bir koşu yolu yaptık. Parkımızın zemininde 1300 metre kare hazır rulo çim serimi yapıldı. 720 adet çiçek ve bitki dikimi yapıldı. Peyzaj çalışması için 4 ton dolomit taşı ve 4 ton da curuf kullanılarak bu güzel parkımız yapıldı” dedi.

“İKİ AY İÇERİSİNDE BİRÇOK HİZMETİMİZ HAYATA GEÇECEK”

Mart ve Nisan ayı içerisinde Şehzadeler Belediyesinin birçok hizmetinin hayata geçeceğini ifade den Başkan Çelik “Mart ve Nisan ayı Şehzadelerimiz için bereketli geçecek inşallah. Bu iki ay içerisinde birçok biten projemizin açılışlarını gerçekleştirip halkımızın hizmetine sunacağız. Hizmetlerimiz devam ediyor. Bir taraftan temeller atıyoruz, diğer taraftan açılışlar yapıyoruz. Rabbim devletimize ve milletimize zeval vermesin, bizler daha çok çalışalım ve daha çok hizmet edelim ki insanlarımızın yüzü daha da gülsün” dedi.

“HAİNLER 15 TEMMUZ’DA ÖMER HALİSDEMİR’İ HESAP EDEMEDİLER”

Darbeci hainlerin 15 Temmuz gecesi halkı ve Ömer Halisdemir’ i hesap edemediklerinin altını çizen Başkan Çelik “Hep birlikte 15 Temmuz gecesini yaşadık. Türkiye düşmanlarının yetiştirip içimize sızdırdıkları, hainler ve alçaklar ellerindeki güçlere ve arkasında ki güçlere güvenerek 15 Temmuz gecesi birden bire tanklarıyla ve helikopterleriyle sahaya çıktılar. Bu Milletin birliğini, beraberliğine kast ederek Türkiye’yi yönetilmez bir hale getirmek istediler. Güç kendilerinde zannettiler. Ama onlar bu milletin imanını hesap etmediler. Bu milletin cesaretini, bile bile şehadete koşan Şehit Ömer Halisdemir’i hesap etmediler. Başka bir ülkeye kaçar diye umut ettikleri Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanının ‘ben meydanlara gidiyorum, halkımı da meydanlara çağırıyorum’ diye Recep Tayyip Erdoğan’ı hesap edemediler. Hamd olsun ki bu hainlerin alçak oyunları bozuldu. Bedeller ödeyerek, şehitler vererek ay yıldızlı bayrağa sahip çıktık, bu vatanı hainlere teslim etmedik. Bugün burada hizmetlerimizi rahatlıkla açıyoruz ve şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Bugünde kahraman Şehidimiz Ömer Halisdemir ismini bu parkımızda yaşatacağız. Buranın ismini meclisimizde bulunan 3 partinin oy birliği ile kabul ederek hizmete sunuyoruz” dedi.

“ÖMER HALİSDEMİR’İ KAHRAMANLAR ARASINDA GÖRMEK BENİ DUYGULANDIRDI” 

Törene katılarak bir konuşma yapan Ömer Halisdemir’in Lise döneminden Öğretmeni Ruhsar Sözen İkiz “ Bugün bu açılışta olmak gerçekten bana büyük bir onu verdi. Açılışa beni davet eden değerli Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Öğretmenlik yaptığım ilk yıllarda Şehit Ömer Halisdemir’ in sınıf öğretmenliğini yaptım. Gerçekten de Ömer Halisdemir, çok beyefendi, duygusal ve çok dürüst bir çocuktu. Bugün bu açılışta Kahraman Şehidimiz Ömer Halisdemir’ i anlatmak benim için büyük bir onurdur. Türk tarihinde çok sayıda kahramanımız var ve bu kahramanlarımızın içerisinde benimde bir öğrencim olan Ömer Halisdemir’ i görmek beni çok duygulandırdı. Bu güzel eser için emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

“ÖMER HALİSDEMİR ÇAĞIMIZIN ULUBATLI HASANIDIR”

Türkiye’de Ömer Halisdemir’lerin hiç bitmeyeceğinin altını çizen AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur Değerli Belediye Başkanımız Şehzadelere birçok eser kazandırıyor. Bugünde yine önemli bir açılışı gerçekleştiriyoruz.  Hem mahallemize güzel bir hizmet adına hem de ismi ile de önemli bir mana ifade eden güzel bir parkın açılışında hep birlikte bir aradayız. Bu parkın bu mahallede açılması tabi ki hizmet açısından son derece önemli ancak ismi açısından da önemli. 15 Temmuz akşamı şerefli Silahlı Kuvvetlerimizin üniformasını giymiş ama o üniformaya yakışmayan hainlik yapan bir gurup bu ülkede bir darbe girişimine kalkıştılar. Ama bu hainliğin tutmayacağını, silahlı kuvvetlerimiz ile birlikte milletçe bu hainlere gösterdik. Manisa’ da 15 Temmuz gecesi hepimiz bir aradaydık. Hükümet Meydanında bir ay boyunca tüm milletimiz adeta Çanakkale geçilmez edasıyla,  üzerine düşeni fazlasıyla yaptı. Hain darbe girişimi esnasında birçok vatandaşımız, kardeşimiz şehit oldu. Keşke nasip olsaydı da bizde şehit olabilseydik. Şüphesiz ki tüm şehitlerimizin destansı bir hikâyesi vardır. Ancak Şehit Ömer Halisdemir çağımızın Ulubatlı Hasan’ıdır. Rabbim rahmet eylesin. Bu ülkeyi içeriden ya da dışarıdan parçalamak isteyen Devletimize kast eden, ezanımızı susturmak isteyen, bayrağımızı indirmek isteyenlere buradan bir kez daha haykırıyoruz. Bizde Ömer Halisdemirler bitmez, bu devletin birlik ve beraberliği için binlerce Ömer Halisdemir vardır” dedi.

“BAŞTA 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİMİZ OLMAK ÜZERE TÜM ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUM”           

15 Temmuz Şehitleri ve tüm şehitleri anarak sözlerine başlayan Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer “Hepimiz güzel duygularla Manisa’mız için mahallemiz için yapılan bir hizmetin coşkusunu paylaşmak için bir araya geldik. Ben başta bu parka ismini veren kahraman Ömer Halis Demir olmak üzere sırasıyla en yakın zamanda 15 Temmuzda bu vatan toprakları için rabbin ilahi huzuruna bizlere şefaatçi olmak için yolladığımız tüm şehitlerimizi hepimiz adına rahmetle minnetle şükranla yâd ediyorum. İnşallah bu park kahraman evladımızın ismine yakışmış olacak Manisa’nın şehzadeler ilçesinin değerli Kuşlubahçe mahallesinin sakinlerine hayırlı olsun dileklerimizle birlikte hem de teşekkürü sonuna kadar hak ediyor. İkinci teşekkürümüz elbette bu hizmeti sunan şehzadeler belediyesi ve şehzadeler belediye başkanımızın şahsında tüm belediye çalışanlarımıza da teşekkür ederiz. 15 Temmuz destanının bütün dünyaya tereddütsüz bir kahramanlık destanı olarak kabul ettiren mutlak surette milletin ruhudur milletin ruhunu büyüten bize ait sokaktan bir parçadır burası her şeyden önce bu anlamda kıymetlidir. Belediye başkanımız zaten müjdeleri verdiler hizmetler üremeye hizmetler yürümeye devam edecek. Bizler bu sevgimizi bu coşkumuzu bu güvenimizi bu şükranımızı birbirimizden esirgemeyeceğiz. Bize hiç kimse mahcur hazar altında hakları kısıtlanmış iradesi elinden alınmış vesayet altına alınmış eşya gibi muamele edemeyecek. Türk milleti inancıyla, değerleriyle, varlığıyla, hepsinden öte Allah inancı, Allah sevgisi, vatan millet, sevdasıyla pekiştirdiği var olma iradesiyle her geçen gün küçük küçük adımlarla da olsa bu memlekete damga vuracak. Bu güzelliklere şahit olmak elimizden geldiğince bu hizmetlerin yanında olmak bunu görmek gözetlemek bu güzelliği paylaşmak bizler için, benim şahsımda bütün kamu hizmetleri için, çok özel bir mesai, çok özel bir mutluluk, çok özel bir onurdur. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Manisa’mıza şehzadeler ilçemize Kuşlubahçe Mahallemize değerli anne ve babalarımıza, çocuklarımıza hayırlar getirmesini diliyorum hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi. Konuşmaların ardından protokol üyeleri birlikte açılış kurdelesini keserek Şehit Ömer Halisdemir parkını hizmete açtılar.

 

 

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45