ŞEHZADELERE YAPILACAK 1415 KONUTUN HAK SAHİBİ BELLİ OLDU

Şubat 01 ,2023



Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi ‘İlk Evim, İlk İş Yerim’ projesi kapsamında Şehzadeler ilçesine yapılacak 1415 konutun hak sahibinin belirlenmesi için kuralar çekildi.  Hak sahibi olan vatandaşlar gözyaşlarına boğulurken; törende konuşan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, emeği geçenlere teşekkür ederek hak sahibi olan vatandaşlara hayırlı olmasını diledi.

 

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi ‘İlk Evim, İlk İş Yerim’ projesi kapsamında Şehzadeler ilçesine yapılacak 1415 konutun hak sahibinin belirlenmesi için  kuralar Millet Çarşısı'nda düzenlenen törenle çekildi.  Törene Manisa Vali Yardımcısı Mesut Eser, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik,  Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü  ve vatandaşlar katıldı.

"GÜÇLÜ VE BÜYÜK TÜRKİYE'NİN SOMUT DELİLLERİNDEN BİRİSİDİR"

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende vatandaşlara hitap eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik  Şehzadeler şehrinin hizmetkarı olmanın ötesinde bir evladı olarak  gurur duyduğu anlardan birini yaşadığını dile getirerek şöyle devam etti; "Depremler oldu ülkemizde, şehirler viraneye döndü. Enkazlardan feryatlar yükseliyordu. Nerede bu devlet çığlıkları atılıyordu ama o gün devlete ulaşabilmek de zordu.  Sonraki günlerde de hayırsever vatandaşlar olmasa çok da yapılabilecek birşey yoktu. O günlerden bugünlere bizleri getiren ve bugünleri bizlere gösteren Rabbime hamd ediyorum.  Biraz önce tanıtım videosunda da izledik. Anadolu'nun dört bir yanında yapılan yüzbinlerce konuta ilave olarak  bugün de normal şartlarda ev sahibi olamayacak olan vatandaşlarımız için 250 bin sosyal konutun startı verilmiş durumda. Normalde ev sahibi olma imkanı olmayan 1415 aile bugün burada sevinç gözyaşları dökecek, şükredecek. Ailelerde büyük neşe, coşku yaşanacak. İşte bu Türkiye Yüzyılının  güçlü ve büyük Türkiye'nin somut delillerinden birisidir. Vatanı sevmek, ülkeyi sevmek slogan atmakla, tweet atmakla olmuyor. Eserler bırakarak oluyor. İşte Şehzadeler ilçemiz...Önümüzdeki günlerde 400 konutun teslimini yapacağız. Bir iki ay içerisinde Manisa tarihinin en büyük kentsel dönüşümünün 1. etabında 605 konut 54 dükkanın temelini atacağız. Bugün de 1415 sosyal konutun hak sahibinin tespitini yapıyoruz. Ben herşeyin ötesinde bu ülkenin bir evladı olarak tüm bu projelerin altında imzası olan, bunun haricinde Türkiye'ye sayısız eserler kazandıran Çevre Şehircilik ve İlkim Değişikliği Bakanı Sayın Murat Kurum bakanımıza  şükranlarımı sunuyorum.  Ben herşeyden önce Türkiye Yüzyılın mimarı, mazlumların umudu,  sayısız eserin mimarı  Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımı sunuyorum. Allah hayırlı uzun ömürler versin. Rabbim daha nice başarılı projelere imza atmayı nasip etsin.  Sizler için de hayırlı olmasını diliyorum. Heyecanla kura sonuçlarını bekliyorsunuz. Biz protokol üyeleri de bu heyecanı yaşıyoruz.  Rabbim gönlünüze göre versin. Ev çıkanlara hayırlı uğurlu olsun. Evlerinizi alın yerleşin, çayınızı demlediğinizde de aklınıza gelirsek  bizi de davet ederseniz bundan çok mutlu oluruz."

Daha sonra vatandaşlara hitap eden Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara ise uzun yıllar TOKİ'den sorumlu vali yardımcısı olarak görev yaptığını dile getirerek, yaşanan heyecanı iyi bildiğini ifade etti. Çaykara "Hem ilçemiz hem memleketimiz açısından bu sonu konut hamlesi çok farklı bir hamle. Eskiler dünyada mekan ahirette iman demişler. Allah ikisinden de mahrum bırakmasın. Ben bu güzel konut hamlesinde emeği geçen büyüklerimize, yöneticilerimize şükranlarımı sunuyorum. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik nezdinde emek veren arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Sizlere de hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından hak sahibi olacak olan vatandaşları belirleneceği kuraların çekimine geçildi. İlk şanslı isimleri protokol üyelerinin çektikleri numaralar belirledi. Kurada ismi çıkan vatandaşlar sevinç gözyaşlarına boğulurken,  büyük bir mutluluk yaşadı. Hak sahibi olan vatandaşlar duygularını anlatmakta zorlanırken sevinçlerini hemen telefona sarılarak yakınları ile de paylaştı.

 

HAK SAHİBİ OLANLAR NE DEDİ?

 Ramazan TAŞ; "Oğlum Zekeriya Taş adına müracaat etmiştik. Çıktı. Çok sevinçliyim.  Çıkmayanlara bol şans diliyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız, Çevre ve Şehircilik Bakanımıza selam ve saygılarımı iletiyorum.  Evimizde oturduğumuzda Cumhurbaşkanımız, bakanımızı, belediye başkanımız Ömer Faruk Çelik'i çaya kahveye bekliyorum." 

Ümran YEŞİLIRMAK; "Eşim Sıracettin Yeşilırmak adına başvurmuştuk çıktı. Evim yoktu, kiradaydık. Eşim de hasta. Çok mutluyum. Kendimi bir yere sığdıramıyorum.  Bugün buraya geleceğim diye sabaha kadar uyumadım."

Ahmet DİRİM; "Çok şükür Allah'a. Nasipte bugün de varmış. Devletimizden, milletimizden Allah razı olsun."

Naim KİŞİ:  "Allah devletimizden milletimizden razı olsun. Başımızdan eksik etmesin. Allaha şükür çok mutluyum. Allah olmayana da nasip etsin."

İbrahim KARAKÜLLAH; "Köyden geldim, evim yoktu. Allah nasip etti. Şükürler olsun. Devletimiz sağolsun."

 

 

 

 

 

 

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45