ŞEHZADELERDE KİMSE AÇ YATMIYOR

Mayıs 14 ,2020



Şehzadeler Belediyesi,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı ‘Biz Bize Yeteriz’ kampanyası kapsamında, İHH Vakfı Manisa Şubesi’nin de katkılarıyla Ramazan dolayısıyla ihtiyaç sahibi 700 aileye günlük bir öğün sıcak yemek; iki günde bir de bu ailelerin çocuklarına süt ve çikolata ulaştırıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı ‘Biz Bize Yeteriz’ kampanyası kapsamında, Şehzadeler Belediyesi, İHH Vakfı Manisa Şubesi’nin de katkılarıyla Ramazan dolayısıyla ihtiyaç sahibi 700 aileye günlük bir öğün sıcak yemek ulaştırıyor. İhtiyaç sahibi aileler için bir yemek şirketine hazırlatılan yemekler önce büyük bir titizlikle paketleniyor, ardından belediye ve İHH Vakfı görevlilerince ailelere sıcak sıcak ulaştırılıyor. Her gün yapılan yemek yardımının yanı sıra iki günde bir de bu ailelerin çocuklarına süt ve çikolata ulaştırıyor.

Her yıl Ramazan ayında Şehzadeler Belediyesi olarak sayısız hayır faaliyeti gerçekleştirdiklerini belirten Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, bu yıl yaşanan pandemi nedeniyle mağduriyet yaşayan vatandaşlar için de ayrıca yardım faaliyetleri yürüttüklerini kaydetti.  Başken Çelik “Bu yıl büyük bir salgın ile karşı karşıyayız. Bu anlamda da pandemi kaynaklı işsiz kalan, işyeri kapanan ve bu nedenle mağdur olan vatandaşlarımız var. Ancak biz diyoruz ki ‘Biz Bize Yeteriz’. Bu noktada hem oda başkanlarımızdan aldığımız bilgiler hem muhtarlarımız aracılığıyla hazırlanan listeler sayesinde tespit ettiğimiz ihtiyaç sahibi hemşehrilerimize erzaklarını teslim ediyoruz.  Bununla da birlikte Türkiye’nin yüz akı İHH ile birlikte de her gün 700 vatandaşımıza iftardan önce sıcak iftarlık yemeklerini götürüyoruz. Dur durak bilmeden salgının yayılmaması için gerekli dezenfekte çalışmalarının yanında yaralarımızı hep birlikte sarabilmek adına sosyal yardım faaliyetlerimizi de her alanda artırdık. Gece gündüz demeden mücadelemize devam ediyoruz. Tüm hayırsever vatandaşlarımıza da destekleri için teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.  

“MAKSADIMIZ DEVLETİMİZE YARDIMCI OLMAK”

IHH olarak her zaman yardım çalışmalarını sürdürdüklerini belirten IHH Manisa Şube Başkanı Mehmet Turhan “Malumunuz virüs nedeniyle Ramazan ayı için planladığımız yardımlarımızı bu yıl daha erken döneme çektik. Şehzadeler Belediyesi ile birlikte 700 kişiye sıcak yemek ulaştırıyoruz. Maksadımız bir sivil toplum örgütü olarak devletimize yardımcı olabilmektir. Belediye Başkanımız Sayın Ömer Faruk Çelik beye ve hayırsever vatandaşlarımıza destekleri için teşekkür ediyorum. Çalışmalarımız bayramın üçüncü gününe kadar devem edecek. Daha sonrasında da başka bir planlama yaparak bu ailelerimize günde üç öğün yemek ulaştırmayı hedefliyoruz.” dedi.

 

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45