ŞEHZADELER MECLİSİ'NDEN ORTAK KINAMA

Şubat 04 ,2020



Şehzadeler Belediye Meclisi, Amerika Birleşik Devletleri yönetiminin, İsrail-Filistin sorununa çözüm olarak sunduğu sözde "barış planı"na tepki gösterdi. Bildiride “Şehzadeler Belediye Meclisi’nde grubu bulunan tüm siyasi partiler olarak İsrail-Filistin ihtilafına yönelik olarak ABD yönetiminin yayımladığı sözde barış özünde istikrarsızlık ve çatışma mahiyetindeki planını yok sayıyor ve esefle kınıyoruz." denildi.

 

Şehzadeler Belediye Meclisi’nin Şubat ayı toplantısı,  Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik başkanlığında önceki akşam gerçekleştirildi. Meclisin açılış konuşmasını yapan Başkan Çelik, ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulundu.

“AZİZ MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN”

Güne İdlib’ten gelen şehit haberleriyle başladığımızı dile getiren Başkan Çelik “Milli Savunma Bakanlığı, Esad rejiminin düzenlediği topçu atışı nedeniyle 4 askerimizin şehit olduğunu bildirdi. Hain saldırıda 1'i ağır olmak üzere 9 askerimiz de yaralandı. Şehit olan dört askerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve aziz milletimize başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. idlib mutabakatı hilafına yapılan bu saldırıya gereken cevabın verildiğinden, verileceğinden en ufak bir şüphemiz yoktur.” dedi.

“DEPREM ÜLKEMİZİN BİR GERÇEĞİ”

Ülke genelinde yaşanan depremlere de değinen Başkan Çelik “Ne yazık ki ülkemizin deprem gerçeği ile bir kez daha yüz yüze geldik. 2020 yılının başlangıcından bu yana Türkiye genelinde ciddi sarsıntılar yaşandı, yaşanmaya da devam ediyor. Bunlardan öne çıkan iki tanesi, acı kayıplar verdiğimiz 6.8 büyüklüğündeki Elazığ depremi ve 5.8 büyüklüğündeki Akhisar depremiydi. Elazığ’da meydana gelen depremde 41 vatandaşımızı kaybettik. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Aziz milletimize başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Akhisar ilçemizde meydana gelen depremde çok şükür herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Akhisar’daki depremin ardından aynı gece Şehzadeler Belediyesi olarak harekete geçtik. Depremden etkilenen vatandaşlarımız için çadırlarımızı deprem bölgesine sevk ettik. Rabbim afetinden korusun, hepimize geçmiş olsun.” şeklinde konuştu.  

YUNAN MİLLETVEKİLİNİ KINADI

Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu’nda Yunan Milletvekilinin Türk bayrağı yırtarak gerçekleştirdiği provokatif eylemi de değerlendiren Başkan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü; “Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu'nda, Yunan Milletvekili çirkin bir eylem gerçekleştirdi. Yunan milletvekilinin hem haddini aşarak hem de uluslararası hukuk kurallarını hiçe sayarak, ırkçı bir tavırla sergilediği saygısızlığı kınıyoruz.  Bizler, her ülkenin bağımsızlık sembolü olan bayraklarına her zaman, saygı duymuş bir milletiz.  Yunan Milletvekilinin bu provokatif eylemi sonrasında milletimizin bayrağımızı sahiplenerek gösterdiği tepki takdire şayandır.” 

 

Şehzadeler Belediyesi’nin geçtiğimiz ay gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında meclis üyelerine bilgi veren Başkan Çelik sözlerini şöyle sürdürdü;

YARDIM KAMPANYASI

“İdlib’ten kaçarak Türkiye sınırına gelen ve burada zor şartlarda yaşam savaşı veren Müslüman kardeşlerimiz için bir yardım kampanyası düzenlemiştik. Yunusemre Belediyesi ve İHH İnsani Yardım Vakfı Manisa Şubesi ile birlikte düzenlediğimiz kampanya kapsamında 2 TIR yardım malzemesi toplandı. Bir TIR kömür ve 1 TIR da gıda ve battaniyeden oluşan yardım malzemeleri,  bu kardeşlerimize ulaştırılmak üzere bölgeye gönderildi. Yardımlarını esirgemeyen tüm hemşehrilerimize şükranlarımı sunuyorum.”

KEDİ EVİ PROJESİ

“Soğuk kış günlerinde sokakta kalan canlar için önceki yıllarda hayata geçirdiğimiz Kedi Evi Projemizi bu yıl da hayata geçirdik. Özel bir malzemeden yapılan Kedi Evlerimizi vatadaşlarımıza imza karşılığında teslim ediyoruz.”

İKRAM ÇEŞMELERİ

“5yıl önce hizmete sunduğumuz ikram çeşmelerimizden bu yıl da havaların soğumasıyla birlikte her gün 1500 kişilik sıcak çorba ikramımız başladı. Sabahları işe gitmek için duraklarda servis bekleyen vatandaşlarımız ve okula giden öğrencilerimizin yoğun olduğu Alaybey Cami ve Sultan Cami önünde sabahları çorba ikramlarımız yapılıyor. Çeşmelerimizden pazar günleri haricinde her sabah sıcak çorba ikramımız olacaktır. Hemşehrilerimize afiyet, şifa olsun.”

KÜLTÜR SANAT ETKİNLİKLERİ

“Kültür ve sanat etkinliklerimiz kapsamında Şehzadeler Belediyesi olarak “Gölge” adıyla da bilinen radyo programcısı sanatçı Talha Bora Öge ve Orkestrası ile Eğitimci Yazar Vehbi Vakkasoğlu’nuhemşehrilerimizle buluşturduk. Etkinliklere gösterilen ilginin yoğunluğu bizleri son derece memnun etmiştir.  Hemşehrilerimizegöterdikleri ilgi, değerli sanatçımıza ve yazarımıza da bize yaşattıkları keyifli saatler ve verdikleri bilgiler nedeniyle teşekkür ediyorum.”

NURLUPINARSPOR’U KUTLADI

“İlçemizin amatör spor kulüplerinden 1. Amatör Lig’de mücadele eden 1965 Nurlupınarspor, Süper Amatör Lig’e yükselme başarısını gösterdi. Şampiyon kulübümüzün başta futbolcuları olmak üzere, yönetici ve taraftarlarını tebrik ediyorum. 1965 Nurlupınarspor’a Süper Amatör Lig’de başarılar diliyorum.”

MECLİSE YENİ ÜYE

“Belediye Meclis Üyemiz Ferdi Zeyrek, ilçe başkan adaylığı nedeniyle meclis üyeliğinden istifa etti. Kendisine ilçemize verdiği hizmetler nedeniyle teşekkür ediyoruz. Yeni Meclis Üyemiz Emrah Azboy oldu. Kendisine hayırlı olsun dileklerimizi iletiyoruz. Rabbim ilçemiz için hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin. ”

ABD’NİN SÖZDE BARIŞ PLANI KINANDI

Başkan Çelik’in açılış ve gündem değerlendirmesinin ardından Amerika Birleşik Devletleri (ABD) yönetiminin, İsrail-Filistin sorununa çözüm olarak sunduğu "barış planı"naMeclis’te yer alan AK Parti, MHP, CHP ve İYİ Parti Gruplarının ortak bildirisi ile tepki gösterildi.Başkan Çelik’in okuduğu bildiride şu ifadelere yer verildi; “ABD yönetiminin ihtilafın iki tarafından biri olan Filistin'i bütünüyle dışlayan, tek yanlı, hakkaniyetten uzak bir yaklaşımla hazırladığı görülen söz konusu plan, Birleşmiş Milletler kararlarına ve iki devletli çözüm perspektifine tamamen aykırıdır.Bu plan, taraflar arasında bir müzakere zemini sağlamaktan ziyade, İsrail'in insanlığın kalbi olan Mescidi Aksa dahil Filistin topraklarında on yıllardır derinleştirerek sürdürdüğü işgale uluslararası meşruiyet kazandırmayı ve bunu Filistin tarafına dayatmayı amaçlamaktadır. Yapılmak istenen işgal sürecini ilhaka çevirmektir. Tüm Ortadoğu'nun barış, güvenlik ve istikrarını doğrudan ilgilendiren böylesine önemli bir konunun iç politika malzemesi yapılarak, Filistin halkının kendi geleceğini tayin hakkı başta olmak üzere, temel hak ve özgürlüklerinin hiçe sayılması ve uluslararası hukukun ve adaletin yok sayılması üzüntü ve ibret vericidir.Kudüs'ün statüsü, Filistinli mültecilerin geri dönüş hakkı ve yasa dışı yerleşimler gibi, en temel problem alanlarında bugüne kadar izlediği politikalarla Filistin tarafının güvenini kaybetmiş bulunan ABD yönetiminin sözde barış planı ölü doğmuştur. İki devletli çözüm vizyonunu yok sayan ve ilgili Birleşmiş Milletler kararları başta olmak üzere uluslararası hukukun temel kurallarının ihlali anlamına gelen öneriler içeren bu girişimin, uluslararası toplum nezdinde kabul görme ihtimali de bulunmamaktadır.Bu vesileyle, İsrail-Filistin meselesinin çözümünün, ancak 1967 sınırları temelinde başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız, egemen ve coğrafi devamlılık içinde bir Filistin devletinin vücut bulmasıyla mümkün olacağını bir kez daha vurguluyoruz. Türkiye, Filistin halkının temel hak ve özgürlüklerini gözetmeyen, Filistin devletinin ve halkının kabul etmediği hiçbir girişimi desteklemeyecek, uluslararası toplumun vicdan ve sorumluluk sahibi üyeleriyle birlik ve dayanışma içinde, zulüm, dayatma ve işgale karşı Filistin halkının meşru haklarını tüm platformlarda savunmaya devam edecektir.Şehzadeler Belediye Meclisinde grubu bulunan tüm siyasi partiler olarak yukarıda sıraladığımız görüşler temelinde, İsrail-Filistin ihtilafına yönelik olarak ABD yönetiminin yayımladığı sözde barış özünde istikrarsızlık ve çatışma mahiyetindeki planını yok sayıyor ve esefle kınıyoruz."

Meclis toplantısında daha sonra gündemde yer alan 20 madde görüşülerek karara bağlandı.

 

 

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45