ŞEHZADELER BELEDİYESİ'NİN YARDIM KONVOYU KAHRAMANMAŞ'A DOĞRU YOLA ÇIKTI

Şubat 06 ,2023



Sabaha karşı Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem sonrasında harekete geçen Şehzadeler Belediyesi,  bölgede arama kurtarma çalışmalarında görev almak üzere  hazırlanan  12 araç ve 25 personelden oluşan konvoyunu bölgeye uğurladı.  Görevli personele kazasın belasız gidip hayırlı çalışmalar yapmalarını dileyerek onları uğurlayan  Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik "Gün tek yürek tek bilek olma günüdür." dedi.

 

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli  7,7 büyüklüğünde meydana gelen ve Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay gibi illerde de yıkıma neden olan deprem sonrasında harekete Şehzadeler Belediyesi araç ve personelleriyle deprem bölgesindeki yaraları sarmak için harekete  geçti. 12 araç ve 25 personelden oluşan bir konvoyu hızla hazır eden Şehzadeler Belediyesi konvoyu  ilk olarak Kahramanmaraş'ta ve sonrasında da ihtiyaç olan diğer illerde kullanılmak üzere yola çıkardı. Konvoyu Şehzadeler Belediyesi Fen İşleri Şantiyesi'nden uğurlayan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik,  ekiplere  kazasız belasız bir yolculuk ve hayırlı görevler diledi.

12 ARAÇ VE 25 PERSONEL DEPREM BÖLGESİNE UĞURLANDI 

Depremin meydana geldiği andan itibaren teyakkuz halinde olduklarını kaydeden Başkan Çelik  "Sabah saat 5 sıralarında Manisa AFAD  Müdürlüğü yetkilileriyle temasa geçerek Şehzadeler Belediyesi olarak araç ve ekipmanlarımızla hazır olduğumuzu belirtmiştik. İki saat önce AFAD'tan  gelen  talep doğrultusunda 12 araçlık konvoyumuz ile 25 mesai arkadaşımızı  bölgeye uğurluyoruz. Konvoyumuzun içinde iş makinaları, kamyonlar var. İki tane seyyar aydınlatma projektörümüz var.  Özellikle gece sürdürülen arama kurtarma çalışmalarında  bu seyyar aydınlatmalar çok faydalı oluyor.  Yine depremle mücadelede kullanılacak  el aletleri, araç gereçler teknik donanımlar var." şeklinde konuştu.

Günün tek yürek ve tek bilek olma günü olduğunu, yaraları birlikte sarma günü olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Çelik   "Bu vesileyle vefat eden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum.  Enkaz altında kurtarılmayı bekleyen vatandaşlarımızın bir an önce kurtarılması için Rabbimize niyazda bulunuyoruz.  Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. İnşallah ekibimiz yarın sabah saatlerinde Kahramanmaraş ilimizde görevlerine başlayacaklar.  Allah kazasız belasız  gidip, orada hayırlı hizmetlerde bulunup dönmeyi nasip etsin." dedi.

DEPREMZEDELER İÇİN YARDIM TOPLANIYOR

Depremzedeler için başlatılan bir yardım kampanyası olduğuna da değinen Başkan Çelik şöyle devam etti; "Bununla ilgili paylaşımları yaptık. Yoğun bir ilgi ve destek var. Topladığımız yardımları  Sosyal Yardımlaşma Vakfımıza spor salonunda teslim ediyoruz. Oradan da kamyonlar doldukça kardeşlerimizin yaralarını sarmak için afet bölgesine gönderiyoruz. Şuana kadar katkıda bulunan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bundan sonra da yardımları beklediğimizi ifade etmek istiyorum. Yardımları getiremeyecek olan varsa Bey Masamız  444 95 45  nolu numaradan arandığında belediyeden gidip arkadaşlarımız  alıyor ve toplama merkezine teslim ediyor. Hep birlikte yaraları saracağız. Allah beterinden korusun, yar ve yardımcımız olsun"

BAŞKAN ÇELİK ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik,  Şehzadeler Belediyesi'nin Kahramanmaraş'a giden konvoyunu uğurladıktan sonra  yardım kampanyası kapsamında yardımların toplandığı Atatürk Spor Salonu'nu ziyaret ederek,  buradaki yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yapılan çalışmaları bir süre inceleyen Başkan Çelik burada da şöyle konuştu; "Spor salonumuzda hummalı bir çalışma var. Manisalı hayırseverlerimizin yardımları ekiplerimizce getirilerek yetkililere teslim ediliyor. Burada ayrıştırılıyorlar. Battaniyeler, hijyen malzemeleri, gıda malzemeleri gibi tasnif ediliyorlar. Kolilenip kamyonlara yüklenerek yola çıkarılıyor. Sabaha kadar çalışmalar devam edecek. Çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ederek kolaylıklar diledik. Tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Allah hayırlarını kabul etsin. Gün birlik olma günü, dayanışma günü." 

 

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45