ŞEHZADELER BELEDİYESİ'NİN VİZYON PROJESİ TÖRENLE AÇILDI

Kasım 13 ,2023



Şehzadeler Belediyesi'nin 40 Milyon TL maliyette hayata geçirdiği Millet Kütüphanesi ve Gençlik Merkezi projesi 22.Dönem TBMM Başkanı Bülent Arınç ve önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun da katıldığı törenle hizmete açıldı.

 

Şehzadeler Belediyesi'nin 40 Milyon TL maliyette hayata geçirdiği Millet Kütüphanesi ve Gençlik Merkezi törenle hizmete açıldı. Törende 22.Dönem TBMM Başkanı Bülent Arınç, ,  önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Manisa Valisi Enver Ünlü, Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel, AK Parti MKYK Üyesi Doç. Dr. Ayşe Nevin Sert, Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü Sülayman Şahin, Manisa protokolü ve vatandaşlar hazır bulundu.

Saygı duruşunda bulunulup akabinde İstiklal Marşımızın okumasıyla başlayan törende açılı konuşmasını yapan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik  "Şehzadeler Belediyesi olarak iftiharla ifade etmek isterim ki, 9,5 yıllık süre zarfında şehrimize pek çok önemli eser ve hizmet kazandırdık. Bugün de sizlerle bir kez daha iftihar ettiğimiz bir anı paylaşmak için bir araya geldik. Şehrimize titiz bir çalışmanın neticesinde kazandırdığımız Millet Kütüphanesi ve Gençlik Merkezi projemizin açılışı için buradayız. Bu anlamlı gün vesilesiyle, gençlerimizin ve tüm halkımızın sosyal, kültürel ve entelektüel gelişimine katkı sağlayacak bu merkezi sizlerle buluşturmanın heyecanını yaşıyoruz. Bugün, geleceğimizin teminatı olan gençlerimize yönelik bir adım daha atmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Millet Kütüphanesi ve Gençlik Merkezi, sadece bir bina veya mekan değil, aynı zamanda bir merkez olacak. Burası, bilginin, fikirlerin ve sanatın buluşma noktası olacak. gençlerimiz, burada kitaplarla buluşacak, yeni bilgiler edinecek, hayallerini şekillendirecek ve projelerini geliştirecekler. Bu merkez aynı zamanda gençlerimizin sosyal ve kültürel etkileşimini artıracak, onların yeteneklerini keşfetmelerine olanak sağlayacak çeşitli atölye ve etkinliklere ev sahipliği yapacak. Onların yaratıcılığını destekleyecek, geleceğe hazırlanmalarında önemli bir rol üstlenecek. Bugün burada açılışını gerçekleştirdiğimiz Millet Kütüphanesi ve Gençlik Merkezi'nin şehrimize ve gençlerimize hayırlı olmasını dilerim." dedi.  

SON TEKNOLOJİYLE DONATILDI

Millet Kütüphanesi ve Gençlik Merkezi binasının Yarhasanlar Mahallesi’nde eski adliye  lojmanları arsası olarak bilinen alanda yer aldığını anımsatan ve 1.453 M2'lik bir alanda  toplam 2286 M2 inşaat alanına sahip,  4 kattan oluştuğuna değinen Başkan Çelik,   binanın teknik özellikleri hakkında şu bilgileri verdi; "Bodrum kat,  toplam 577 m2 alana kuruludur.  Burada enerji odası , elektronik ve haberleşme odası, modüler su deposu , kazan dairesi ve diğer teknik birimleri bulunduran 103 m2'lik teknik hacim bölümü; gerek arşiv gerekse depolama hizmeti  görecek olan 340 m2'lik depo bölümü; hol ve merdivenler yer almaktadır. Zemin kat,  toplam 577 m2'lik bir  alana kuruludur. Burada,  tüm halkımıza eksiksiz ve kesintisiz hizmet verecek dinlenme, çay çorba gibi ikramlarımızın yapılacağı servis alanlarıyla, 444 m2'lik kütüphanemiz;  ve yine halkımızın ve sınavlara hazırlanan gençlerimizin eğitim alanındaki ihtiyaçlarının karşılanacağı 133 m2 gençlik merkezi'mizin giriş alanı yer almaktadır. 1. katın tamamında,  720 m2'lik alanda gençlik merkezimiz yer almaktadır. 2. kat ise toplam 682 m2 alana kuruludur. Burada özel olarak tasarlanmış iki adet kulemiz ve teras alanımız yer almaktadır. Kuzey kulemizde 221 m2'lik alanda toplantı salonumuz; 190 m2'lik alanda gençlik merkezi kantin ve servis bölümümüz,  271 m2'lik alanda ise ortak kullanımlı terasımız yer almaktadır. İnşaatımız betonarme karkas sistemi ile son deprem yönetmeliği şartlarını yerine getirmektedir. Tüm cephelerimiz ısı, su izolasyonları ile yangın yönetmeliği “yanmazlık sınıfı” şartlarını yerine getiren alt kaplamalar ile kaplanmıştır. Üzerleri mekanik montaj sistemli modern prekast malzemeler ile  giydirme yapılmıştır. Tüm binanın merkezi doğalgazlı ısıtma sistemi ve klima ile soğutma sistemi bulunmaktadır. Kütüphanenin mekanik havalandırma sistemi vardır. Parsel içerisinde yer alan bahçede toplam 942 m2'lik alanda jeneratör yerleşimi ve otopark ile peyzaj çalışmalarımız yer almıştır.

"ŞEHZADELERİMİZE VE MANİSA'MIZA HAYIRLI OLSUN."

Şehzadeler Belediye Meclisi'nde alınan karar ile  Millet Kütüphanesine Prof. Dr. İlhan Varank Millet Kütüphanesi;  Gençlik Merkezine Mehmet Akif Ersoy Gençlik Merkezi;  Toplantı Salonuna ise Necip Fazıl Kısakürek toplantı salonu ismi verildiğini belirten Başkan Çelik şöyle devam etti; "İçerisinde farklı alanlarda kaleme alınmış 10 bin kitabın yer aldığı Prof. Dr. İlhan Varank Millet Kütüphanemiz 7/24 hizmet verecektir.  Son sistem teknoloji ile donatılan bu bölüme özel olarak geliştirilen  'sehzadelerM' uygulaması ile giriş yapılacak ve bu uygulama ile hizmetten yararlanan kullanıcıların hangi saatlerde giriş çıkış yaptıkları, mola süreleri takip edilebilinecektir. Kütüphanemizde belli saatlerde ücretsiz olarak çay ve çorba ikramlarımız olacaktır. Mehmet Akif Ersoy Gençlik Merkezimizde 15 adet sınıfımız mevcuttur. Bu sınıflardan 8'inde LGS'ye hazırlık, 7. ve 8. sınıflara yönelik diğer kurslarımız yer alıyor.  Ayrıca, rehberlik odası, öğretmenler odası, idari oda ve eğitim atölyelerimiz bulunmaktadır.  Atölyelerimizden robotik kodlama atölyemizde;  ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik çalışmalara başlanmıştır. Yazarlık atölyemizde; yazar olmaya hazırlanan 25 genç kardeşimize eğitim vereceğiz. Matematik atölyemizde; aynı anda 16 öğrencimize matematiği sevmenin yolunu göstereceğiz. Müzik atölyemizde ise ; öğrencilerimiz her türlü enstrümanı kullanmayı öğrenecekler. Kule kısmında; kadın / erkek mescidi ve kafeterya mevcuttur.  Necip Fazıl Kısakürek Toplantı Salonumuzda ise her türlü etkinliklerin, yazar buluşmalarının yapıldığı, sohbetlerin edildiği ve 150 kişinin aynı anda faydalanabileceği bir mekan oluşturduk. Şehrimizin tam kalbinde, yürüyüş mesafesinde öğrencilerimizin, araştırmacılarımızın, kitap kurdu hemşehrilerimizin hizmetine sunduğumuz bu güzel eserimiz,  yapım ve iç tefrişatlarıyla birlikte toplam 40 milyon TL'ye mal olmuştur.  Projemizin hayata geçmesinde emeği geçen 22.Dönem TBMM Başkanı Bülent Arınç'a, Valilerimize, milletvekillerimize,   başkan yardımcılarımıza, teknik ekiplerimize ve tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ayrıca Manisalı hemşehrimiz,  önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na bundan önceki hizmetlerimizde ve bu projemizde verdikleri destek için de ayrıca teşekkür ediyorum. Şehzadelerimize ve Manisa'mıza hayırlı olsun."

Başkan Çelik yaklaşan yerel seçimlerde aday olmayacağını bir kez daha yineleyerek "Geldik ve gidiyoruz. Biliyorsunuz daha önce de duyurdum bir daha aday değilim ama son güne kadar gece gündüz çalışmaya devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın." şeklinde konuştu.

"GÖNÜLDEN KUTLUYORUM"

Başkan Çelik'in konuşmasının ardından önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu da katılımcılara hitap etti. Kasapoğlu "Tarlada izi olanın harmanda yüzü olur. İşte başkanımız burada. Hizmetlerini anlatmaya dakikalar yetmedi, kelimeler kifayetsiz kaldı. İşte AK Parti'nin  samimiyet, tevazu ve gayretle yapılan belediyeciliği budur. Gönülden kutluyorum. Rabbim daha nice hizmetler yapmayı nasip etsin. Tüm hizmetleriniz için milletimiz adına, hemşehrilerimiz adına gönülden teşekkür ediyorum." şeklinde konutu.

"HİZMETLERİNİN ALTIN KOLYESİ"

22.Dönem TBMM Başkanı Bülent Arınç ise çok mutlu ve sevinçli olduğunu ifade ederek şöyle konuştu; "En hayırlı hizmetlerden birisi daha yapıldı. Sayın Başkanımızın kısaca ifade ettiği ikinci dönemde yapılmış bütün hizmetlerine bir altın kolye takmak gerekseydi bu bir kütüphane, konferans salonu ve gençler için yapılmış bir hizmet olurdu. Bunu da en güzel şekilde yaptığını görüyorum. Ben çok mutluyum. Hem başkanımızı hem çalışma arkadaşlarını hem de destek verenleri candan tebrik ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun. Değerli başkanımızın süratle anlattığı hizmetlerinin yanında bir de vedası oldu. Bu üzücüdür ama bir işi zirvedeyken bırakmak da benim prensibimdir. Ömer Faruk Çelik'ten sonra gelecek çıraklara şimdiden haber veriyorum. Çok büyük hizmetler yapın ki bu hizmetleri sürdürmek sizlere de nasip olsun. Ömer kardeşimin kararına saygı duymakla birlikte ben bu kadar ısrarcı olmasının karşısındaydım. Kararının hayırlı olmasını diliyorum. Nerede olursa olsun bundan sonra da çok önemli görevlerde olacağının sadece garantisini verebilirim size." Daha sonra konuşan Manisa Valisi Enver Ünlü de yapılan hizmet için Başkan Çelik ve ekibine teşekkür etti. Konuşmaların ardından protokol üyeleri yapılan duanın ardından kurdela keserek Millet Kütüphanesi ve Gençlik Merkezi'ni hizmete açtı. Açılışın ardından Başkan Çelik ve protokol üyeleri açılışı yapılan tesisi gezdi.

 

 

 

 

 

 

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45