ŞEHZADELER BELEDİYESİ KADINA ŞİDDETE KARŞI BİLGİLENDİRİYOR

Eylül 28 ,2022



“Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 2022 Yılı Faaliyet Planı” kapsamında en az 5 milyon erkeğe kadına yönelik şiddetle mücadele alanında temel bilgilendirme ve farkındalık oluşturma eğitimleri verilmesi planlanırken; çalışma kapsamında Şehzadeler Belediyesi personelleri ilçedeki esnaflara afiş ve broşürler dağıtarak bilgilendirmelerde bulunuyor.

 

 “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 2022 Yılı Faaliyet Planı” çerçevesinde yaygın eğitim ve farkındalık çalışmaları kapsamında 2022 yılı içerisinde en az 5 Milyon erkeğe kadına yönelik şiddetle mücadele alanında temel bilgilendirme ve farkındalık oluşturma eğitimleri verilecek. “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 2022 Yılı Faaliyet Planı” daha önce kamuoyuna duyurulmuştu. İçişleri Bakanlığı tarafından 81 İl Valiliğine gönderilen genelgede, 2022 yılında erkek odaklı şekilde yürütülecek olan kadına yönelik şiddetin önlenmesine ilişkin yaygın eğitim ve farkındalık çalışmaları kapsamında en az 5 Milyon erkeğe kadına yönelik şiddetle mücadele alanında temel bilgilendirme ve farkındalık oluşturma eğitimlerinin verilmesi hedefleniyor. Çalışmanın Manisa ayağı ise geçtiğimiz günlerde start almıştı. Çalışma kapsamında #KadınaElKalkamaz mottosu çerçevesinde hazırlanan video, broşür ve afişler kullanılacak. Kadına yönelik şiddetle mücadelede etkinliğin ve farkındalığın artırılması amacıyla Valilikler koordinasyonunda her il için ayrı ayrı hedeflenen eğitim verilecek. Oluşturulacak ekipler tarafından, kahvehane, kıraathane, kuaför, berber, taksi durakları, organize sanayi bölgeleri, İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) ve fabrikalar, şehir içi ve şehirlerarası ulaşım araçları, havalimanı, gar ve otogarların bekleme alanları, stadyum, spor salonu, hipodrom vb. yerlerde, üniversite şenlik, program ve diğer etkinliklerinde, yerel festival ve panayırlarda, pazar yerleri ve alışveriş merkezlerinde, esnaf, sanayi, ticaret, ziraat, şoförler vb. oda teşkilatlarında ve birliklerinde, kamu kurum ve kuruluşlarında, sinema ve tiyatro salonlarında, halkın yoğun olarak bulunduğu cadde ve meydanlarda, cuma günleri cami giriş ve çıkışlarında bulunan erkeklere bilgilendirme ve farkındalık oluşturma eğitimleri verilerek, broşür dağıtılacak. Bunun yanında fiziksel ve teknik imkanlar doğrultusunda video gösterimleri gerçekleştirilecek.

Çalışma kapsamında Şehzadeler Belediyesi ekipleri ilçede çalışmalarına başladı.  Belediye personelleri ilçedeki esnafları ziyaret ederek hem bilgilendirme yaptı hem de broşürler dağıtarak,  vatandaşların görebileceği noktalara afişler astı.

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45