ŞEHZADELER BELEDİYESİ HAZİRAN MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Haziran 02 ,2023



Şehzadeler Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısı dün Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik başkanlığında yapıldı. Toplantıda 16 gündem maddesi görüşülüp karara bağlanırken,  Başkan Çelik belediyenin hizmet ve yatırımlarındaki son durum hakkında meclis üyelerine bilgi verdi.

 

Şehzadeler Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısı dün yapıldı.  Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik başkanlığında gerçekleştirilen toplantı şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulup, akabinde İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Gündem maddelerinin görüşülmesine başlanmadan önce Başkan Çelik,  belediyenin hizmet ve yatırımlarındaki son durum hakkında meclis üyelerine bilgi verdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE MİLLETVEKİLLERİNE TEBRİK

Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinerek sözlerine başlayan Başkan Çelik "14 Mayıs'ta milletvekili ve cumhurbaşkanlığı 1. tur , 28 Mayıs'ta da cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimini gerçekleştirdik.  Halkımızın geniş katılımıyla,  demokratik bir ortamda,  adeta bir demokrasi şöleni havasında geçen seçimler neticesinde  seçilen milletvekillerimizi tebrik ediyor, ülkemiz adına başarılı, hayırlı çalışmalara imza atmalarını temenni ediyoruz. Halkımızın güven oyunu alarak,  bir kez daha  seçilen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı da tebrik ediyoruz. Seçimler neticesinde kazanan demokrasimiz, kazanan 85 milyon olmuştur. Seçim sonuçlarının ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum." dedi.  

21 YAŞ ÜSTÜ ZİHİNSEL ENGELLİLER İŞ SAHİBİ OLACAK

Daha sonra belediyenin hizmet ve projelerindeki son durum hakkında bilgi veren Başkan Çelik  şöyle devam etti; "Tilkisüleymaniye Mahallesi'nde  21 yaş ve üzeri engelliler için hayata geçireceğimiz ,50 kişi kapasiteli Engelsiz Yaşam  Merkezimiz ve Korumalı İşyeri Projemizin temelini attık. İnşaatı,  210 günlük süre sonunda kasım 2023 tarihinde bitirmeyi planlıyoruz.  Projemiz  7470 m²’lik alanda yer alıyor. Eğitim Merkezimiz, 260 m²  mevcut yapının tadilatına ilave olarak 564 m²  yeni yapının ilavesiyle toplamda 824 m²  kullanım alanına sahip olacak. Binamızın Eğitim Alanında; ortalama 30 m² büyüklüklerde 4 adet derslik, yaklaşık 50 m² büyüklüklerde 2 adet atölye, 66 m² 1 adet spor odası, 65 m² mutfak ve yemekhane, 40 m² öğretmenler odası, 23 m² müdür odası, idareye ve öğrencilere ait lavabolar, depo ve giriş -dolaşım holleri yer alacak. Korumalı İşyeri Alanında ise; ortalama 35 m² büyüklüklerde 2 adet atölye,  2 adet soyunma odası ve öğrencilere ait lavabolar olacak. Rabbim kazasız belasız tamamlayıp hizmete açmayı nasip etsin."

DEVAM EDEN PROJELER

"Yeniharmandalı Mahallemizde  hayata geçirdiğimiz Çok Amaçlı Salon Projemizin inşaatı  tamamlandı. Önümüzdeki günlerde bu projemizi hizmete açmayı planlıyoruz. Sarıalan Mahallemizde ilçemize kazandıracağımız Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi Projemiz  ile ilgili de çalışmalarımız devam ediyor.  Kurum görüşleri geldi. Tahsis ve proje aşamasına geçildi. Sancaklıkayadibi Mahallemize kazandıracağımız Çok Amaçlı Salon Projemizin ihalesini de yaptık, işlemleri devam ediyor.  Selimşahlar Mahallesi 101 ada ve 3 parselde hayata geçirilecek Sosyal Tesis ve Çevre Düzenlemesi Projemizde  de  yapım çalışmaları tamamlandı. Geçici kabul işlemleri ve çevre düzenleme çalışmaları yapılıyor. Doğu Kışla içerisinde yer alan tarihi yapıyı restore ederek,  çocuk kreşi olarak halkımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Bu projemizde de şuan röleve, restorayon ve restitüsyon projeleri için ihale çalışmalarımız yapılıyor. Millet Kütüphanesi ve Gençlik Merkezi projemizde ise çalışmalarımız sürüyor.  İç mekan çalışmaları ve çevre düzenleme çalışmaları yapılıyor.  Yakın bir zamanda inşallah bu projemizi de halkımızın hizmetine açacağız.  Yapım işleri devam eden bir diğer projemiz,  Fetih Mescidi'nde gerçekleştirdiğimiz restorasyon çalışmamız.  Tescilli bir yapı olduğu için öngörülemeyen aksaklıklar çıkmazsa,  temmuz ayında buradaki  çalışmaları da bitirmeyi hedefliyoruz."  

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE YAPILAN ÇALIŞMALAR

Şehzadeler Belediyesi ile Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin ortak yürüttüğü çalışmalara değinerek sözlerini sürdüren Başkan Çelik "Manisa Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte Çarşı Mahallesi’nde hayata geçirdiğimiz, 190 iş yerini ilgilendiren Sokak Sağlıklaştırması Projesi'nin 3. etap çalışmaları bütün hızıyla sürüyor. Çalışmamız tamamlandığında çarşımız bir cazibe merkezi haline gelecek. Yine Manisa Büyükşehir Belediyesi ile imzaladığımız protokol kapsamında ilçemizdeki bazı caddelerde  prestij cadde çalışmaları yapıyoruz.  Bu kapsamda Erler Caddesindeki çalışmalarımız tamamlandı. Alçıtepe ve Yeşiltepe  Caddelerinde ise asfalt atım işlemleri devam ediyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.  

TOKİ VE KENTSEL DÖNÜŞÜM

Sancaklıbozköy'de hayata geçirilen TOKİ konutları ve kentsel dönüşüm projelerindeki son durumu da paylaşan Başkan Çelik "Sancaklıbozköy Mahallemizde TOKİ tarafından yapılan 400 sosyal konutun da hak sahiplerine anahtar teslimleri başladı.  24 Mayıs'ta başlayan teslim süreci 16 Haziran'da son bulacak.  Şehzadelerimize hayırlı olsun. Kocatepe, Gediz, Bayındırlık, İshak Çelebi ve Dilşikar Mahallelerimizi kapsayan ve 365 dönümlük alanda gerçekleştireceğimiz, Manisa tarihinin en büyük Kentsel Dönüşüm Projesinin 605 konut ve 54 dükkanlık 1. etabında inşaat başladı.  Yüklenici firma şantiyesini kurup, yapılacak  ilk blokların kazı çalışmalarına başladı." dedi.  

Başkan Çelik'in konuşmasının ardından meclis gündeminin görüşülmesine geçildi. Toplantıda 16 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Temmuz ayı meclis toplantısının ise 3 Temmuz 2023 tarihinde  saat  17;00'da yapılacağı ifade edildi.

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45