OTİZMLİ BİREYLER ŞEHZADELER BELEDİYESİ İLE KEYİFLİ BİR GÜN GEÇİRDİ

Nisan 02 ,2021

Şehzadeler Belediyesi’nin 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında düzenlediği etkinlikte otizmli bireyler ahşap boyama yaparak keyifli bir gün geçirdi. Otizmli bireyler ile etkinlikte bir araya gelen Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik,  Şehzadeler Belediyesi’nin her zaman engelli bireyler ve aileleri için pozitif ayrımcılık yaptığını ifade ederek, bundan sonra da her zaman yanlarında olmaya devam edeceklerini söyledi.

Şehzadeler Belediyesi, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında tarihi Kurşunlu Han’da düzenlediği etkinlikte otizmli bireyler ve ailelerini bir araya getirdi. Etkinlikte buluşan otizmli bireyler ahşap boyama yaparak, keyifli bir gün geçirdi.  Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik,  Başkan Yardımcıları Ahmet Songüler ve Haşim Yener Bilir ile birlikte etkinliğe katılarak, otizmli bireyler ile bir araya geldi.  AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Mehmet Emin Çipiloğlu, Halk Eğitim Merkezi ve Otizm Derneği yetkililerinin de hazır bulunduğu etkinlikte otizmli bireyler fırsat verildiğinde neler başarabileceklerini gözler önüne serdi. Otizmli bireyler ile yakından ilgilenen Başkan Çelik, engelsiz şehirler oluşturmanın ve engelli bireyler ile ailelerinin rahat bir yaşam sürmesi için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirtti.  Başkan Çelik şöyle konuştu; “Otizmli kardeşlerimiz keyifli bir gün geçiriyor. Onların mutlu olduğunu görmek bizleri de ziyadesiyle mutlu etti. Engelsiz şehirler Oluşturmak ve engelli bireyler ile ailelerinin rahat bir yaşam sürmesi için hepimizin elini taşın altına koyması gerekiyor. Hükümetimiz tarafından bu konuda çok büyük adımlar atıldı. 20 yıl öncesi ile bugün arasında dağlar kadar fark var. Eskiden engelli çocuğu olan aileler utanırken, bugün artık bütün etkinliklerin içerisinde yer alabiliyor ve hükümetimizin sayısız desteklerinden istifade edebiliyorlar. Bu vesile ile Cumhurbaşkanımız, Milletin Adamı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a tüm bu yavrularımız ve aileleri adına Şehzadeler Şehrinden şükranlarımı arz ediyorum.  İnanıyorum ki Manisa’ya,  yapılacak imar planından sonra ortaya çıkacak bir sosyal donatı alanında,  en güzel Engelsiz Yaşam Merkezi de kazandırılacaktır. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Şehzadeler Belediyesi olarak  engelsiz bie Şehzadeler için  engelli bireylerimiz ve ailelerine pozitif ayrımcılık yaparak onlar için sayısız projeye imza attık. Bundan sonra da yanlarında olmaya devam edeceğiz.”