Manisa Halep'e kayıtsız kalmadı

Aralık 28 ,2016



Şehzadeler Belediyesi, Yunusemre Belediyesi ve İHH Manisa Şubesinin geçtiğimiz hafta başlattığı ‘Haydi Manisa Halep’e El Ver’ yardım kampanyasına destekler gelmeye başladı. Kampanyaya destek veren esnaflar Gökçe Kocabey ve Yılmaz Dumlu kendi imkânları ile hazırladıkları yardım malzemelerini yetkililere teslim ettiler.

Şehzadeler Belediyesi, Yunusemre Belediyesi ve İHH Manisa Şubesinin geçtiğimiz hafta başlattığı ‘Haydi Manisa Halep’e El Ver’ yardım kampanyasına vatandaşlardan destek gelmeye başladı. Şehzadeler ilçesinde emlakçılık yapan Kocabıyık Emlak Müşavirliği ve Dumlu Emlak ve İnşaat firmaları olarak, Gökçe Kocabey ve Yılmaz Dumlu kendi imkânları ile hazırladıkları yardım malzemelerini yetkililere teslim etti. Yapılan teslim törenine Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, Yunusemre Belediyesi Zabıta Müdürü Cengiz Şişmanlar ve İHH Manisa Şube Başkanı Necmettin Okumuş katıldı. Geçtiğimiz hafta başlayan yardım kampanyasının 9 Ocak tarihine kadar süreceğini ifade eden Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir  “Şehzadeler Belediyesi, Yunusemre Belediyesi ve İHH Manisa Şubesi işbirliği ile Manisa’da bir yardım kampanyası başlattık. Bilindiği gibi geçtiğimiz ay Halep’ te Suriye rejiminin yapmış olduğu insanlık dışı faaliyetler vardır. Bu süreçte Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliği ve Hükümetimiz nezdinde yapılan çalışmalarda, Halep’ te yaşayan savaş mağduru 70 bin kişi tahliye edildi. Burada yaşanan insanlık dramı ile ilgili çok ciddi ihtiyaçlar gündeme geldi. Özellikle yardım kuruluşları burada ki savaş mağdurlarına yardım ulaştırmak için harekete geçtiler. İHH’nın öncülüğünde bizlerde bu yardım kampanyasına destek vermek için Manisa’ da üçlü bir protokol ile bu kampanyayı başlattık. Bu kampanyamız 9 Ocak 2017’ ye kadar devam edecek. Bu süre içerisinde toplamış olduğumuz yardımları da çok hızlı bir şekilde Halep’te ki savaş mağduru kardeşlerimize göndereceğiz. Bugün de burada Şehzadelerde esnaflık yapan Gökçe Kocabey ve Yılmaz Dumlu esnaflarımızın kendi şahsi imkânları ile yaptıkları yardımları teslim alıyoruz. Kendilerine bu duyarlılığı nedeni ile teşekkür ediyorum. Bu örnek bir davranıştır. Manisalı hemşerilerimizden de ‘Haydi Manisa Halep’e El Ver’ kampanyamıza destek bekliyoruz” dedi.

“HALEPTE BÜYÜK BİR İNSANLIK DRAMI YAŞANIYOR”

Manisa halkının kampanyaya büyük bir destek verdiğini ifade eden İHH Manisa Şubesi Başkanı Necmettin Okumuş “Şehzadeler Belediyemiz, Yunusemre Belediyemiz ve Manisa halkına bu kampanyaya vermiş oldukları destekler nedeni ile teşekkür ediyorum. İHH Manisa olarak 10 gündür Halep’ te o bölgedeydik. Bölgede gördüğümüz tek bir şey vardı. Bunu tek cümleyle anlatmak gerekirse ‘Bir İnsanın İnsanlara neler yapabileceğini gördük’. Bizler vahşi hayvanlardan bahsediyoruz ancak, insan vahşileştiği zaman yapabileceklerinin sınırı yoktur, bunu gördük. Bölgede yaşayan savaş mağduru insanların açlık, susuzluk ve imkânsızlıklarını kelimeler ile ifade edemeyiz. Halep’te büyük bir insanlık dramı yaşanıyor. Bu işin insanı, millet ve ümmet boyutları var. Biz hem insan olarak hem de soydaş olarak bu insanlara el uzatmak zorundayız. Bu anlamda Manisa kadirşinaslığını o bölgeye yansıtmıştır. Şahsen ben Halep’te olduğum süre içerisinde binlerce vatandaşımız bizimle irtibata geçtiler ve neler yapabiliriz diye sordular. Manisa olarak yapılması gerekeni yapıyoruz, Şehzadeler ve Yunusemre Belediyelerimiz bizlere bu konuda destek veriyor” dedi. Yardım kampanyasına destek veren esnaflar Gökçe Kocabey ve Yılmaz Dumlu Halep’te yaşanan insanlık dramına kayıtsız kalamayacaklarını belirterek böyle bir yardım yapma kararı aldıklarını ifade ettiler.

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45