Manisa Darbe' ye geçit vermedi

Temmuz 17 ,2016



Onbinlerce Manisa’ lı Meydanları boş bırakmadı

Başkan Çelik “Bu ülkenin bütünlüğüne kast edenler idam edilmeli”

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, geçtiğimiz gün yapılan darbe kalkışmasının ardından Manolya Meydanında demokrasi nöbetinde olan vatandaşlarla bir araya geldi. Sabahın ilk ışıklarına kadar halkın içinde olan Başkan Çelik “Ülkemizin birlik ve beraberliğine kast eden bu hainler için millet olarak idam istiyoruz” dedi.

Geçtiğimiz Cuma gecesi paralel yapı tarafından başlatılan ve başarısız olan darbe kalkışmasının ardından tüm Türkiye’de olduğu gibi Manisa’da da Şehzadeler Belediyesinin öncülüğünde binlerce vatandaş Manolya Meydanında Demokrasi nöbetinde sabahlara kadar bekliyor. Darbe girişiminin başladığı saatlerde Ankara’da çatışmaların arasında kalan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik olayın yaşandığı ikinci gece Manolya Meydanına gelerek binlerce Manisa ile birlikte sabahın ilk ışıklarına kadar Demokrasi nöbetine katıldı. İlk olarak her kesimden yaklaşık 15 bin vatandaşın katıldığı Demokrasiye Saygı yürüyüşüne katılan Başkan Çelik daha sonra Manolya Meydanında, coşkulu kalabalığa hitap etti. Darbe kalkışmasının yaşandığı ilk saatlerde Ankara’da olduğunu ifade eden Başkan Çelik “Olayın olduğu gün Ankara’daydım, alçaktan uçan uçak seslerini duyduğumuzda neyle karşı karşıya olduğumuzu anladık. Bu nedenle ilk gece sizlerle bir arada olamadım. Çünkü bulunduğum yer Ankara’da çatışmaların en yoğun olduğu bölgelerden biriydi bu neden oradan çıkış yapabilmemiz mümkün değildi. Dünyanın birçok ülkesinde darbe girişimleri olmakta. Ancak güzel ülkemizde başlayan bu hareket darbe girişimi olmaktan çıkmıştır. Çünkü helikopterlerden sivil halkın üzerine ateş açılmıştır, TBMM binası savaş uçakları tarafından bombalanmıştır. Emniyet binası, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Özel Harekât Polislerimizin bulunduğu karargâhlar, bombalanmıştır. Bunun adı darbe girişimi olamaz, bunun adı alçak bir terör girişimidir. Türkiye’de ve dışarıda, Türkiye’nin büyümesini istemeyen belli çevreler, bizim birliğimizi, güçlenmemizi istemeyip kardeşliğimizi kıskananlar bu haberleri duyunca çok sevindiler. Ancak bu sevinçleri kursaklarında kaldı. Birkaç saat içerisinde hava tersine döndü, yabancı haber ajansları bu olayı ilk duyurduklarında güçlü bir darbe girişimi olarak duyurmuştu. Ancak gecenin ilerleyen saatlerinde bu hakir görüp küçümsedikleri necip ve aziz milletimiz meydanlara inince o bütün uluslararası haber ajansları manşetlerini değiştirip darbe başarısızlığa uğradı dediler” dedi.

“BU MİLLET DARBECİLERİ YENDİ”

Darbe girişiminin yaşandığı ilk saatlerde vatandaşın sokağa çıkarak korkusuzca darbeye karşı durduğunu ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Ankara’ da bizzat yaşadım tüm olayları, bir yandan kulakları sağır eden o uçakların gürültüsü diğer taraftan sabahın erken saatlerine kadar süren o çatışma seslerini şükürler olsun ki Allah bizim yanımızdaydı, başarıya ulaşamadılar. Bu darbeyi yapan siz hainler bizlerin vergisi ile bizleri korumakla mükellef rütbelilersiniz, ülkeyi yönetmek istiyorsan gelirsin sandığa ben daha iyi yöneteceğim dersin millette sana oy verir sana saygı duyarız. Ama buna olmaz diyorlar, neden? Halkın yüzde ellisi daha dört ay önce bir iktidarı işbaşına getirmiş ve halkın yüzde 52’si yeni Cumhurbaşkanını seçmiş. Bunlar diyorlar ki bu halk doğrusunu bilmez, halkın bu işlere aklı ermez, doğru seçimde bulunamaz. Bizler elitleriz, masaya yumruğumuzu vurur, tankları meydanlara sürer, yönetimleri değiştirir istediğimizi iş başına getiririz dediler. Halkın seçtiği yönetimi alaşağı etmek için yola çıktılar. Sonuç ne oldu? O küçümsedikleri halk Ankara’ da, İstanbul’ da tankların önünde direndi. Manisa’da 25 bin kişiyle Cumhuriyet Meydanını doldurup darbeye karşı durdu. Anadolu’nun dört bir köşesinde bu millet sabahlara kadar durdu ve halkın seçtiği yöneticileri alaşağı etmek isteyen darbeciler yenildi” dedi.

“BU MİLLETİN DUASI SİZLERLEDİR”

Yaşanan olaylar karşısında Emniyet güçleri ve Cumhuriyet savcılarının Milletten yana tavır alarak onurlu bir duruş sergilediklerini ifade eden Başkan Çelik “Bugün yaşananlar bir demokrasi mücadelesidir. Siyaset içerisinde rekabet olur, farklı partiler olur tüm bunların hepsine saygı duyuyoruz. Türkiye ilk günden beri büyük bir ilki gerçekleştirdi. Büyük bir başarıya imza attık. İlk önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırımı arayıp tam destek veriyorum dedi. Ardından CHP’ de destek verdi. En büyük desteği sizler verdiniz. Sizler bu meydanları doldurarak, bu milletin parasıyla alınana tanklar tüfeklerle millete saldıranlara bu memleketi bırakmayacağız dediniz. Rabbim hepinizden razı olsun. Yaşanan bu olaylarda İstanbul ve Ankara’ da yaşamını yitiren 161 şehidimiz var. Ben inanıyorum ki bu şehitlerimiz Çanakkale şehitleri mesafesindedir. Tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. Aziz şehitlerimizin bıraktığı emanet hepimizin namusudur. Bu ay yıldızlı bayrağa, vatanımızın bölünmez bütünlüğüne ve demokrasiye kanımızın son damlasına kadar sahip çıkacağız. Olayların başladığı ilk günden bu yana destan yazanlarımız var, şanlı polislerimiz var, emniyet müdürlerimiz var, Manisa emniyet müdürümüz geçtiğimiz akşam ilgili komutan tarafından aranıyor, komutan diyor ki ‘biz yönetime el koyduk, gel teslim ol bize’ şerefli müdürümüz cevap veriyor kendisine ‘sen kimsin, seni gelip tutukluyorum’ Manisa Cumhuriyet Başsavcımız, Cumhuriyet savcılarımız diyorlar ki bunlar anayasayı ihlal ettiler hemen gidin ve bunları tutuklayın. Bu sadece Manisa’mızda olmadı Türkiye’nin dört bir yanı böyleydi. Emniyet Müdürlerimizden, polislerimize, özel harekâtçılarımıza kadar her biri sabahlara kadar şehadet pahasına da olsa bu ülkeyi pensilvanyadaki teröristlerin köpeklerine teslim etmediler. Tüm polis teşkilatımızın üyelerini alnından öpüyorum. Bu ülkenin gözü yaşlı analarının, babalarını duaları emniyet mensuplarımız ile birliktedir”

“BU ÜLKEDEN BAŞKA GİDECEK BİR YERİMİZ YOK”

Başarısızlıkla sonuçlanan darbe kalkışması sonucunda bazı subaylar ve generallerin Yunanistan’ a kaçtığını ifade eden Başkan Çelik “Bizlerin bu ülkeden gidecek başka bir yerimiz yok. Bu akşam haberlerde hep birlikte izledik, sözde darbe yaparak ülkeyi yönetip, hukuku hâkim kılıp, özgürlük getirecek olan paşalar, devletin helikopteri ile gidip Yunanistan’a sığındılar. Bizler hiçbir yere gitmeyiz, her ne pahasına olursa olsun bizler buradayız. Tıpkı Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım gibi, tıpkı yiğit insan, mazlumların dostu, zalimlerin korkulu rüyası Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bir yere gitmiyorum, milletim ile birlikteyim deyip burada olduğu gibi. Şehzadeler diyarından Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’a ve milyonların sevdalısı Kasımpaşalı, yiğit insan Recep Tayyip Erdoğan’a selamlar gönderiyorum. Bu necip millet vefalı bir millettir. İyilik yapanları asırlar boyunca anmıştır. Zalimlerde bu milletin elinden kurtulamamıştır. Bu necip milletin ahını alanlar hiçbir zaman için gün yüzü görmemişlerdir ”dedi.

“KÖKÜ DIŞARIDA OLANLAR BU ÜLKEDE ASLA SÖZ SAHİBİ OLAMAYACAKLAR”

Vatana ihanet eden darbecilerin idam edilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Çelik “Buradan Manisa’dan sizin seçmiş olduğunuz bir Başkanı olarak, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a, TBMM’deki tüm Milletvekillerimize, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a bir talebimi iletmek istiyorum. Manisa’da halkımız ile alanlardayız, tanktan, silahtan, ölümden korkmuyoruz. Ankara’dan halk olarak bizimde bir talebimiz var,  oda şudur; bu ülkede dün geceden beri kan akıtan, milletin parası ile milletin evlatlarını öldüren, huzurumuz kaçıran, istiklalimizi bozan pensilvanyadaki terörist başının uşaklığını yapan, o katiller için biz idam istiyoruz. Bu sözde darbeci hainler, 161 yiğidimizi şehit edenler, huzurumuzu kaçıranlar idam edilmelidir. Bunlar idam edilsinler ki ibreti âlem olsun, bundan sonra birileri uçaklar uçurup, sivilleri bombalayarak darbe planlamayı bırakıp akıllarından bile geçiremesinler. Olayların çıktığı ilk gece Ankara’dayken silah seslerinin arasında sizleri takip ettim. Dimdik ayaktaydınız. Belediyemize ait iş makinelerini, kamyonlarını garnizonların kapılarına gönderdik, bütün Şehzadeler Belediyesi personelimizi seferber ettik. Personelimizin büyük bir kısmı iki gündür hiç uyumuyorlar.  Milletimiz için, yarınlarımız için, demokrasimiz için kesintisiz çalışıyorlar. Bizler üzerimize düşen ne varsa yaptık. Sizlerde bizleri hiçbir zaman mahcup etmediniz. Dün olduğu gibi bugünde üzerinize düşeni yaptınız sahip çıktınız, meydanları boş bırakmadınız. Bugün şehit olan tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum. Bizim bu ülkede görev yapan askerimiz ile polisimiz ile bir sorunumuz yok. Bizim problemimiz halkına ateş açıp, milli iradeye kast edip, demokrasiyi sekteye uğratmak isteyen teröristlerledir. Bizim problemimiz büyük terör örgütlerinin uşaklığını yapan Hasan Sabbah’ın çağdaş müritleri haşhaşilerledir. Bu ülkeyi onlara bırakmayacağız. Kökü dışarıda olanlar, dışarıdan beslenenler bu ülkede söz sahibi olamayacaklar” dedi.

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45