Hobi Bahçelerinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor

Ağustos 10 ,2017

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa’ da ilk defa Şehzadeler Belediyesi tarafından yapılacak olan Hobi Bahçeleri projesi inşaat alanında incelemelerde bulundu. İnşaat çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığını ifade eden Başkan Çelik, 2018 yılının başında projeyi halkın hizmetine sunacaklarını söyledi.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Veziroğlu Mahallesinde yapımı devam eden Hobi Bahçeleri projesinde incelemelerde bulundu. İncelemeler esnasında Başkan Çelik’ e Başkan Yardımcısı Bilal Demir ve Başkan Danışmanı Atilla Efendioğlu’ da eşlik etti. Şehzadeler Belediyesi olarak yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını ifade eden Başkan Çelik “Şehzadeler Belediyesi olarak dur durak bilmeden çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürmeye devam ediyoruz. Teknik ekiplerimiz ile birlikte çalışmaların son durumunu yerinde inceliyoruz. Hobi Bahçelerimizin inşaat çalışmalarını iki ay içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz. Hobi Bahçelerinin süt yapıları olan 318 adet kamelyanın ihale işlemi tamamlandı, şuan yapımına başlandı. Bu çalışmada tamamlandıktan sonra burada montajları yapılacak. İnşallah 2018 yılı içerisinde Hobi Bahçelerimizi isteyen vatandaşlarımıza kiraya verip, halkımızın kullanımına sunmuş olacağız. Hobi Bahçeleri projesi Manisa’da bir ilk olacak. Bu projeyi yapmanın heyecanını ve mutluluğunu tüm çalışma arkadaşlarımız ile birlikte yaşıyoruz. Hobi Bahçeleri inşaat çalışmaları tamamlandıktan sonra Belediye Meclisimizde almış olduğumuz karar gereğince kira bedelini ve kiralama tarihlerini halkımıza duyuracağız. Hobi Bahçelerimizde yer kiralamak isteyen vatandaşlarımız, başvuru sürecinin başlamasının ardından Belediyemize müracaat edecekler. Yapılan başvuru sayısı 318’ den fazla olursa, burada hak sahiplerini noter huzurunda gerçekleştirilecek olan kura ile belirleyeceğiz. Müracaat sayısı 318 ve altında olursa da, vatandaşlarımız, Belediye Meclisimizce belirlenecek olan kira bedeli ile bahçeleri kullanmaya başlamış olacaklar. Hobi Bahçeleri projemiz ile halkımızı doğa ile toprak ile buluşturacağız. Vatandaşlarımız kiralamış oldukları bahçelerde kendi ürünlerini kendileri yetiştirmiş olacaklar” dedi.