Demokrasi Nöbetleri hafta sonu da yoğun geçti

Ağustos 07 ,2016



15 Temmuz darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ ın meydanlara inin talimatının ardından ilk günden beri Meydanları boş bırakmayan Manisalılar geçtiğimiz hafta sonu Cumhuriyet Meydanı’nı tıklım, tıklım doldurdular.

15 Temmuz’dan bu yana devam eden Demokrasi Nöbetine geçtiğimiz hafta sonu vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterildi. Şehzadeler Belediyesi öncülüğünde düzenlenen Demokrasi Nöbetlerinde ilk günden beri vatandaşları yalnız bırakmayan AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi,  AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan hafta sonu da meydanı terk etmeyerek vatandaşlarla bir araya geldi. Her gün farklı sivil toplum kuruluşunun katılıp konuşma yaptığı Demokrasi Nöbetlerinde geçtiğimiz hafta sonu Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Manisa Şubesi katılarak kurulan sahneden duygularını dile getirerek darbeye karşı olduklarını ifade ettiler. Viyana’dan Manisa’ ya gelerek Demokrasi Nöbetine katılan Avusturya – Viyana Türk Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Fatih Mehmet Karadaş’ ta vatandaşlara bir selamlama konuşması yaparak Türkiye’nin dünya nezdinde büyük bir güç olduğunu vurguladı.

“HAİNLER AZİZ TÜRK MİLLETİNİN CESARETİNİ HESAP EDEMEDİLER”

Darbeci hainlerin Türk Milletinin cesaretinin hesap edemediklerinin altını çizen Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “15 Temmuzdan bu yana hiç eksilmeden bu meydanları doldurarak Devletimize, Demokrasimize sahip çıktığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Bizlerde ilk günden bu yana her zaman sizlerle bir arada olduk. Türkiye 15 yıl önceki Türkiye’ de. Türkiye büyüyor, güçleniyor, her alanda söz sahibi olmaya başladık. Türkiye’nin büyümesinden güçlenmesinden bölgede söz sahibi olmasından rahatsız olan güçler, bizi bir birimize düşürmek için, Türkiye’yi güçsüzleştirmek için bu güne kadar farklı farklı senaryoları hayata geçirdiler. İşte bunların sonuncusunu da 15 Temmuz gecesinde hep birlikte yaşadık. O gece 40 yıllık bir projeleri olan, bu vatanda bizlerin arasında besledikleri fetö terör örgütü ile yola çıktılar. Biz çok savaş gördük, çok namert gördük. Ancak bu kadar kalleşini hiç görmedik. Milletin parası ile alınmış silahlarla, silahsız sivil insanların üzerine ateş açacak kadar gözü dönmüştü bu fetöcü terör örgütünü. Onlar kendisine karşı bir darbe girişiminde bulunulduğunu öğrendiğinde birinci hedefin kendisi olduğunu anladığında, kaçmak yerine Türkiye’yi terk etmek, saklanmak yerine, savaş uçaklarına meydan okuyarak İstanbul’ a gidiyorum meydanlarda olacağım diyen korkusuz ve cesur Recep Tayyip Erdoğan’ ı hesap edemediler. Onlar bu ülkenin yiğit Başbakanı Binali Yıldırım’ ı hesap edemediler. Onlar farklı siyasi parti genel başkanları, Milletvekilleri ve tabanlarının bu ülke için milli irade ve demokrasi için bir araya geleceğini hesap edemediler. Onlar silah seslerinde kaçar gider, biz sıkıyönetim ilanını duyurduğumuzda, tanklarla meydanlara indiğimizde bir Allah’ın kulu dışarıya çıkamaz diye düşündüler. Ama yanıldılar. Bu necip milleti hesap edemediler onlar tanklara karşı dimdik durarak, kurşunlara karşı kendilerini siper eden aziz Türk Milletini, Aziz Manisalıların cesaretini hesap edemediler. Bu vesile ile şehirlerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum. Bundan sonrası içinde bu bir provaydı diyerek, yenisi olur diyen alçaklar var. Ne zaman gelirseniz gelin dışarıda ki tüm destekçileriniz ile kim varsa hepsiyle birlikte gelin. Burada ölüme meydan okuyan, ölümden korkmayan 70 milyon var, hepinize haddinizi bildiririz. Tekrardan hepinize kutlu duruşunuz için şükranlarımı sunuyorum”

“YENİDEN YÜKSELEN BİR MEDENİYET YÜRÜŞÜMÜZ OALCAK”

İslam Medeniyetinin yeniden Dünya’ da yükselmesi gerektiğini ifade eden Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi “23 gündür hep birlikte bu vatana, demokrasiye sahip çıkan, yaşlı, genç, kadın, çocuk hep birlikte bu meydanlardayız. Bir derdimiz var ülkemizin, vatanımızın, devletimizin geleceği. Maalesef bizim içerimizden çıkan hainlerde var. Tarih boyunca böyle olmuş. Biz büyük medeniyetler kurmuş bir milletin çocuklarıyız. Dünya çok medeniyetler gördü. Biraz tarih şuurumuzu yenilememiz gerekiyor. Roma, Çin, Babil, Mısır ve İslam Medeniyetlerini gördü. Yaklaşık 8. Yüzyıldan itibaren bin yıldan fazla süren İslam medeniyeti gördü. Bugünde hükümranlık süren batı medeniyetinde. Batı medeniyeti dediğimiz bu anlayış maalesef adalet, insanlık ve değer üretemedi. Bu günkü dünyanın gördüğü zulüm ortada. Milyonlarca mazlum insan ortada. Bugün ülkemizde de yaşananlar maalesef Batı’nın oyunları. 15 Temmuz gecesinden itibaren tüm çalışanlarımız seferber olduk. Tüm insanlarımız bu devlet, millet, ümmet, meselesidir bu insanlık meseldir diyerek meydanlara çıkmış ve bu mücadeleyi vermiştir. Bu noktada ilk günden bu yana burada görev yapan, meydanı boş bırakmayan bütün arkadaşlarımıza ve halkımız çok teşekkür ediyorum. Bu güne kadar bir takım eksikliklerimiz olmuş olabilir. Bir kusurumuz olduysa da affınıza sığınıyoruz. Rabbim bu milletimizin yolunu, bahtını açık etsin. Ben inanıyorum ki gelecek bizimdir. Bizi medeniyetimizin olacak. Bu millet tekrardan ayağa kalkacaktır. Zaten bütün çabaları bu milletin ayağa kalkmasını, yeni bir medeniyet inşaa etmesini engellemek içindir. Batının bütün kirli yüzleri ortaya çıkmıştır. Her şer’ de bir hayır vardır. Biz ümit ediyoruz ki bu şerden de bir hayır doğacak. Bu hayır da yeniden yükselen bir medeniyet yürüyüşü olacaktır. Rabbim yolumuzu bahtımız açık etsin inşallah” dedi.

“DEMORKASİ NÖBETLERİNE ŞİMDİLİK VİRGÜL KOYUYORUZ”

Yaşanan sürecin sadece Türkiye’nin meselesi olmadığını vurgulayan AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur “15 Temmuz akşamından beri Allah’a ne kadar hamd etsek azdır ki. 17 ilçemiz ile birlikte bu hayasızca akına dur dediniz. İstanbul’da, Ankara’ da hepimiz biliyoruz ki o görüntüleri tekrar tekrar televizyonlardan gördükçe tüylerimiz ürperiyor. Gözlerimiz yaşla doluyor. İstanbul ve Ankara’ da sizlerin paralarıyla alınmış olan Uçaklar, Helikopterler, Tanklar ne yazık ki hırsızlık yapılarak, çalınarak millete karşı ateş edildi ve 200 den fazla şehidimiz oldu. Rabbim hepsine rahmet eylesin, mekânlarını cennet eylesin. Sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Bugün 23.gün ve Manisa olarak tarihe altın harflerle yazılacak bir not düşüyorsunuz. Bu darbeyi yapanlar tarihin çöplüklerinde lanetle anılacak. Ama tarih her zaman sizleri, bizleri rahmetle yâd edecektir. Tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Gerek 15 Temmuz gecesinde gerekse ondan önce terörle mücadelede şehit düşen kardeşlerimize hep birlikte haykırıyoruz. Sizler çok güzel bir makama yükseldiniz. Peygamberlerle berabersiniz. Allah’ a dua ediyoruz ki inşallah rabbim bizlere de o makamları nasip etisin. Ama başta o Amerika da ki o iblis olmak üzere bütün dünya Miletleri bilsin ki biz bu coğrafyada bin yıldan fazladır buradayız ve Allah’ın izniyle kıyamete kadar bu topraklarda var olacağız. Eğer ki bizi bu topraklardan söküp atmak istiyorsanız, 79 Milyon insanı teker teker şehit etmeniz lazım. Biz bu vatan, bu bayrak, bu millet için hepimiz şehit olmaya hazırız eğer ki yüreğiniz yetiyorsa Manisalı hemşerilerimiz burada Milet burada. Burası er meydanı gelirsiniz topunuz, tankınızla nasıl geldiyseniz geçmişle de 15 Temmuzda da yine buyurun gelin belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik’ in de dediği gibi biz bu işi bırakmıyoruz sadece bir virgül koyuyoruz.  Eğer ki bir daha bu millete saldırmaya kalkarsanız onbinlerce Manisalı bu meydan da şahadet şerbeti içmeye hazırı bunu bütün dünya görsün. Bu sadece ir Türkiye meselesi değil Arap basının izliyoruz, dünya basını görüyoruz, Avrupa basının nasıl ikiyüzlü olduğunu gördük. Ama birçok Müslüman kardeşimiz Türkiye’nin düşmediği için, bu son kalenin Irak ve Suriye gibi olmadığı için dualar ediyor. 15 Temmuz hepimiz için bir milat olsun. Bundan sonra hayata bakışımızı daha farklı düşünerek vatan için, Millet için, âlemi İslam ve mazlumunlar için bizim güçlü bir şekilde ayakta durmamız gerekir. 15 Temmuzdan bu yana bizleri yalnız bırakmadan bu meydanları doldurduğunuz için hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45