Bayırbucak Yardımları Dualarla Uğurlandı

Ocak 15 ,2016



Şehzadeler Belediyesinin Bayırbucak Türkmenleri ve Savaş Mağdurları için başlatmış olduğu yardım kampanyasında toplanan yardımlar Hatay’ a dualarla uğurlandı. 15 Aralıkta kampanyanın startını verdiklerini ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Halkımızın ve sivil toplum kuruluşlularımızın büyük destekleri ile bu gün 7 tır dolusu yardım malzemesini Bayırbucak Türkmenleri kardeşlerimiz için dualarla uğurluyoruz” dedi.

Şehzadeler Belediyesinin 15 Aralık tarihinde Manisa Bayırbucak Türkmenleri ve Savaş Mağdurlarına Sahip Çıkıyor kampanyasında toplanan 7 tır dolusu malzeme 19 Mayıs Stadyumu önünde düzenlenen törende dualarla Hatay’ a uğurlandı. Düzenlenen uğurlama törenine Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Belediye Meclis üyeleri, İl Müftüsü Sinan Cihan, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal, AK Parti İl Başkanvekili Berk Mersinli, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, AFAD Müdürü Bekir Şen, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Recep Özgüvenç, Manisa Saruhanbey İlim ve Kültür Vakfı Başkanı Eyüp Saraçoğlu Sivil toplum kuruluşları Başkan ve yönetimleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törende ilk olarak konuşan Manisa Saruhanbey İlim ve Kültür Vakfı Başkanı Eyüp Saraçoğlu “Saruhanbey Eğitim İlim ve Kültür Vakfı olarak bu güne kadar bir takımlar yardımlar yapmaya çalışıyorduk. Topladığımız yardımları ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırmaya çalışıyorduk. Böyle bir kampanya başlatmak adına Şehzadeler Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik bu konuda gereken neyse yapacaklarını ifade ederek her türlü desteği bize verdiler. Tüm emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

“KAMPANYAMIZ TAHMİN EDEMEYECEĞİMİZ BOYUTLARA ULAŞTI”

Dünyanın birçok yerinde Müslüman kanlarının aktığını ifade eden Manisa İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Recep Özgüvenç “Bu gün bir yerlerde Müslümanların kanları akıyor. Bizler bu yaşananlara duyarsız kalmama adına bir yardım kampanyasına ortak olduk. Başlatmış olduğumuz bu yardım kampanyamız halkımızın desteği ile bizlerin bile tahmin edemeyeceği boyutlara ulaşmıştır. Bu kampanya ya destek veren kadirşinas Manisa halkına ve verdiği tüm desteklerden ötürü Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

“7 TIRDA 20 TIRLIK MALZEME YOLLUYORUZ”

Tüm Manisa halkının yardım kampanyasına sahip çıktığını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Konuşmalar esnasında değerli vakıf başkanlarımızın da ifade ettiği gibi 15 Aralıkta bir yardım kampanyası başlattık. AFAD il Müdürlüğü, Saruhanbey İlim ve Kültür Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti ile birlikte Rusya’nın ve katil Esed güçlerinin bir katliama kalkıştığı, kardeşlerimizin yerlerinden yurtlarından edildiği soğuk ve açlıkla mücadele etmek zorunda kaldıkları, Bayırbucak Türkmen’i ve Savaş Mağduru kardeşlerimize Manisa sahip çıkıyor diye bir kampanya başlattık. 1 aylık bir çalışmanın neticesinde de şükürler olsun ki tahminlerimizin de üzerinde son derece nitelikli yardım malzemeleri toplandı, tasnif edildi, tırlara yüklendi ve bu günde buradan da Hataya, ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştırılmak üzere yolcu ediyoruz. Bu süreçte destek ve katkılarını esirgemeyen herkese şükranlarımı sunuyorum. Bu törende de görüldüğü gibi 7 tır dolusu yardım malzemesi mevcut. Ancak 20 Tır’ lık bir yardım malzemesi mevcut. Normalde kasa yüksekliğinde malzemeler Tırlara yüklenir ve yollanırdı. Hamdolsun ki bu dorseler ağzına kadar ince bir işçilikle dolduruldu. Yardım malzemelerinizin içiresinde 45 Ton gıda, 4250 adet battaniye, 390 adet tek kişilik yatak var, Her biri çocuklar için, kadınlar için erkekler için ayrı ayrı tasniflenmiş bir halde 3000 koli giyisi var. Bu kampanyamıza gerek ferdi gerekse kurumsal anlamda sivil toplum kuruluşlarımızın büyük destekleri oldu. Bu sivil toplum kuruluşlarımızın başkan ve yöneticileri de şuan aramızda bulunuyorlar kendilerine çok teşekkür ediyorum. Hemşerilerimizin de ciddi destekleri oldu” dedi.

“KAMPANYA SÜRESİNCE DUYDU DOLU ANLARA ŞAHİT OLDUK”

Yaklaşık 1 ay sürene kampanya süresince duygu dolu anlara şahit olduğunu ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Bu yardımların haftalar boyu süren tasnifleme çalışmaları oldu. Bende zaman zaman bu çalışmalara katılma imkânı duldum. Duygu dolu anlar yaşadık. Vatandaşlarımız kendi evlerine alır gibi marketten tüm mutfak ihtiyaçlarını almış poşetler içerisinde Belediyemize teslim etmiş. Kırkağaç Gelenbe’ den bir Fatma teyzemiz aradı. Televizyondan duydum yardım topluyormuşsunuz. Bizler çok üzülüyoruz. Burada komşularımız ile birlikte yardım toplasak gelir buradan alırmısınız dedi ve hemen bir seferberlik başlattılar. Bizlerde bu konuya duyarsız kalamazdık araçlarımız ile oradan yardım malzemelerini aldırdık. Bunun gibi yüzlerce örnek var. Bu yardımları gördükçe son derece duygulandık. Bu yardımların bir bereketi olacağına inanıyorum. Bu yardımlar hem ihtiyaç sahiplerine AFAD İl Müdürlüğü vesilesi ile tek tek ulaştırılacak, hem de bu yardımda bulunan insanların duaları, zalimlerin zulümlerine son verecek inşallah.  Bu dayanışma ruhu, bu yardımlaşma duygusu, bu birlik, beraberlik ve merhamet duygusuyla bu milleri yedi düvel bir araya gelse hiçbir zaman yenemeyecek, bu ülkenin ve bu necip milletin bileği hiçbir beşeri kuvvet tarafından bükülemeyecektir. Sözlerimin sonunda da şunu söylemek istiyorum, ’Zalimler için yaşasın cehennem’ diyorum tüm hemşerilerime, sizlere, destek veren ve dua eden herkes şükranlarımı sunuyorum. Böylesine hayırsever ve kardeşine sahip çıkan bir memleketin hizmetkârı olduğum içinde guru duyuyorum” dedi.

“TÜRKİYE HER ZAMAN MAZLUMUN YANINDA OLACAKTIR”

Türkiye’nin her zaman zalimlerin karşısında, zalimlerin yanında olduğunu ifade eden AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur “Böylesine hayırlı bir günde sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Değerli Belediye Başkanımız o güzel konuşması ile her şeyi ifade etti. Bu topraklarda yaşayan insanlarımız, bu millet bu gün Bayırbucak Türkmenlerine yardım ediyor. Geçmişte de Çeçenistan’da yaşanan Rus zulmünde bu millet yine oradaki insanlara sahip çıktı.  Bosna’ da, Filistin’ de, Myanmar’ da aynısı yaptı yine yapmaya devam edecektir. Bu topraklar mazlumların sığındığı liman olan Anadolu toprakları. Bu topraklar tabiri caiz ise son karakoldur. Bu toprakların, bu Ülkenin kıymetini iyi bilmemiz gerekiyor. Bu gün Ülkemizde dâhili ve harici neler yapıldığını hepimiz görüyoruz. Ama Allaha hamd ediyoruz, Suriye’ de Türkiye var, bu gün bu yardım örneğinde olduğu gibi. Değerli Belediye Başkanımız ile birlikte Suriye’ deki Bayırbucak Türkmenleri kardeşlerimizin yanındayız. Yani nerde mazlum varsa, bu Millet bu Devlet bu güne kadar hep var oldu, İnşallah bundan sonra da var olacak. Türkiye Davos’ta olduğu gibi gerektiğinde ‘One Minute’ diyen bir Türkiye artık. İnşallah bu Ülke, güçlü bir şekilde, Milletimiz ile dayanışma içerisinde zalimlerin her zaman karşısında olacak, mazlumların her zaman yanında olacağız” dedi.

“EMEĞİ GEÇEN TÜM HEMŞERİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİM

Türk Milletinin her zaman kardeşlik içerisinde olduğunu ifade eden Manisa Valisi Erdoğan Bektaş “Bugün gerçekten içimiz ağlıyor, yüzümüz gülmüyor. Ama birlikte güzel bir olayı yaşıyoruz. Bizler dünya ya imtihan için geldik. Bu imtihanda göstereceğimiz performansla ahirette ödüllendirileceğiz ya da cezalandırılacağız. Çok şükür bizim milletimiz, bizim Ülkemiz bu sınavdan başarıyla çıkıyorlar. Her zaman kardeşlik diyoruz. Bu gün kardeşliğin en güzel örneğini yaşıyoruz. Kardeşlik kardeşin acısını paylaşarak olur. Çok şükür bizler dediklerini yapan bir coğrafya da, dediklerini yapan, sınavını geçen insanların arasında bulunuyoruz. Bunun için ne kadar şükretsek azdır. Bu çalışmada emeği olan, katkısı olan, başta Belediyemiz olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu gün yolcu ettiğimiz bu yardımlar yerlerine ulaşacak” dedi. Konuşmaların ardından 7 adet yardım Tırı İl Müftüsü Sinan Cihan’ ın ettirdiği dua sonrası Şehir içinde bir tur atarak yetkililere iletilmek üzere Hatay’ a doğru yola çıktı.

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45