Başkan Çelik 'Türk Milleti kahramanlık destanı yazmıştır'

Ağustos 29 ,2017

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, 30 Ağustos Kurtuluş Zaferinin 95.yıl dönümü nedeni ile bir kutlama mesajı yayımladı. Türk Milletinin Malazgirt Zaferi ile başlayan kutlu yürüyüşünün ebediyete kadar süreceğini ifade eden Başkan Çelik “Anadolu’da ebediyen varoluşumuzu pekiştirmek için Sultan Alparslan’dan ve Başkomutan Gazi Mustafa Kemal’den ilham alma zamanıdır” dedi.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeni ile bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Çelik yayımladığı mesajında “Cebren ve hile ile aziz vatanın kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş. Birinci dünya savaşı sonrası memleketin içinde bulunduğu durum bu. Ruslar Doğuyu, İngilizler Marmara’yı, Farsa ve İtalya Güneyi, Yunan Ege’yi işgal etmiş. Atatürk ve arkadaşlarının kurduğu düzenli ordunun verdiği mücadele ile işgalciler topraklarımızdan bir şekilde çekilmiş. Yunan bağımsız bir Rum devleti hayaliyle ve 200 bin kişilik işgal ordusuyla İzmir’i başkent ilan etmiş, çekilmemekte ısrarlı. Atatürk ve silah arkadaşları Büyük Taarruza karar kılıyor. Ordu yorgun ve perişan. Türkler kaybederse Sevr Anlaşması gereği Yunanlılar topraklarımıza ebediyen sahip olacaklar. Büyük savaşta enkaza dönüşen milletimizin eli silah tutan bütün bireyleri orduya katılıyor, kadınlarımız dâhil. Atatürk Askerine: “Hattı Müdafaa yoktur. Sathı Müdafaa vardır. O satıh, bütün vatandır. Bu vatanın her karış toprağı kanla sulanmadıkça terk edilemez” emrini vererek Büyük Taarruzu sabah ezanıyla başlatıyor. Tam bir ölüm kalım savaşı veriliyor. 4 gün süren savaş sonunda Yunan ordusu bozguna uğratılıyor. Atatürk daha sonra bu büyük zaferi; “unutulmamalıdır ki genç Türkiye Cumhuriyetin temelleri burada atıldı. Ebedi hayatı burada taçlandırıldı. Bu sahada akan Türk kanları, bu semada uçan şehit ruhları devletimiz ve cumhuriyetimizin Ebedi muhafızlarıdır. Ruhları Şad Olsun” diye özetleyecekti. Anadolu, atalarımızın sırtlan yollarına otağ kurduğu yerdir. Bu nedenle her an bir saldırı olacağını bilerek, hiç hata yapmadan yaşamamız gereken bir vatandır. Çünkü nice milletler küçük ihmallerle ve hatalarla vatanlarını, şehirlerini, değerlerini, geçmiş ve geleceklerini kaybediyor. Milletimizi Malazgirt’ten Büyük Taarruza ve 15 Temmuz’a kadar diri tutan, tarih yapıcı kılan, nerede, ne zaman ne yapması gerektiğini, nasıl harekete geçmesi gerektiğini öğreten Anadolu’nun bu çetin şartlarıdır. Bu şartlar bize sürekli bir üst akıl üretme zenginliği kazandırmıştır. Milletimiz bu refleksini hiç kaybetmiyor, en zor şartlarda bile bir üst akıl üretebiliyor. En kesif buhranlardan şaşırtıcı çıkış yolları keşfedebiliyor. Bu yüzden Abbasi çökerken Müslümanların imdadına Selçuklu ile koştu. Tüm dünyanın; “Onlar, imha oldular” dediği anda Türkiye Cumhuriyeti olarak küllerimizden doğduk. Bu sayede dünyanın dört bir yanında vatansız, devletsiz kalanlara yeni bir sığınak inşa edebildik. Korkunç bir haçlı ittifakı karşısında ayakta kalmayı bildik. Biz hiçbir zaman sadece kendimiz için var olmadık, devletler ve ülkeler inşa etmedik. Tarih boyunca her inançtan ve her milletten, mezhepten insanla omuz omuza yürümeyi bildik. Onlarla yeni ülkeler kurduk. Ama her büyük atılımı Anadolu’dan başlattık. Bu gün de aynı mücadeleyi veriyoruz. Bu günde başımızda coğrafyamıza ve ülkemize göz diken bir cephe var. Bizi imha etme arzularına rağmen ayaktayız, direniyoruz ve yeni bir yükseliş dönemi başlatıyoruz. Bu nedenle bir olmak, iri olmak ve diri olmak, Selçuklu’dan gelen siyasi genetiği harekete geçirmek ve Anadolu’da ebediyen varoluşumuzu pekiştirmek zorundayız. Şimdi yüzyıllık hesapları bozma, Sultan Alparslan’dan Başkomutan Gazi Mustafa Kemal’den ilham alma zamanıdır. Çünkü İran sınırımızdan Akdeniz’e uzanan terör koridoru, Türkiye’yi kuşatma cephesi oluşturanlara, Malazgirt’te ve Kocatepe’de olduğu gibi dünyayı yeniden dar etmeliyiz. Kahraman milletimizin sahip olduğu vatan sevgisi ve birlik duygusuyla yeni bir kahramanlık destanı yazacağına olan inançla; 30 Ağustos Zafer Bayramınızı kutluyorum. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milletimizin bütün önderlerini ve gök kubbeyi örtü yapan şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum” dedi.