Bakan Fakıbaba Tarihi Kurşunlu Han'ı inceledi

Eylül 12 ,2017

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Manisa programları çerçevesinde sabah namazı için geldiği Hatuniye Camiinde namazın ardından Şehzadeler Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları devam eden Kurşunlu Han’ da incelemelerde bulundu. Çalışmaları yerinde inceleyen Fakıbaba, Kurşunlu Han ile ilgili Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’ ten bilgiler aldı.

Bir dizi ziyaret ve toplantılara katılmak üzere Manisa’ ya gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, ziyaretlerinin ilk gününe Hatuniye Camiinde kıldığı sabah namazı ile başladı. Namazın ardından cemaatle bir süre sohbet eden Fakıbaba, Hatuniye Cami karşısında bulunan ve restorasyon çalışmaları Şehzadeler Belediyesi tarafından devam eden tarihi Kurşunlu Han’ da incelemelerde bulundu. İncelemeler esnasında Bakan Fakıbaba’ ya Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Milletvekilleri Recai Berber, İsmail Bilen, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli ve yetkililer katıldı. Kurşunlu Han’ın geçmişi ile ilgili Bakan Fakıbaba’ ya bilgiler veren Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, restorasyon çalışmaları hakkında teknik bilgiler sundu. Tarihi Kurşunlu Han’ ın tarihi dokuyu çok iyi bir şekilde yansıttığını ifade eden Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından Manisa’ ya artı bir değer katacağını söyledi.