BAŞKAN ÇELİK'TEN SANCAKLIBOZKÖY'E 2 MİLYON 500 BİN TL'LİK HİZMET

Mayıs 06 ,2022



Şehzadeler Belediyesi,  Sancaklıbozköy Mahallesi’nde yaklaşık 2 milyon 500 bin TL maliyette hayata geçirdiği Çok Amaçlı Salon,  Açık Düğün Salonu, Büfe ve Çevre Düzenleme Projesi’ni törenle hizmete açtı.  2014 yılında göreve geldikten sonra dur durak bilmeden çalışarak, Şehzadelerde yaşayan vatandaşların hayat standardını yükseltebilmek, onları mutlu edebilmek için hayatın her alanıyla ilgili sayısız projeyi bir bir hayata geçirdiklerini kaydeden Başkan Çelik “Şüphesiz ki bundan sonraki görev süremizde de aynı azim ve kararlılıkla çalışmaya, hizmet etmeye, Şehzadelerde yaşayan 170 bin vatandaşımızı büyük bir aile kabul etmeye, onların hizmetkarı olmaya devam edeceğiz.” dedi.  Hizmetin Şehzadeler ve Sancaklıbozköy Mahallesi’ne hayırlı olmasını dileyen Başkan Çelik,  projenin hayata geçmesinde emeği geçenlere de teşekkür etti.

 

Şehzadeler Belediyesi,  Sancaklıbozköy Mahallesi’nde yaklaşık 2 milyon 500 bin TL maliyette hayata geçirdiği Çok Amaçlı Salon,  Açık Düğün Salonu, Büfe ve Çevre Düzenleme Projesi’ni törenle hizmete açtı.  Törene Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’in yanı sıra AK Parti İl Başkanı Salih Hızlı, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Mehmet Emin Çipiloğlu, Şehzadeler İlçe Müftüsü Ramazan Sancak, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, Sancaklıbozköy Mahalle Muhtarı Kadir Dalgın, ve diğer mahallelerin muhtarları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Tören öncesi Şehzadeler Mehter Takımı mini bir konser verdi.

“BELEDİYE BAŞKANIMIZ BİZİM İÇİN BÜYÜK BİR ŞANS”

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımızın okunmasının ardından başlayan törende açılış konuşmasını Sancaklıbozköy Mahalle Muhtarı Kadir Dalgın yaptı. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’in 2014’te göreve gelmesiyle birlikte mahallelerine Türkiye’nin en güzel Kiraz Pazarını yaptığını hatırlatan Muhtar Dalgın öyle konuştu; “Mahallemizin önemli ihtiyaçlarından biri olan düğün salonu ihtiyacını karşılamak da bugüne nasipmiş. Belediye Başkanımız bizim için çok önemli ve değerli bir insan. Kendisi bizim için büyük bir şans. Mahallemize yaptığı hizmetler için ne kadar teşekkür etsem az. Gönlümüzden gelerek kendisini seviyoruz. Gönül insanı, hizmet insanı, adam gibi adam. Çocuklarımızın güven içinde oynayabilecekleri 5 parkımız var. Yollarımız çok güzel oldu. Sadece geçen yıl ova yollarımıza 11 km soğuk asfalt atıldı, üreticilerimiz ürünlerini kolaylıkla yetiştirip satabilsin diye. Tarlalarımıza artık traktörle değil özel araçlarımızla gidiyoruz.  Hizmetleri için kendisine ne kadar teşekkür etsem az. İnanıyorum ki bundan sonra da mahallemizin ihtiyaçlarını tamamlayacaktır.”

“HİZMETLERİMİZLE HAYATIN HER ALANINDA VAR OLDUK”

Daha sonra söz alan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ise 2014 yılında göreve geldikten sonra dur durak bilmeden çalışarak,  Şehzadelerde yaşayan vatandaşların hayat standardını yükseltebilmek, onları mutlu edebilmek için hayatın her alanıyla ilgili sayısız projeyi bir bir hayata geçirdiklerini söyledi. Eğitimde, sanatta, kültürde, sosyal yardımda, halkla ilişkilerde ve akla gelebilecek her alanında yasalar ve imkanlar ölçüsünde sayısız projeyi hayata geçirerek var olmaya çalıştıklarını belirten Başkan Çelik  “Şüphesiz ki bundan sonraki görev süremizde de aynı azim ve kararlılıkla çalışmaya, hizmet etmeye, Şehzadelerde yaşayan 170 bin vatandaşımızı büyük bir aile kabul etmeye, onların hizmetkarı olmaya devam edeceğiz.” dedi. 

“TARIMLA İLGİLİ YAPABİLECEĞİMİZ NE VARSA YAPMAYA ÇALIŞTIK”

Şehzadeler ilçesinin bir tarih, kültür ve medeniyet, turizm, ticaret şehri olduğuna değinen Başkan Çelik şöyle devam etti;  “İlçemiz aynı zamanda 320 bin dönümlük tarım arazisiyle de bir tarım şehri. Şehzadeler Belediyesi olarak çiftçimize duyarsız kalmadık. Tarımla ilgili yapabileceğimiz ne varsa yapmaya çalıştık. 4 bin 500 kilometrenin üzerinde malzemeli ve malzemesiz ova yolu bakımı yaparak çiftçilerimizin rahat ulaşımlarını temin ettik.  100 kilometrenin üzerinde ova yollarında soğuk asfalt kaplaması yaparak hizmetin standardını yükselttik. Türkiye’nin en güzel Kiraz Pazarını yaparak üreticilerimizin hizmetine sunduk. Fidan destekleri yaptık. 20 bin zeytin fidanını geçen günlerde dağıttık ki toprakla buluşsun diye. Bir ilk olarak ki tane erken uyarı sistemini kurarak Tarım İl Müdürlüğümüzün sistemiyle entegre ettik. Çiftçilerim olumsuz hava koşullarından haberdar olup tedbir alabilsin diye. Kiraz Pazarımızın yanında 50 dönümlük bir alanda bu yıl ilk kez slajlık mısır ektik. Nasip olursa hasat sonrası 400 kilogramlık paketler halinde slajlarımızı üretip besicilik yapan vatandaşlarımıza ücretsiz olarak dağıtacağız.”

ŞEHZADELERDE DEVAM EDEN PROJELER

Şehzadeler Belediyesi’nin devam eden projeleri hakkında da bilgi vererek konulmasını sürdüren Başkan Çelik  “Türkiye’nin en büyükleri arasında yer alan, Manisa’nın en büyük kentsel dönüşüm projesini başlattık. 400 konutluk TOKİ projemiz tamamlanmak üzere. Kaykay sporu ile ilgilenen gençlerimiz için 5 dönümlük alanda Skate Park yapıyoruz. Eski adliye binamızın yan tarafında Millet Kütüphanesi ve Gençlik Merkezi projemizin temelini attık, yapımı devam ediyor. Manisa’nın ilk fetih mescidi olan Fetih Mescidini restore ederek günümüze kazandırıyoruz çalışmalarımız başladı. Şehir Hastanesi’nin alt tarafında günlük 3 bin kapasiteli bir aşevinin inşaatı tamamlanmak üzere. Ecdad yadigari 4 çeşmemizi restore ederek günümüze kazandırıyoruz. Kıran çiftlik mevkinde kuracağımız güneş enerji santralimizin lisansını aldık, ihalesini yaptık yer teslimi gerçekleşti. 1 megawatlık santralimizde üreteceğimiz enerji ile Şehzadeler Belediyesi aylık 450 bin TL kar edecek. ” şeklinde konuştu.

2 MİLYON 489 BİN TL’YE MAL OLDU

Şehzadeler Belediyesi’nin ihale aşamasındaki projelerinden söz ederek konuşmasını sürdüren Başkan Çelik daha sonra açılışı yapılan tesis hakkında bilgi verdi. Başkan Çelik “ Bugün hep birlikte Sancaklıbozköy Mahallemize güzel bir proje daha kazandırmış olmanın, mutluluğunu yaşıyoruz. Projemiz; Sancaklıbozköy Mahallesi 2502 parselde yaklaşık 12 bin 210 m2’lik bir alanı kapsamaktadır. KDV dahil 2 milyon 112 bin TL’ye ihale edilen projemiz; Fen İşleri Müdürlüğümüzün 59 Bin TL’ye gerçekleştirdiği 172 m2 panel çit, 80 metretül beton direkli tel örgü; Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzün 318 bin TL’ye gerçekleştirdiği aydınlatma, bahçe tesviyesi, otomatik sulama sistemi, çim ve mevsimlik çiçek dikimi, 10 adet kamelya montajı gibi ilavelerle  birlikte KDV dahil 2 milyon 489 bin TL’ye mal olmuştur.” dedi.

PROJEDE NELER VAR?

Proje içerisinde 800 m2 Çok Amaçlı Salon, 1460 m2 Açık Düğün Salonu, 15 m2 Büfe, 1740 m2 Yürüyüş Alanı, 3 bin 750 m2 Otopark Alanı ve Piknik Alanları yer aldığını belirten Başkan Çelik şöyle devam etti; “Çok Amaçlı Salonumuz; engelli erişimine uygun giriş terasları ile birlikte 800 m2 inşaat alanına sahip bir binadır. Betonarme taşıyıcı elemanlar üzeri, çelik konstrüksiyon çatıya sahiptir. Çatı örtüsü yalıtımlı sandviç paneldir. Asma kat ile birlikte 2 katlı olan binamız düğün salonu, gelin odası, mutfak ve lavabolardan oluşmaktadır. Binamızın temelinde PVC membran su yalıtımı uygulanmış, bina dış duvarlarında çift sıra tuğla duvar arası ısı yalıtımı bulunmaktadır. Tesisimizde zemin kaplaması olarak 60x60 kaymaz porselen seramik kullanılmıştır.  Açık Düğün Salonumuz; mevcut bitki dokusunun korunmasına özen gösterilerek hazırlanan 15 cm kalınlığında, çelik hasırlı beton ve çevre düzeni ile birlikte yaklaşık bin 460 m2 lik alana sahiptir.  Gece aydınlatmasına sahip bin kişilik yazlık düğün alanımızda,  açık sahadaki kot dengelemesini sağlamak için betonarme istinat duvarlarından faydalanılmıştır. Büfemiz; parselin kuzey doğu köşesinde bulunan alanda 30 m2’lik çatısı , 15 m2’lik kapalı alanı bulunan sıcak içecekler ile soğuk meşrubatların servislerinin yapılabileceği tost vb. atıştırmalıkların hazırlanabileceği düzeneğe sahip bir yapıdır. Etrafı beton kilit parke ile çevrili, oturma alanlarının yer aldığı, modern mimari ve malzemeler ile hazırlanmıştır. Yürüyüş Alanlarımız;  engelli erişimlerinin de düşünüldüğü beton bordürler ile sınırları ve parkurları belirlenmiş,  yaklaşık bin 740 m2 beton parke kullanılarak, oluşturulmuştur. Otopark Alanı; tesisin kuzey batısında yaklaşık 3 bin 750 m2’lik alanı oluşturmaktadır. Otopark alanımız 230 araç, aynı anda park edebilecek şekilde planlanmıştır. Piknik Alanlarımız ise parselin doğu kısmına dağılmış halkımızın dinlenme, eğlenme aktiviteleri için tasarlanmış, mangal kullanımına da uygun halde ve özellikle yeşil dokuya zarar vermeyecek şekilde planlanmış ve uygulanmıştır.” Hizmetin Şehzadeler ve Sancaklıbozköy Mahallesi’ne hayırlı olmasını dileyen Başkan Çelik,  projenin hayata geçmesinde emeği geçenlere de teşekkür etti.

KİRAZ FESTİVALİNE DAVET ETTİ

Başkan Çelik, 22 Mayıs’ta Sancaklıbozköy’de bir de Kiraz Festivali düzenleyeceklerini duyurarak  “Mahalle sakinlerimiz Ankaralı bir sanatçı istemişler. Festivalimize Ankaralı Coşkun katılacak. Çeşitli ikramların olacağı ve en güzel kiraz yarışmasının yapılacağı bu festivalimize de tüm hemşehrilerimi davet ediyorum” dedi.

Başkan Çelik’in konuşmasının ardından Şehzadeler İlçe Müftüsü Ramazan Sancak eşliğinde dua edildi ve kurdela kesilerek tesis hizmete açıldı.

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45