BAŞKAN ÇELİK'TEN DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ JESTİ

Aralık 03 ,2021



Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik,  3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında engelli vatandaşlar ile bir araya geldi. Şehzadeler Belediyesi’nin engelliler için yaptığı hizmetler hakkında bilgi veren Başkan Çelik,  kendinin ve Şehzadeler Belediyesi’nde çalışan 750 personelin her birinin her zaman engellilerin yanında olduğunu söyledi.

 

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik,  engelli vatandaşlar, engelli dernekleri başkan ve yöneticileri ile Karaağaçlı Engelsiz Eğitim Merkezi öğrenci ve öğretmenleri ile kahvaltıda bir araya geldi. AK Parti İl Başkanı Salih Hızlı ve il başkan yardımcılarının da hazır bulunduğu etkinlikte Başkan Çelik,  Şehzadeler Belediyesi’nin engelliler ve onların aileleri için yaptıkları hizmetler hakkında bilgi verdi.

2023 ENGELLİ ENVANTERİ VE İSTİHDAM EYLEM PLANI PROJESİ

Şehzadeler Belediyesi’nin ilk hizmetleri arasında engellilerin istihdamına katkı sunmak amaçlı Kariyer 2023 Engelli Envanteri ve İstihdam Eylem Planı Projesi’nin yer aldığını hatırlatan Başkan Çelik  “Zafer Kalkınma Ajansı’nın 70.830,00 TL tutarında destek verdiği proje kapsamında İlçemiz sınırlarındaki engellilerin tespiti, engellilik sebebi ve düzeyinin tespiti ve çalışabilecek durumda olanlara iş imkanı sunulması amaçlanmıştır. Proje kapsamında 1260 engelli birey ile görüşülmüş olup bunlardan 647’si erkek, 613’ü bayandır. 252 dil ve konuşamama, 519 ortopedik, 160 görme, 138 işitme, 686 zihinsel engelli tespit edilmiştir. Organize sanayi bölgesinde 50 firma ile anket çalışması yapılmış ve bu sayede engelli istihdamındaki zorunlar tespit edilerek çalıştırmak istedikleri engellilerde aradıkları özellikler belirlenmiştir. 18-45 yaş arası 500 engelli vatandaşımıza güncel CV’ler hazırlanmıştır. Wep üzerinde kurulan engelli istihdam merkezi sayesinde iş arayan engelli vatandaşlarımız ile engelli istihdam etmek isteyen firmalar buluşturulmuştur. Proje hakkında yazılı ve görsel medyada pek çok haber çıkması sağlanmış farkındalık yaratılmıştır.” dedi.

ENGELLİLER İÇİN ENGELSİZ PARKLAR

Engellilerin de dışarı çıkarak parklarda gönüllerince oynayabilmeleri için Şehzade Parkları Hayat Bulsun, Engelsiz Olsun projesini hayata geçirdiklerini hatırlatan Başkan Çelik şöyle devam etti; “Şehzade Parkları Hayat Bulsun, Engelsiz Olsun Zafer Kalkınma Ajansının desteğiyle yapılan bir projedir. Yaklaşık 1.136.273,40 TL bütçesi bulunmaktadır. Projenin destek oranı % 60’tır. 680.957,68 TL si Zafer Kalkınma Ajansı tarafından, 455.315,72 TL si belediyemiz tarafından karşılanmıştır. Ayni katkılarla toplamda belediyemizce 700.000 TL harcama yapılmıştır. Projemizin genel amacı Şehzadeler ilçe merkezi ve mahallelerindeki parklarda çevre düzenlemesi, yürüme, spor ve yeni oyun alanları oluşturarak ilçemizde sosyal ve kültürel yaşamın canlanmasını sağlamak ve kentin cazibesini artırmak ve engelliler öncelikli olmak üzere çocuk, genç, yetişkin ve yaşlıların sosyal, kültürel ve sportif hizmetlere erişimlerini ve toplumla entegrasyonlarını kolaylaştırmak suretiyle, ilçemiz, ilimiz ve bölgemizin yaşanabilirlik düzeyi ve beşeri sermayesinin artırılmasına katkı sağlanmıştır.” 

ENGELLİLER İÇİN YAPILAN ETKİNLİKLER

Engellilere yönelik düzenlenen etkinlikler hakkında da bilgi veren Başkan Çelik “9 Mayıs 2016 tarihinde Engelliler Haftası nedeni ile Manisa Öğretmenler Evinde Engelli vatandaşlarımıza yönelik kahvaltı programı düzenlendi.  09 Mart 2016 tarihinde Engelli vatandaşlarımız için Manisa Öğretmenler Evinde asker eğlencesi düzenlendi. 14 Ocak 2017 ve 11 Mayıs 2017 tarihinde düzenlediğimiz kahvaltılarda engelli kardeşlerimiz ve aileleri ile bir araya geldik. Gençlik Merkezimizde Engelli Bakım Kursu verilmiştir(25 kursiyer) Dezavantajlı çocuklara İzmir atlı terapi için 9 ay süreyle her salı günleri 10 kişilik araç tahsis edilmiştir. Engelli aracımız ile gelen talepler üzerine engelli vatandaşlarımıza ulaşım desteği sağlanmaktadır. 2019-2020-2021 Yıllarında Engelli bireylerimizi spor yapabilmeleri için ve eğitim gördükleri yere gidip gelmeleri için Muradiye ve Atatürk Kapalı Spor salonlarına her yıl 9 ay boyunca araç desteği verilmiştir. ZİÇEV Manisa Şube Başkanlığı’na Ait Rehabilitasyon Merkezinde Eğitim Gören Engelli Çocuklar İçin Şehir İçi Ulaşım Desteği sağlanmıştır.” dedi.        

ENGELLİLERE VERİLEN DESTEKLER

Engelli vatandaşlara yönelik 165 bin TL maddi destek verdiklerini, engelli sporcular için  yapılan forma, spor malzemesi ve nakdi yardımların 55 bin TL olduğunu kaydeden Başkan Çelik “Engelli vatandaşlarımıza; 165 manuel hasta yatağı, 35 otomatik elektronik hasta yatağı,  92 manuel hasta sandalyesi, 28 akülü sandalye, 36 tane akü, 36 tane teker, 4 şarj aleti, 3 adet joystick, 238 koli erzak yardımı, 23 kişiye ev eşyası yardımı, 21 kişiye araçlı hastaneye ulaşım ve refakat 41 kişiye ev temizliği desteği, 1 adet solunum cihazı desteği verilmiştir.” şeklinde konuştu.

KARAAĞAÇLI ENGELSİZ EĞİTİM MERKEZİ HİZMETE GİRDİ

Engelliler için son olarak Karaağaçlı Engelsiz Eğitim Merkezi’ni hayata geçirdiklerini kaydeden Başkan Çelik şöyle devam etti; “2021 yılında Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokol kapsamında Karaağaçlı Bilgi Evimiz, Engelsiz Eğitim Merkezine dönüştürülmüş olup; 23 yaş üstü, okullarda örgün öğrenimini tamamlamış otizmli, zihinsel ve bedensel engelli ve down sendromlu bireylere yönelik eğitim kursları  düzenlenmektedir. 21 kursiyer 13 öğretmen ile eğitimlerimiz devam etmektedir.” dedi.  Bu hizmeti son derece önemsediğini kaydeden Başkan Çelik hizmetin büyük ilgi görmesinin de kendilerini ayrıca mutlu ettiğini söyledi.              

“HER DAİM YANINIZDAYIZ”

Engellilerin her daim yanlarında olduklarını sözlerine ekleyen Başkan Çelik,  “Şehzadeler Belediye Başkanı olarak ben ve Şehzadeler Belediyesi’nde çalışan 750 personelimizin her biri her zaman sizlerin yanındadır. Bunu böyle bilin” dedi.  Programın sonunda Başkan Çelik ve AK Parti İl Başkanı Salih Hızlı programa katılanlara çiçek hediye etti ve ardından Karaağaçlı Engelsiz Eğitim Merkezi’ni ziyaret ederek,  orada incelemelerde bulundu.

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45