BAŞKAN ÇELİK MÜJDEYİ MECLİSTE VERDİ

Mayıs 11 ,2022

Şehzadeler Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı’nda konuşan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Doğu Kışla içerisindeki tarihi kışla binasını restore ederek,  tarihi binayı ilçeye yeni bir Çocuk Kültür Sanat Merkezi ve Kreşi olarak kazandıracaklarını müjdeledi. Başkan Çelik “Yapılacak çalışma ile bir taşla iki kuş vurmuş olacağız. Şimdiden hayırlı, uğurlu olsun.”

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Doğu Kışla içerisindeki tarihi kışla binasını restore ederek,  ilçeye yeni bir Çocuk Kültür Sanat Merkezi ve Kreşi kazandıracaklarının müjdesini verdi. Şehzadeler Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı’nda konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Çelik şöyle dedi; “Buradan bir de bir müjdeyi duyurmak istiyorum. Doğu Kışla içerisinde tescilli olan eski kışla binasını Milli Emlak Müdürlüğü’nden talep etmiştik. Tahsis yazısı geldi.  2 bin metrekare alan içerisindeki kışla binası kışladan ayrılacak,  ayrı bir giriş yapılarak binanın relöve, restorasyon ve restitüsyon projeleri hazırlanıp, uygulama yapılacak.  Çalışmalar tamamlandıktan sonra burada,  civar mahallelerdeki vatandaşlarımıza hizmet verecek,  tıpkı Erler Caddesi’ndeki gibi, çocuklarımızın tarihle iç içe olabilecekleri bir Çocuk Kültür Sanat Merkezi ve Kreşi açacağız.”

“BİR TAŞLA İKİ KUŞ VURMUŞ OLACAĞIZ”

Yapılacak çalışma ile bir taşla iki kuş vurmuş olacaklarını kaydeden Başkan Çelik “ Biri; tarihi bir kışla binamızı restore ederek, viraneye dönmüş olan bir eseri aslına uygun bir şekilde restore ederek kazanacağız. Ardından da toplam iki dönümlük alanda geniş binası ve bahçesi ile birlikte burayı çocuklarımıza tahsis etmiş olacağız. Burada hem kurs alacaklar hem de kreş hizmetlerinden faydalanmış olacaklar. Şimdiden hayırlı, uğurlu olsun.”