BAŞKAN ÇELİK HEMŞEHRİ DERNEKLERİYLE SAHUR SOFRASINDA BULUŞTU

Nisan 15 ,2022



 


Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa Hemşehri Kültürleri Dayanışma Derneği çatısı altında yer alan hemşehri derneklerinin başkan ve yöneticileriyle sahur sofrasında bir araya geldi.  Hemşehri derneklerinin farklı renk ve kültürleriyle kentin bir zenginliği olduğunu kaydeden Başkan Çelik, Şehzadeler Belediyesi olarak hemşehri dernekleri ile daha fazla ortak etkinlik yapmak istediklerini ifade etti. Başkan Çelik “Lokmamızı paylaşalım, sevgimizi artıralım, kardeşliğimizi pekiştirelim, ortak neler yapabilirizi istişare edelim istedik. İyi ki varsınız, iyi ki Manisa’dasınız, iyi ki hep birlikte Manisalıyız” şeklinde konuştu.  


Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik,  beraberindeki başkan yardımcıları Mehmet Kavas, Atilla Efendioğlu, Haşim Yener Bilir, Ahmet Songüler, Bilal Demir ve Fatih Baybatur ile birlikte,  Manisa Hemşehri Kültürleri Dayanışma Derneği çatısı altında yer alan Azerbaycanlılar Derneği Başkanı Şentürk Hoşgül, Balıkesirliler Derneği Başkanı Muharrem İşbilir, Malatyalılar Birlik Derneği Başkanı Hacı Ali Özsoy, Çerkez Kültür Derneği Başkanı Abdullah Hırçıner, Afyonkarahisarlılar ve Manisa Hemşehri Kültürleri Dayanışma Derneği Başkanı Ragıp Güneş, Ahlatlılar Derneği Çelebi Aslan, Elazığlılar Derneği Başkanı Erhan Doğan, Kağızmanlılar Derneği Başkanı aziz Bulut, Makedonya Göçmenleri Derneği Başkanı Cevdet Cömert, Yunt-Der Başkanı İlyas Selçuk, Malatyalılar Kültür Derneği Haydar İzci, Ardahanlılar Derneği Başkanı Orhan Dalbudak ve Çukurovalılar Derneği Başkanı İrfan Doruk ve dernek yöneticileri ile sahur sofrasında bir araya geldi. 

Hemşehri Dernekleri olarak 200 bin’e yakın nüfusu temsil ettiklerini ifade eden Hemşehri Kültürleri Dayanışma Derneği Başkanı Ragıp Güneş “Değerli Şehzadeler Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik’e bizleri dernek binamızda ziyaret ederek, sahur soframıza misafir olduğu için, Manisa Hemşehri Kültürleri Dayanışma Derneği bünyesindeki 15 değerli hemşehri derneği başkanı ve tüm hemşehrilerimiz adına çok teşekkür ediyorum. Ömer Faruk Çelik Başkanımız bizlerin kendisini tanımış olduğumuz günden bu yana alçak gönüllü ve mütevazı kişiliği ve gönüllere dokunan yapısıyla her zaman yüreğimizde güzel bir yer yapmıştır. Bu özelliğinin her daim sürmesini temenni ediyorum. Bizler hemşehri dernekleri olarak 200 bin’e yakın nüfusu temsil ediyoruz. Tüm derneklerimiz ve üyelerimiz olarak belediyemizin desteğini her zaman yanımızda gördük bundan sonra da göreceğimize inanıyoruz. Tekrardan bu gece bizlerin sahur sofrasına konuk olan değerli Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik ve başkan yardımcılarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Hemşehri derneklerinin şehre zenginlik kattığını ifade eden Başkan Çelik, yaptığı konuşmada şöyle dedi; “Birbirimize saygı duyduğumuz, birbirimizi sevdiğimiz müddetçe farklı renklerimiz ve farklı kültürlerimiz bizim zenginliğimizdir ve büyük medeniyetimizin yapı taşlarıdır. Anadolu’muzun her bir köşesinin ayrı bir güzelliği, apayrı bir değeri var.  Bütün bu değerleri Manisa’da birlikte yaşamak, şehrimizin kültür hayatına katkıda bulunuyor olmak son derece önemli.  Ben bu noktada tüm hemşehri derneklerimizin kutsal bir misyon taşıdıklarına yürekten inanıyorum. Bugün de verdiğimiz değerin ve saygının gereği olarak 6 tane başkan yardımcımız ile birlikte sizlerle birlikte olduk. Şahsım ve kurumum herkesin hizmetkarı olduğu gibi tüm hemşehri derneklerimizin de emrindeyiz. Sizlerle birlikte daha fazla ortak etkinlikler yapmak istiyoruz.  Sohbet edelim, bundan sonraki süreçte neler yapabilirizi istişare edelim, lokmamızı paylaşalım, sevgimizi artıralım, kardeşliğimizi pekiştirelim.  Makamlar gelip geçici, dünya geçici. Önemli olan gök kubbede  hoş bir sedayı bırakabilmek. Biz bugüne kadar bu inançla bu şehirde yaşayan herkesi sevip sayarak, değer vererek hizmet etmeye çalıştık. Bundan sonra da aynı anlayışla sizlerin de fikir ve önerilerinizle hizmet etmeye devam edeceğiz. İyi ki varsınız, iyi ki Manisa’dasınız, iyi ki hep birlikte Manisalıyız” 

 Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kavas’ın mani ve şiirleriyle de renk kattığı gecede, lokmalar paylaşıldı, hep birlikte sahur yapıldı.  Programa katılan derneklerin başkan ve yöneticileri de söz alarak yapılabilecek ortak etkinlikler hakkında fikir ve görüşlerini paylaştı.

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45