BAŞKAN ÇELİK HEMŞEHRİ DERNEKLERİYLE BULUŞTU

Mayıs 25 ,2023



Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik,  beraberindeki Manisa Milletvekilleri Murat Baybatur ve İsmail Bilen ile birlikte Manisa'daki hemşehri derneklerinin yönetici ve temsilcileriyle buluştu.  Hemşehri derneklerini önemsediklerini ve bir zenginlik unsuru olarak gördüklerini dile getiren Başkan Çelik  "85 milyonun kucaklanması lazım. Farklılıklarımızın zenginlik olarak görülmesi lazım. Kendi içlerindeki farklı düşünen gazetecileri bile linç eden anlayışların 85 milyonu kucaklayıp, bu ülkeyi huzur ve barış içerisinde yönetmesini beklemek mümkün değil." dedi.   

 

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik,  beraberindeki Manisa Milletvekilleri Murat Baybatur İsmail Bilen ve AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanız Mehmet Emin Çipiloğlu ile birlikte Manisa'daki hemşehri derneklerinin yönetici ve temsilcileriyle biraraya geldi.  Görevde oldukları 9 yıl boyunca hemşehri derneklerini önemseyerek onlarla birlikte sosyal ve kültürel faaliyetler gerçekleştirdiklerini anımsatan Başkan Çelik "Anadolu'nun ya da gönül coğrafyamızın muhtelif yerlerinden şehrimize gelip yaşayan her bir vatandaşımızı önemsiyoruz. Onlara değer veriyoruz. Bir zenginlik olarak kabul ediyoruz. Anadolu'nun dört bir yanının güzelliklerini, kültürünü Manisa'ya getirip tanıtmak bizim gücümüze güç katar diye inanıyoruz. Farklılıklar bizim için bir çatışma unsuru değildir. Bir zenginliktir yeter ki ortak paydalarımızda bir tereddüt ve en ufak bir şaşma olmasın." şeklinde konuştu. Hemşehri dernekleriyle bundan sonraki süreçte de ortak projelere imza atacaklarını belirten Başkan Çelik  "Bundan en ufak bir tereddüdünüz olmasın.  Biz bunu yaparken en ufak bir ayrımcılık yapmadık ki bunu da en iyi siz bilirsiniz." dedi.

 "85 MİLYONUN KUCAKLANMASI LAZIM"

21 yıldır Türkiye'de herkesin istediği gibi yaşadığını, özgürce istediğini söylediğini kaydeden Başkan Çelik şöyle devam etti; " Kimse görüşleri sebebiyle bir hak mahrumiyetine uğramadı. Yapılan eserlerden, hizmetlerden herkes istifade etti. Ama gelinen süreçte farklı seslere tahammül edemeyip masalar yumruklanıyor. Geleceğiz, hesap soracağız diyenler var. Kendine oy vermedi diye depremzedelere söylenen çirkin ifadeler var. Bunlar hoş şeyler değil. 85 milyonun kucaklanması lazım. Farklılıklarımızın zenginlik olarak görülmesi lazım. Bu sözlerle ya da bir takım elle işaretler yapmakla olmuyor. Kalp yaparak kucaklama olmuyor. Eylemleriniz sözleriniz yaptığınız işaretlerle uyuşmuyorsa bu olmaz. Kendi içlerindeki farklı düşünen gazetecileri bile linç eden anlayışların 85 milyonu kucaklayıp, bu ülkeyi huzur ve barış içerisinde yönetmesini beklemek mümkün değil."

"HİZMETLERİN TAÇLANDIRILACAĞI BİR SEÇİM ARİFESİNDEYİZ"

Daha sonra hemşehri derneği yönetici ve temsilcilerine hitap eden AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen  inançları gereği, yetiştikleri örf, gelenek ve töre gereği  yerelde ve genelde hizmet üretirken insanlara farklı bir gözle bakmalarının mümkün olmadığını dile getirerek  "Güzel hizmetler yaptık, şimdi bu hizmetlerin taçlandırılacağı bir seçim arifesindeyiz. Bütün altyapları tamamlamış bir hükümet ve cumhurbaşkanı var. Bundan sonra insanlarımızın yaşam standardını artırmak için kaynaklar kullanılacak." dedi.

İstikrarın bozulduğu zamanlarda , koalisyon dönemlerinde yaşanan sıkıntıların hatırlanmasını isteyen Bilen  "O dönemlerin kimseye bir hayır getirmediğini yaşananları hatırladığımızda göreceğiz. Ona göre de bir tavır takınacağız. Birileri şimdi 7-9 -10  yapılı yapılar kuruyor. Böyle bir siyaset anlayışı doğru bir siyaset anlayışı değil. Tayyip Erdoğan gitsin diyorlar. İyi yerine alternatif söyle. Yok.... Bu çoklu yapılar 1,5 yıl cebelleşip ancak bir aday çıkarabildiler. İstikrar bozulursa kazanımların tamamı elden gider. Savunma sanayinde yerlilik oranımız yüzde 90'nın üstüne çıktı. Alah korusun tek partili dönemdeki gibi yeniden uçaklarımızı gömebiliriz. Zaten şimdiden taahhütleri var. Atatürk Havalimanı'nı Amerikalı bir şirkete verecekler. Projeleri yok sadece afaki iddiaları var. Gelince evi bedava vereceğim, gelince şunu yapacağım. Neyle yapacaksın? Yanıt yok." şeklinde konuştu.

"BATILI ÜLKELER VE GAZETELERİ SEÇİMİN SONUCUNU GÖRDÜLER"

Seçim çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini ve her gittikleri yerde  ilgiyle karşılandıklarını ifade eden AK Parti MKYK Üyesi Manisa Milletvekili Murat Baybatur "Hepimiz aynı partili olmayabiliriz. Bu bizim zenginliğimizdir." dedi.  14 Mayıs'tan sonra basında yer alan bir habere dikkat çekerek konuşmasını sürdüren Baybatur  "Ermenistan Devlet Başkanı Peşinyan  bir açıklama yaptı ve dedi ki ; Biz Karabağ'ı Azerbaycan toprak bütünlüğü içerisinde tanımaya hazırız. Bu çok önemli birşey. Eğer Türkiye'de 14 Mayıs'ta bu sonuçlar alınmamış olsaydı bu açıklamayı yapmazdı. Batı ülkeleri ve onların gazeteleri  14 Mayıs öncesi bize neler dediler. Bir sürü hakaret ettiler. 14 Mayıs'tan sonra hepsinin manşetleri değişti. Türkiye bölgesel güç, Erdoğan da beraber hareket etmemiz gereken bir lider demeye başladılar. Onlar Türkiye'de seçimin sonucunu gördüler. Bizim sizlerden ricamız 28 Mayıs'taki seçimi bir siyasi parti mücadelesi olarak değil,  devletin bekası olarak görmenizdir. Bunu da herkese anlatıp, söylemenizdir. Bunu sizlerden rica ediyoruz."  dedi.

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45