BAŞKAN ÇELİK GAZİLERİ UNUTMADI

Eylül 18 ,2020

Gaziler Günü nedeniyle kutlama mesajı yayımlayan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Şehzadeler Belediyesi, şehit ve gazilerimize, onların dul ve yetimlerine, emanetlerine karşı her türlü hizmeti kutsal vazife saymaktadır. Minnet ve şükran duyguları içinde, bugün de aynı azim ve kararlılıkla milletimizin huzur ve güvenliği için canlarını ortaya koyan güvenlik güçlerimizi; bu uğurda gazi olmuş, şehitlik mertebesine erişmiş kahramanlarımızı saygıyla anıyorum.” dedi.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Çelik mesajında şöyle dedi; “Şehitlik ve gazilik teslim olduğumuz değerler manzumesinin en yüce nişanlarındandır. İnsanımızın bu nişana olan arzusu, milletimizin kahramanlık destanlarına vesile oldu. Bizim insanımız bir yolcu olduğunu; ruhlar aleminden, ana rahminden, dünyadan, kabirden ve haşirden geçerek ebede gideceğini bilir. Şehit ve gazileri gülerek ölüme çeken kuvvet, “Ebedi yurda hasrettir.” Şehitler ve gaziler bu dünyaya “O durağı” geçmeye geldiklerini bilenlerdir. Anaların; “Ölürsen şehit, kalırsan gazi ol” diyerek askere uğurladığı “Kınalı kuzuların” canları ve kanları pahasına yazdığı destanlar sayesinde bu aziz vatanda hür yaşıyoruz. Ay yıldızlı bayrağımızın dalgalanışını ve gölgesindeki yerimizi onlara borçluyuz.  Bu nedenle: vatanın ve milletinin ebedi varlığını, devletinin bütünlüğünü muhafaza etmek amacıyla, ülkemizin her karış toprağına kanlarını akıtarak tarihimize altın sayfalar yazdıran, bu uğurda can veren aziz şehitlerimizin, gazilerimizin, harp ve vazife malûllerimizin dul ve yetimlerinin hatıralarını yüceltmek, meselelerini hafifletmek, şehitlik ve gazilik kavramının itibarını ve kutsallığını canlı tutmak ve bu kavramları yeni nesillere anlatmak, öğretmek ve bu ruhu aşılamak hepimizin asli görevidir. Şehzadeler Belediyesi, şehit ve gazilerimize, onların dul ve yetimlerine, emanetlerine karşı her türlü hizmeti kutsal vazife saymaktadır. Minnet ve şükran duyguları içinde, bugün de aynı azim ve kararlılıkla milletimizin huzur ve güvenliği için canlarını ortaya koyan güvenlik güçlerimizi; bu uğurda gazi olmuş, şehitlik mertebesine erişmiş kahramanlarımızı saygıyla anıyorum. İstiklal Mücadelesindeki ulvi gayreti ve başarısından dolayı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e 'Müşir ve Gazi' unvanı verilişinin yıl dönümü vesilesiyle, şanlı tarihimizin mimarları olan tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle yad ediyorum."