BAŞKAN ÇELİK ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 108. YILINI KUTLADI

Mart 17 ,2023

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 108. yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajda “Ülkemiz için canını veren tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor,  milletimizin 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’ni kutluyorum.” dedi.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Çanakkale Zaferi’nin 108. yıl dönümü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı. Başkan Çelik mesajında şu ifadelere yer verdi; “Türk milleti 108 yıl önce Çanakkale’de cehennemi yaşadı ve yedi düvele karşı savaştı. Bu savaş merhum Akif’in; ‘Ulusun, nasıl böyle bir imanı boğar/ medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar’ dediği ve kendini medeni diye tanımlayan sömürgeci batının en modern silahlarla sırtlanlar gibi İslam’a ve Müslümanlara saldırdığı bir savaştı. Aziz Mehmetçik’in tüm dünyaya savaşın da bir ahlakı olduğunu öğrettiği bir savaştı. Biz Çanakkale’de yetiştirdiğimiz insan kaynağımızı kaybettik ama kazandığımız zaferle milletimizin dünya sahnesinde yeniden yükselişine zemin hazırladık. Bu zafere giden yolda ve bu günlere erişmemizde milletimizin fedakarlığını, Mehmetçik’in cefakarlığını, Allah’a bağlılığını ve kahramanlığını yeni nesillere iyi aktarmak zorundayız.  Çünkü Türkiye büyük fedakarlıkların, büyük savaşların ve büyük zaferlerin üstüne kurulmuş bir ülkedir. Yetişmekte olan yeni nesil ecdadını bu yönüyle tanıdıkça kendinde daha büyük işler yapmak için cesaret bulur. Çanakkale şehitlerinin istediği de budur. Onların ruhlarının huzur bulması; torunlarının sevgi ve barış ortamı içinde, milli kültür ekseninde yetişip büyümeleri, bilim ve teknolojiye yön vererek, muasır medeniyeti geçmeleri ile mümkündür. Bu duygu ve düşüncelerle ülkemiz için canını veren tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, milletimizin 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’ni kutluyorum.”