Aşevi dualarla hizmete açıldı

Haziran 24 ,2022



Şehzadeler Belediyesi ile Türkiye Diyanet Vakfı Manisa Şubesi işbirliğiyle hayata geçirilen Şehzadeler Aşevi dualarla hizmete açıldı. Ocak ayında temeli atılan Aşevi, kısa bir sürede tamamlanarak, 3 bin 500 ihtiyaç sahibi vatandaşa sıcak yemek hizmeti sağlayacak.

Şehzadelerdeki engelli, yaşlı, bakıma muhtaç ve öğrenciler gibi ihtiyaç sahibi kesimlere sıcak yemek hizmeti verecek olan Şehzadeler Aşevi, Şehzadeler Belediyesi ile Türkiye Diyanet Vakfı Manisa Şubesi işbirliğiyle hizmete açıldı. Açılışa, Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa İl Müftüsü Mustafa Soykök, Şehzadeler İlçe Müftüsü Ramazan Sancak, Yunusemre İlçe Müftüsü Mehmet Nedim Bakır, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Mehmet Emin Çipiloğlu, MHP Şehzadeler İlçe Başkanı Şener Özten, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcıları ile Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

“AŞEVİ HİZMETİNİ DEVAM ETTİRECEĞİZ”

Kuran Tilaveti ile başlayan açılış töreninde konuşan Manisa İl Müftüsü Mustafa Soykök, “Bir ihtiyacın neticesi olarak, Türkiye Diyanet Vakfımız burada bir aşevi hizmeti sunmak istiyordu. Kıymetli Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik ile konuyu istişare ettiğimizde, kurumlar arası işbirliği neticesi olarak sayın valimizin başkanlığında, işbirliği protokolü çerçevesinde bu çalışma başlamış oldu. Bugünden itibaren aşevimiz Manisalılar’a emanet. Manisa‘da hayırsever vatandaşlarımızın yardımlarıyla, vakfımızın koordinesinde, belediyemizin destekleriyle, Manisa’da aşevi hizmetini devam ettireceğiz. Şehrimizi büyüyor. Burada daha profesyonel bir şekilde bu hizmeti gerçekleştirmiş olacağız. Evlerinde yemek yapma imkanı bulamayan insanlara bu hizmeti götürerek, şehrimizin maddi ve manevi anlamda kalkınmasına hayırlı bir işe vesile olacağız. Aşevimizi yıllar boyunca şehrimizde daha da ilerleterek yaşatmayı Allah bize nasip etsin” diye konuştu.

“AŞEVİ EVİNDE YEMEK YAPMA İMKANI OLMAYAN VATANDAŞLARA HİZMET VERECEK”

Şehzadeler Belediyesi olarak yapımını tamamladığımız ve bugün açılışını yaptığımız bu aşevimizde bizim amacımız şu; evinde yemek yapamayacak durumda olan vatandaşlarımız var. Çocukları olmayan karı koca yaşlanmış yada hasta olan insanlar var. Evi yanmış, bir vesileyle bir yerden göçüp gelmiş ama evinde mutfak eşyası olmayan insanlar var. İşte bu aşevinde kaynattığımız çorbaları biz kendisi yemek yapacak durumunda olamayan, yemek yapabilme imkânı olmayan vatandaşlarımıza öğrenci kardeşlerimize ileteceğiz. İhtiyaç sahibi ama yemek yapabilecek olan vatandaşlarımıza zaten biz kesintisiz olarak belediyemizin gıda bankası kanalıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımız kanalıyla düzenli olarak destekte bulunuyor ve yardım ediyoruz. Ama görüyoruz ki şehir büyüdükçe evinde yemek yapamayacak durumda olan vatandaşlarımız büyüklerimiz de var. Misafir olarak şehrimize gelen öğrencilerimiz var. İnşallah burada o hizmetleri el birliği ile sunmuş olacağız”dedi.

 

“PROJEMİZİ İŞİN UZMANLARINDAN FİKİR ALARAK YAPTIK

Şehzadeler Belediyesi olarak yapılan Aşevinin çalışmalarına başlamadan önce işin uzmanlarına danışarak fikir aldıklarını ve projelerini bu yönde hazırladıklarını ifade eden Başkan Çelik “Bu projemizi, işin uzmanlarından fikir alarak civardaki aşevlerimizi ziyaret edip onların önerilerini ve tekliflerini de değerlendirerek hazırladık ve 850 m² ‘lik bu parselin bir bölümünde aşevi binası ve çevre düzenlemesini tamamladık. Binamız bağlantı terasları ile birlikte yaklaşık 300m² lik bir alanda betonarme üzeri çatısı çelik konstrüksiyon sistemden oluşmaktadır. Burada gördüğünüz aşevinin inşaatını Şehzadeler Belediyesi olarak tamamladık. Belediyemiz tarafından şoförüyle birlikte tahsis ettiğimiz bir minibüs süresiz olarak burada hizmet edecek. Türkiye Diyanet Vakfımız, hayırseverler kanalıyla gerekli çalışmaları yapıyor. Ama bundan sonraki süreçte de hayırseverlerimizle birlikte Şehzadeler Belediyesi olarak maddi, manevi, ekipman, araç, gereç ve personel noktasında biz her türlü destek ve katkıyı burada vermeye devam edeceğimizi bir kez daha ifade ediyorum” dedi.

 

ŞEHZADELER’E YAKIŞAN BİR HİZMET”

Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara da, “Aşevi, Şehzadeler şehrinin adına yakışan hayırlı bir hizmet oldu. Yaklaşık 6 ay önce temelini attığımız ve kısa sürede tamamlanan bu hayırlı tesisin yapımında emeği geçen Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ile çalışma arkadaşlarına ve onları bu konuda teşvik edip paydaş olan Manisa İl Müftüsü Mustafa Soykök ile Diyanet Vakfına, hayırsever vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“MEVLAM BU HİZMETLERİ ARTTIRSIN”

Bereketli bir iş için burada bulunduğunu ifade eden Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Din, “Diyanet Vakfımızın şiarı şudur: Yeryüzünde iyilik egemen oluncaya kadar, var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Vakfımız, yurt içinde ve dünyanın birçok noktasında Müslüman kardeşlerimize, fakir fukaraya, yurt, aşevi, umut ve sevinç olmaya devam ediyor. Vakfımıza destek veren kim varsa Allah onlardan razı olsun. Yüzlerce vatandaşımızın bu tesisten faydalanacak olması, hayırların en büyüğü. Aşevi bizim hem dini hem de geleneksel kültürümüzün bir mirasıdır. Böyle bir müessesenin, belediyenin işbirliğiyle düşüncenin gelişmesi ve bugün itibariyle hayata geçiyor olması hepimiz için mutluluk kaynağı. Mevlam bu hizmetleri arttırsın” dedi.

GÜNLÜK 3 BİN 500 KİŞİYE HİZMET VERİLECEK

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz de, “Bu tesis tam kapasite ile çalıştığında günlük 3500 kişiye hizmet verebilecek durumda. Bu sayı ile da Manisa’nın ihtiyacını karşılayacak durumda olduğu kanaatindeyim. Bir başka önemli yönü de, veren el ile alan eli birbirini görmeden buluşturacak olmasıdır. Projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından yapılan kurdele kesiminin ardından Şehzadeler Belediyesi Aşevi hizmete açıldı.

AŞEVİNDE NELER VAR?

“Parsel alanı 2 bin 980 metrekare olup bu alanın yaklaşık olarak 850 metrekarelik bölümü aşevi binası ve sirkülasyon alanı ile çevre düzenlemesi olarak kullanılacaktır. Binamız bağlantı terasları ile birlikte toplam 295 metrekarelik alanda betonarme üzeri çelik çatı konstrüksiyon sisteminden oluşmaktadır. Giriş kısmında yer alan 12 metrekarelik idari ofis bölümü, kadın personelimize hitap edecek olan 10 metrekarelik soyunma odası, 13 metrekarelik kuru depo saklama alanı,66 metrekarelik pişirme alanı, soğuk hava depo alanları ayrılarak bölünmüş olan 62 metrekarelik et/tavuk, sebze ve hamur hazırlık alanları, 30 metrekarelik bulaşıkhanesi imalat öncesi personel için dezenfektan uygulanacak olan holü, dış malzeme giriş, hazırlanan yemeklerin giriş ve kirli kapların dönüş işlemleri için hazırlanan teraslar bulunmaktadır. Bahçe bölümünde özellikle araç giriş – çıkış ve sevkiyatlar düşünülerek yaklaşık 550 metrekarelik alan saha betonu ile kaplanacaktır. Tüm mekanların tavanı taş yünü asma tavan ile kaplanacaktır. Çatıda hem su hem de ısı yalıtımı amacıyla poliüretan yalıtımlı sandviç panel çatı kullanılmıştır. İdari ofis ile soyunma odaları haricindeki tüm mekanlar duvar seramiği ile kaplanacaktır.”           

 

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45