19 MAYIS 1919, BAĞIMSIZLIĞIMIZIN MİLADI AMA BAĞIMSIZLIK MÜCADELEMİZİN SONU DEĞİLDİR

Mayıs 18 ,2023

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik,  19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 104. yılı nedeni ile bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Çelik mesajında “19 Mayıs 1919, bağımsızlığımızın miladıdır ama bağımsızlık mücadelemizin sonu değildir. Dünyanın altın köprüsü ve medeniyetler beşiği konumundaki vatan toprağımız Anadolu’yu dün işgal eden güçler, bu gün de kılık ve taktik değiştirerek saldırılarını sürdürmektedir. Ancak şu husus iyi bilinmelidir ki; kim ne yaparsa yapsın, hangi kılığa girerse girsin ve içimizdeki hangi uşaklar, hainler, gafiller, maşalar ve kandan beslenenlerle işbirliği yaparsa yapsın, muasır medeniyet yolundaki kutlu yürüyüşümüz kararlılıkla devam edecek, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” dedi.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 104. yılı nedeni ile yayımladığı mesajında şöyle dedi; “Gazi Mustafa Kemal’in 19 Mayıs 1919 da Samsun’a ayak basması, Anadolu’nun istiklal mücadelesinin meşalesidir. İstiklal mücadelesi bu hareketin aydınlığında Anadolu’nun her yerine büyük bir azimle yayılmıştır. 19 Mayıs’ta Samsun’da başlayan bu kutlu mücadele, Büyük Taarruz Zaferiyle taçlanarak, Türkiye Cumhuriyetinin temellerini oluşturmuştur. 19 Mayıs 1919, bağımsızlığımızın miladıdır ama bağımsızlık mücadelemizin sonu değildir. Dünyanın altın köprüsü ve medeniyetler beşiği konumundaki vatan toprağımız Anadolu’yu dün işgal eden güçler, bu gün de kılık ve taktik değiştirerek saldırılarını sürdürmektedir. Ancak şu husus iyi bilinmelidir ki; kim ne yaparsa yapsın, hangi kılığa girerse girsin ve içimizdeki hangi uşaklar, hainler, gafiller, maşalar ve kandan beslenenlerle işbirliği yaparsa yapsın, muasır medeniyet yolundaki kutlu yürüyüşümüz kararlılıkla devam edecek, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş hedeflerine erişmede en büyük güç kaynağımız; milletimizin bağımsızlık ideali, milli irade, kahraman şehitlerimiz ve gençlerimizdir. Gençlerimizin daha iyi imkânlara ve donanıma kavuşması yurt genelinde hükümetimiz, Şehzadelerde ise kurumlarımız ve belediye olarak her türlü imkânı tahsis ediyoruz. Gençlerimizin geleceğe güvenle hazırlanmaları için onlara verdiğimiz eğitim, spor, kültür ve sanat alanındaki desteklerimiz artarak devam edecektir. Bu düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal ve kahraman silah arkadaşlarını, bu vatan için can veren şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, sevgili gençlerimizin ve aziz milletimin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını içtenlikle kutluyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.