Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği

Sayın Bina Yöneticisi, Değerli Hemşerim;

18 Kasım 2008 tarih ve 27058 sayılı Resmi Gazete ’de yayınlanan “Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği”, 05 Kasım 2011 tarih ve 28106 sayılı Resmi Gazete ’de yayınlanan “Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” hükümleri gereği bina yöneticileri, binalarda kullanılan asansörlerin yılda en az bir kez kontrolünü yaptırmaktan ve belediyeler ise, ilçe sınırları içindeki asansörleri, yılda bir kez A tipi Muayene Kuruluşu tarafından kontrol edilmesini sağlamaktan, yıllık kontrolün yapılıp yapılmadığını denetlemekten, can ve mal güvenliği açısından sıkıntı oluşturan asansörlerin hizmet dışı bırakılmasından sorumlu kılınmıştır.

Bu nedenle ilçe sınırımız içinde bulunan yapılardaki asansörlerin yıllık kontrolünü, 2015-2016 yılı içerisinde gerçekleştirmek üzere akredite A tipi Muayene Kuruluşu olan Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile bir protokol imzalamıştır.

Binanızda bulunan asansörün/asansörlerin yıllık kontrolü, asansörün aylık bakımından sorumlu  servis personeli nezaretinde, yakalarında tanıtım kartları olan TSE muayene personeli tarafından gerçekleştirecektir.

Kontrol çalışmaları sırasında muayene personeline yardımcı olmanızı, kontrol sonrası raporlarınızı alarak, raporda belirtilen eksik ve hataları gidermenizi ve binanızdaki asansörlerin güvenli bir şekilde kullanılmasını sağlamanızı bekliyoruz.

TSE raporunda asansöre ilişkin can ve mal güvenliğini ilgilendiren eksik ve hatalar varsa giderilmesi veya giderilene kadar asansörün servis dışı bırakılması zorunludur.

Yıllık kontrol hizmet bedeli, protokol süresince 5 kata kadar 144 TL + KDV, 5 katın üzerindeki her bir kat için ilave 10 TL+KDV  dir. Uygunsuzluk sonrası ilk takip kontrolü hizmet bedeli ücretsiz olup aynı yıl içinde tekrarlayan her uygunsuzluk sonrası kontrol için 100 TL+KDV olarak  belirlenmiştir.

Bahse konu yönetmelik gereği Asansörlerin Yıllık Kontrolleri hizmetinin yerine getirilmesinde insanımızın mal ve can emniyetini koruyucu duyarlılığınız ve işbirliğiniz için teşekkür eder, sağlık ve esenlikler dilerim.

Ömer Faruk ÇELİK

Şehzadeler Belediye Başkanı

Sorularınız için İletişim Bilgileri:

Türk Standartlar Enstitüsü T S E                                               Şehzadeler Belediyesi

Adres :  Orgenize Sanayi Bölgesi 1.Kısım                 Adres: 1. Anafartalar Mah. GOP Cad.

Sakarya cd. No: 5                                           No:25 Şehzadeler/MANİSA

Tel       : 0 236 2331811                                                 Tel   :  0236 250 11 00

Fax       : 0 236 2337025                                                 web: www.sehzadeler.bel.tr

E-posta: iunlu@tse.org.tr                                               Beyaz masa: 444 90 45