Proje Haberleri

2015 yılı Mayıs ayında Strateji Geliştirme Müdürlüğünce, Belediyemizin çeşitli birimlerinden gönüllü olarak proje ekibine katılan personellerimiz Osman İBA, Mehtap SARIKAYA, Mehmet Burç ŞILAK, Bilgesu KARADENİZ, Gizem CAN, Ferudun ÖKSÜZ, Pelin DÖNMEZ ve Jale ÖZER ile Başkan Danışmanı Mustafa PALA  ve Başkan Yardımcısı Ahmet SONGÜLER ile Başkan Yardımcısı Süleyman ÇOBAN’ın  desteğiyle yazılan ”Şehzade Parkları Hayat Bulsun, Engelsiz Olsun” adlı projemizle,  İlçemizde bulunan 14 Mahalle 16 parkta oyun alanları engelliler öncelikli olmak üzere çocuk ve gençlerin daha çok yararlanacağı alanlar haline getirilecek, Yetişkin ve yaşlıların sosyal, kültürel ve sportif hizmetlere erişimlerini kolaylaştıracak düzenlemeler ile sürekli olarak çeşitli spor, müzik, tiyatro vb. etkinlikler yapılacaktır. Ayrıca park ve oyun alanı olmayan dezavantajlı mahallelerdeki çocuklar için Mobil oyun Hizmet aracı alınarak bu araçla mahallelerde oyun skeç müzik dinletisi vb. gösteriler ve bilgilendirme eğitimleri yapılacaktır. Yapılacak bu hizmetler ile engelliler öncelikli olmak üzere tüm hedef grupların toplumla entegrasyonları desteklenerek ilçemiz, ilimiz ve bölgemizin yapabilirlik düzeyi ve beşeri sermayenin artırılmasına katkı sağlanacaktır. “Şehzade Parkları Hayat Bulsun Engelsiz olsun” adlı projemiz Zafer Kalkınma Ajansı tarafından başarılı bulunmuş, kabul edilmiştir.1.136.273,00.-TL bütçesi olan projeye,  Ajans tarafından 680.957,00TL.  Mali destek sağlanmıştır.

Başkan Yardımcısı Bilal DEMİR’in yönetiminde olan Strateji Geliştirme Müdürlüğü, Başkan Yardımcısı Ulus KOTLUCA’nın yönetiminde olan Park ve Bahçeler Müdürlüğü,Başkan Yardımcısı Ahmet SONGÜLER’in yönetiminde olan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Başkan Yardımcısı Süleyman ÇOBAN’ın yönetiminde olan Destek Hizmetleri Müdürlüğü ile birlikte ortaklaşa yürütülen, “Şehzade Parkları Hayat Bulsun Engelsiz Olsun” adlı projeye 2015 yılı Eylül ayında başlanmış, 2016 Kasımayına kadar bitirilmesi planlanmıştır. Projenin  Basın Tanıtım Toplantısı Yapılmıştır.