"KURBAN BAYRAMI ALLAH'IN BİZE BİR RAHMETİDİR"

Temmuz 29 ,2020



Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik,  Kurban Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Kurban Bayramı’nın kardeşlik bağlarının pekişmesi için önemli bir fırsat olduğunu ifade eden Başkan Çelik, “Kurban Bayramı’nın kardeşliğimizi daha da pekiştirmesini, milletimizin ve tüm İslam aleminin yakınlaşmasına vesile olmasını, insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum.” dedi.

 

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Çelik mesajında, “İdrak edeceğimiz Kurban Bayramı, Allah’ın bize bir rahmetidir. Bu rahmetin ibadeti olan kurban; ‘Ben kimim, nereden geldim, niçin varım, beni kim var etti ve nereye gidiyorum?’ sorularını özünde barındırır. Bulacağımız cevaplar ve ‘Kurban ibadetimiz’ Allah’a ve bir birimize daha çok yakınlaşmamız için büyük bir fırsattır. Kurbanın canına ve kanına Allah’ın hiçbir şekilde ihtiyacı yoktur ve onlar asla Allah’a ulaşmaz. Kurbanın canı ve kanı insanın kendi içinde düşünce devrimine vesile olmalıdır. İnsan bu ibadetiyle dünyaya tüketmeye, kırmaya, dökmeye, can almaya ve nihayet ölüp gitmeye gelmediğini anlamalı. Allah rızasını kazanmaya çalışmalı ve bunun için bir kelebeğin bile yaşama hakkını korumayı, yaratılanı yaratan aşkıyla sevmeyi, paylaşmayı bilmelidir.” dedi.

“KARDEŞLİĞİMİZİN PEKİŞMESİNE VESİLE OLSUN”

Başkan Çelik şöyle devam etti; “Şehzadeler Belediyesi olarak ilk günden itibaren hizmetlerimizi bu aşkla ve ilkelerle yapmaya gayret ettik. Halka hizmeti, Hakk’a hizmet bildik. Bir kelebeğin bile yaşama hakkı için çabaladık. Din, dil, ırk, siyasi düşünce ayrımı yapmadık. Birlik, dirlik, düzen ve hemşerilerimizin huzur içinde yaşamasını esas aldık. Türkiye’nin ihtiyacı olan ‘Milli birlik ruhuna’ yerel ölçekte bir katkı sunmayı amaç edindik. Bu duygu ve düşüncelerle Kurban Bayramı’nın kardeşliğimizi daha da pekiştirmesini, milletimizin ve tüm İslam âleminin yakınlaşmasına vesile olmasını, insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum. Kurban Bayramı’nızı en kalbi duygularımla kutluyorum.”

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45