Yürekler Cerablus için birleşti

Ekim 18 ,2016



Şehzadeler Belediyesi, Yunusemre Belediyesi, Demirci Belediyesi ve İHH’ nın koordinesi ile başlatılan Cerablus’ a Un toplama kampanyası devam ediyor. Cerablus halkına ulaştırılma üzere Esnaf Kefalet Kooperatifi hazırladığı 3 buçuk tonluk un yardımını kampanya dâhilinde teslim etti.

Şehzadeler Belediyesi, Yunusemre Belediyesi, Demirci Belediyesi, İHH ve 11 sivil toplum kuruluşunun öncülüğünde başlayan Cerablus’ a un yardım kampanyasına destekler gelmeye başladı. Yardım kampanyasına ilk yüklü destek Manisa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinden geldi. Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Recep Çınar 3 buçuk ton un yardımını düzenlenen törenle yardım kampanyasına teslim etti. Düzenlenen teslim törenine Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı recep Çınar, İHH Başkanı Necmettin Okumuş, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir ve Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Dandin katıldı. Manisa halkının yardım kampanyasına yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden İHH Başkanı Necmettin Okumuş “Bilindiği gibi Türkiye Cerablusa girerek burayı terör örgütlerinden temizledi. İHH’ ya ait Arama Kurtarmaya bağlı bir ekibimiz geçtiğimiz günlerde bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Burada yaşayan vatandaşlarımızın gıda sıkıntısı özellikle de un sıkıntısı olduğunu tespit ettik. Bölgede bulunana fırınlarımızdan da bize bu konu iletildi. Bölgede ki halk için bir un kampanyası başlatılması teklifi geldi. Şehzadeler Belediyemiz, Yunusemre Belediyemiz ve Demirci Belediyemiz ile birlikte 10 Sivil tolum Kuruluşumuzun katılımı ile Cerablus halkı için un kampanyası başlattık. Kampanyayı duyurduğumuz günden bu yana ciddi bir katılım sağlandı. Bu anlamda yardımsever Manisa halkımıza, Şehzadeler, Yunusemre ve Demirci Belediyelerimiz ile MASİDAP üyesi STK’larımıza çok teşekkür ediyorum. Bugün 3 bin 500 kilo un yardımında bulunan Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanımız Recep Çınar’ a ve yine bin 500 kilo un yardımında bulunan esnaflarımız Mehmet Ali ve Hasan Ok kardeşlere çok teşekkür ediyoruz” dedi.

“ESNAF KEFALET OLARAK BU TÜR YARDIMLARIN İÇİNDE OLACAĞIZ”

Manisa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi olarak bu tür yardım kampanyalarına her zaman destek verdiklerini dile getiren Kooperatif Başkanı Recep Çınar “Sivil Toplum Kuruluşlarımızın da katılımıyla Şehzadeler Belediyesi ve Yunusemre Belediyesi ile birlikte Cerablus’ a un kampanyası başlatılmıştır. Bizlerde Esnaf Kefalet Kooperatifi olarak bu konuya duyarsız kalmadık. Arkadaşlarımız ile yaptığımız değerlendirmenin ardından 3 bin 500 kilo unu bu kampanya kapsamında Cerablus’ a göndereceğiz. Bizim bu desteğimize karşın Mehmet Ali ve Hasan Ok kardeşlerde işletme sahipleri olarak bin 500 kilo un bağışında bulundular. Onlara da çok teşekkür ediyorum. Esnaf Kefalet olarak her zaman bu tür yardım kampanyalarına destek olan bir kuruluşuz. Bundan sonrada olmaya devam edeceğiz. Rabbim Suriye’ de ki savaş mağdurlarının yardımcısı olsun” dedi.

“MANİSA HALKI YARDIM SEVERDİR”

Manisa halkının her zaman yardım kampanyalarına destek olduğunun altını çizen Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Cerablus’ ta un ihtiyacı olduğu tarafımıza iletilince bir araya gelerek Şehzadeler Belediyesi, Yunusemre Belediyesi, Demirci Belediyesi ve sivil toplum kuruluşlarımız ile birlikte bir yardım kampanyası başlattık. Her zaman olduğu gibi bugün de her yardım çağrımıza olumlu yanıt vererek hassasiyetini ortaya koymuş olan Esnaf Kefalet Kooperatifimiz bu kampanyamıza katkıda bulunuyorlar. Hassasiyetleri nedeni ile değerli büyüğüm Recep Çınar ve yönetim kurulu üyelerine çok teşekkür ediyorum. Bugün üç buçuk ton un yardımı Esnaf Kefalet Kooperatifimiz tarafından yapılıyor. Aynı zamanda Manisa’mızın esnaflarından Özlem Ticaret sahipleri Mehmet Ali ve Hasan Ok kardeşler’ de kendileri adına bir buçuk tonluk bir bağış ile bu kampanyaya destek verdiler. Bugüne kadar destek veren birçok hayırseverimiz oldu onlara da çok teşekkür ediyorum. Bu kampanyamıza destek olmak isteyen hemşerilerimiz gerek Yunusemre Belediyemizi gerekse Şehzadeler Belediyemizi arayarak destekte buluna bilirler. Yardım kampanyamıza katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

“GÜN HAYIR YAPMA GÜNÜDÜR”

Manisa halkını un kampanyasına destek olmaya davet eden Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi “Yaklaşık iki hafta önce İHH Başkanımız Necmettin Bey ile un kampanyası ile ilgili bir görüşme gerçekleştirmiştik. Manisa’ da ki sivil toplum kuruluşlarını da harekete geçirerek Şehzadeler Belediyesi, Yunusemre Belediyesi ve Demirci Belediyesi’nin organizesi ile yaklaşık 10 Tırlık bir yardım kampanyası düşünüldüğünü ifade ettiler. Cerablus halkının birçok yardıma ihtiyacının olduğunun ancak en öncelikli temel ihtiyacın un olduğunu bize ifade ettiler. Bizde ilgili müdürlüğümüze gerekli talimatları vererek Belediye olarak gerekli desteği sağlayalım istedik. Bu noktada çalışmalarımız devam ediyor. Bugün Esnaf Kefalet Kooperatifimiz ve iş yeri sahiplerimizin ciddi bir yardım kampanyası için bir aradayız. Bütün sivil toplum örgütlerimize ve vatandaşlarımıza buradan bir çağrıyı yinelemek istiyorum. Gün bugündür hayır yapmak isteyen vatandaşlarımız buraya destek olabilirler. Böylesine anlamlı bir projeye destek olarak bütün yardım yapan kurumlara ve vatandaşlara çok teşekkür ediyorum” dedi.

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45