Yiğitbaşı Veli Şehzadelerde anıldı

Nisan 17 ,2016



Şehzadeler Belediyesi ve Yiğitbaşı Vakfı’ nın ortaklaşa düzenlediği,Yiğitbaş Veli Hz. Anma ve Anlama konferansında Yiğitbaşı Veli anıldı. İnsanlığın her alanda çok ilerlediğini ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Bugün her zamankinden fazla, peygamber efendimizin evrensel mesajına, gönül terbiyesine ve insanları sevme anlayışına çok daha fazla muhtacız” dedi.

Şehzadeler Belediyesi ve Yiğitbaşı Vakfı’ nın ortaklaşa düzenlediği, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Süleyman Derin ve Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ögke’ nin konuşmacı olarak katıldığı Yiğitbaş Veli Hz. Anma ve Anlama konferansında, Yiğitbaşı Veli anıldı. Vatandaşların yoğul ilgi gösterdiği konferansa, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yiğitbaşı Vakfı Başkanı Sefer Yıldız, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, Belediye Meclis üyeleri Ali Özyiğit, Selma Çertürk, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yiğitbaşı Vakfı olarak yaptıkları tüm projelere destek olan Şehzadeler Belediyesine teşekkür eden Yiğitbaşı Vakfı Başkanı Sefer Yıldız “Düzenlemiş olduğumuz bu güzel programımıza teşriflerinizden dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz gün Valimizin ve vatandaşlarımızın katılımı ile Kutlu Doğum Haftası nedeni ile yiğit Baş Veli Hazretlerinin türbesi önünde Kutlu Doğum programımızı idrak ettik. Bu gün de inşallah Allah dostunu değişik yönleriyle tanımak ve anlamak istiyoruz. Bu noktada bizleri kırmayıp Manisa’ ya gelen değerli hocalarımıza ve siz değerli katılımcılarımıza çok teşekkür ediyorum. Yapmış olduğumuz tüm programlarımızda bizlere destek olan Şehzadeler Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik’e çok teşekkür ediyorum” dedi.

“PEYGAMBER EFENDİMİZİN EVRENSEL MESAJINA HER ZAMANKİNDEN DAHA FAZLA İHTİYACIMIZ VAR”

İnsanlık olarak her türlü alanda çok büyük ilerlemeler kaydedilmesine rağmen bu çağda geçimsizlik ve savaşların hüküm sürdüğünü ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Yiğitbaşı Veli Ahmet Şemseddin Marmaravi’ yi anma ve anlama konferansımıza teşrifleriniz için hepinize teşekkür ediyorum. Bugün ekonomik olarak, teknolojik olarak imkânların son derece arttığı bir çağda ne hazindir ki, şiddettin, geçimsizliğin, savaşların hüküm sürdüğünü görüyoruz. Kan ve gözyaşına dönün coğrafyaları ibret ve hüzünle izliyoruz. Oysaki ilimde ilerliyoruz, uzaya üsler kuruyoruz. Teknoloji de ilerliyoruz. Artık dünyayı elimizdeki cep telefonlarından takip ediyoruz. Bu kadar ilerlememize ve gelişmemize rağmen, insanlık olarak neden huzuru ve barışı tesis edemiyor ve bulamıyoruz. Bu sorunun her birimizi ve tüm insanlık tarafından sorulması gerekiyor. İşte bu derdin ilacı Yiğitbaşı Veli Ahmet Şemseddin Marmaravi hazretleri ve benzeri Allah dostlarının mesajlarında saklıdır. İncitmeyeceksin ile başlayıp, her ne olursa olsun incitmeyeceksin ile biten eğitim sürecine bigane kalındığı müddetçe, sevgililer sevgilisi, önderimiz, rehberimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın evrensel mesajından insanlık uzaklaştığı müddetçe, bu çatışmalar, bu hüzünler, bu huzursuzluklar ve tahammülsüzlükler devam edecektir. Adeta bugün trafikte dahi terör estirir hale gelinmiştir. Oysaki bir gönül terbiyesi hâkim kılınabilse, nefisler terbiye edile bilse, insanlar, insan-ı kâmil olma yolunda, hayırlı bir fert olma yolunda bir adım atıp, çaba ve gayret sarf etseler, o zaman kardeşlerimizin ve diğer insanların kusurlarını noksanlarını büyütüp bir kavga ve çatışma unsuru haline getirmek yerine, onları örte bilmek ve eğitip kazana bilmek için çaba ve gayret sarf ederiz. O zaman aile içi şiddetin, kadına şiddetin, öğretmene şiddetin bittiğine hepimiz şahit oluruz. İşte o zaman dünya da huzur ve mutluluk hâkim olur. Çatışmalar ve kavgalar biter. İnanıyorum ki bu mütevazi konferansımız bu nokta da bir adım olur ve gönüllerin, yüreklerin fethine bir vesile olur. Bugün her zamankinden fazla, peygamber efendimizin evrensel mesajına, gönül terbiyesine ve insanları sevme anlayışına çok daha fazla muhtacız diye düşünüyorum” dedi.

“YİĞİTBAŞI VELİ TÜRBESİ’NİN ÇEVRESİ GÜZELLEŞECEK”

Yiğitbaşı Veli Türbesinin olduğu alanda bir çalışma başlattıklarını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Yiğitbaşı Veli Hazretlerinin meftun bulunduğu mekân, ilçemiz sınırları içerisinde ve böylesine büyük bir Allah dostuna hiç yakışmayacak bir şekilde. Göreve geldiğimiz günden beri bu konu ile ilgili çalışmaları başlattık. Bu alanın bir imar planı düzenlenmesine ihtiyacı vardı. Bu konu ile ilgili olarak gerekli imar çalışmalarını tamamladık ve Kültür ve Tabiat Varlıklarını koruma kurulundan gelecek kararı bekliyoruz. Kararın gelmesinin ardından o alanda güzel bir çevre düzenlemesi yapacağız. Tekrardan katılımlarınız nedeni ile hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Süleyman Derin ve Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ögke’nin Yiğitbaşı Veli konferansı büyük ilgiyle izlendi.Konferansın sonunda konuşmacılara hediye takdim edildi.

 

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45