Turgut Özal'da iftarlı açılış

Haziran 28 ,2016

Şehzadeler Belediyesinin destekleri ile yapımı tamamlanan Cebeli Nur Camii Taziye Evi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Şehzadeler Belediyesi olarak inşaatın başından itibaren Camiye ve Taziye evine destek olduklarını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Bugün açılışını yaptığımız bu taziye evimiz, kuran kursu binamız hayırlısı olsun. Mahallemize bundan sonra da hizmet etmeye devam edeceği” dedi.

Turgut Özal Mahallesinde yapımı devam eden Cebeli Nur Camisinin altında yapımı Şehzadeler Belediyesi tarafından tamamlanan Taziye Evi, düzenlenen iftar yemeği ile hizmete açıldı. Düzenlenen açılış ve iftar programına Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Belediye Meclis üyeleri Mehmet Kavas, Ali Özyiğit, Şerif Gül, Belediye Başkan Yardımcıları Bilal Demir, İsmail Önal, Ahmet Songüler, Şehzadeler Müftüsü Mehmet Cesur, hayırsever iş adamı Abdullah Taşkan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şehzadeler Belediyesi olarak zorlu bir kurulum sürecine rağmen Şehzadelere hizmet ettiklerini ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Cebeli Nur Cami Taziye evi, Kuran kursu ve çok amaçlı salonumuzun açılışına ve iftar soframıza hepiniz hoş geldiniz. 11 ayın sultanı olan Ramazan-ı Şerifinizi tebrik ediyorum. Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu da günahlardan bağışlanma ayı olan Ramazan’ın artık son kısmındayız. Rabbim sağlık ve afiyet içerisinde bizleri ve tüm İslam ümmetini, günahlardan da arınmış bir şekilde Ramazan Bayramına kavuştursun inşallah. Göreve geldiğimiz günden beri zor şartlar altında çalışıyoruz. Belki de Türkiye’de başka bir örneği olmayan bir belediyeyiz. Ama biz hiç şikâyetçi olmadık. Gece gündüz demeden çalıştık. Bir taraftan kapanan belde belediyelerinden bize kalan 6 milyon TL’lik borcu öderken, bir yanda da 65 mahallemize hizmet götürmekle mükellef olan Şehzadeler Belediyemizin kuruluş çalışmalarını tamamladık. Hamd olsun ki bugün Şehzadelerimizin 65 tane mahallesine hizmetlerimizi götüren, güler yüzlü, temiz ve çalışkan Şehzadeler Belediyesini sizlerin de desteği ile kurduk. Şehir merkezindeki tüm hizmet birimlerimizde kiracı olsak ta hamd olsun ki bize oy vereni ile vermeyeni ile halkımızın gönüllerinde ev sahibi olmayı başara bildik. Bu mutluluk bizim için yeterlidir. Turgut Özal Mahallemizde de sizlerden gelen talepler ve tespitlerimiz doğrultusunda hizmetlerimize devam ediyoruz. Mahallemizde yollar, kaldırımlar yapıyoruz, rutin belediyecilik hizmetlerini veriyoruz. Bunun haricinde yeni parklar yaptık, mevcut yeşil alanların bakımlarını yapıyoruz. Yeni çocuk oyun grupları ve spor aletleri montajı yaptık. Okulumuz ve camimizin ihtiyaçlarını karşıladık. Göreve geldiğimizde Cebeli Nur Cami inşaatı yeni başlamıştı. İnşaat safhasındayken bizler bu caminin yapımına destek olduk. Dedik ki ‘Caminin alt kısmında bulunan taziye evini yapımını bize bırakın biz yapalım. 427 metrekarelik bu alan biz bir proje yapalım. Büyük bir taziye evi, içerisinde mutfakları, dernek binası ve Kuran kursu binasını biz tamamlayalım’ dedik. Binanın bütün tefrişatını Şehzadeler Belediyesi olarak biz 158 bin TL’ lik bir bütçe ile tamamladık. Cami ile ilgili daha önce yapmış olduğumuz desteklerimiz ve kalan kısmın tamamlanması için vereceğimiz destekler ile birlikte, yaklaşık olarak 300 bin TL’ lik bir katkımız olmuş olacak. Biz hizmetlerimizi yaparken vatandaşlarımızın taleplerini dikkate alıyoruz. Allah birliğimizi beraberliğimizi daim etsin. Bugün açılışını yaptığımız bu taziye evimiz, kuran kursu binamız hayırlısı olsun. Mahallemize bundan sonra da hizmet etmeye devam edeceğiz. Bugün burada iftar soframıza destek veren değerli hayırseverimiz Abdullah Taşkan’ a teşekkür ediyor hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.

“ŞEHZADELER BELEDİYESİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Şehzadeler Belediyesinin birçok noktada kurumlara büyük destekler verdiğini ifade eden Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu “Böylesine anlamlı bir açılışta sizlerle bir arada olmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Ramazan ayı boyunca gerek Şehzadeler Belediyemizin gerekse Valiliğimiz düzenlediği çeşitli etkinliklere katıldık. Ama bugün memnuniyet duyduğumuz bir açılıştayız. Burada dernek başkanımız bir çalışmaya girmiş ve Belediyemiz de bu çalışmaya ciddi destekler vermiş. Az önce inceleme fırsatımız oldu gerçekten de çok güzel bir taziye evi, kuran kursu olmuş. Bugün taziye evimizin açılışını yapıyoruz. İnşallah rabbim sağlık sıhhat verirse camimizin açılışında da burada sizlerle bir arada olacağız. Bu kadar imkânsızlıklar içerisinde gerek okullarımıza gerekse kurumlarımızın isteklerini büyük bir özveri ile yerine getirdikleri için Şehzadeler Belediyemize çok teşekkür ediyorum. Bugün taziye evinin yapımında verilen yaklaşık 300 bin TL’lik bir rakam gerçekten de ciddi bir rakamdır. Bu noktada değerli Belediye Başkanımıza, Meclis üyelerimize ve tüm çalışan arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Kadir Geceniz ve Ramazan Bayramınızı tebrik ediyorum” dedi. Kurdele kesiminin ardından Başkan Çelik ve beraberindekiler Mahallede kurulan iftar sofrasında bir araya geldiler.