Tarihi Dilşikar Çeşmesi 25 yıl sonra yeniden akmaya başladı

Kasım 15 ,2017



Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Dilşikar Camii önünde restorasyon çalışmaları tamamlanan 438 yıllı tarihi çeşmede incelemelerde bulundu. Tarihi çeşmenin 25 yılın ardından yeniden akmaya başladığını ifade eden Başkan Çelik, Şehzadeler’ de tarihi gün yüzüne çıkarmaya devam edeceklerini ifade etti.

Şehzadeler Belediyesi tarafından Dilşikar Camii önünde bulunan 438 yıllık tarihi çeşmede geçtiğimiz ay başlatılan restorasyon çalışmaları sona erdi. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik 25 yılın ardından yeniden akmaya başlayan tarihi çeşmede incelemelerde bulundu. Yapılan incelemeye Başkan Çelik’ in yanı sıra Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, Belediye Başkan Yardımcısı Ulus Kotluca ve Dilşikar Mahalle Muhtarı İhsan Uyar katıldı.

Dilşikar Camii önünde ki 438 yıllık tarihi çeşmenin yaklaşık 25 yıl aranın ardından yeniden akmaya başladığını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “ Geçtiğimiz aylarda burada yaptığımız bir açıklamada Şehzadeler ilçemizde ki 3 tane tarihi çeşmeyi ve Dilşikar Hatun Hamamı arkasında bulunan imar yolunu açarak tarihi dokuya uygun hale getireceğimizi ifade etmiştik. Bugünde bitmiş haliyle eserimizin başındayız. Bu çalışmalar kapsamında Şehzadeler Belediyesi olarak 3 tane tarihi çeşmeyi restore ettik. Mülkiyeti Belediyemize ait olan bu tarihi çeşmenin 1579 yılında yapılmış olduğu kabul ediliyor. Şehzadeler Belediyesi olarak bu tarihi çeşmenin yeniden günümüze kazandırılması için rölöve ve restorasyon projelerinin İzmir 2’nolu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma kurulundan onayını aldıktan sonra daha önce mezbelelik bir şekilde duran bu çeşmeyi aslına uygun bir şekilde restore ettik. Yaklaşık 25 yıldır akmayan bu tarihi çeşmeden yeniden su akmaya başladı. Bunun yanı sıra Tarihi Bedesten’ in olduğu yer de de iki adet tarihi çeşme bulunuyordu. Bunlarında restorasyon çalışmalarını tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Bundan sonra da ilçemizde ki bu tür tarihi çeşmelerin restorasyon çalışmalarını yapmaya devam edeceğiz. Şehzadeler bir tarih şehri, ecdadımızdan bize miras kalmış olan tarihi eserleri korumak onların restorasyonunu yapmak ve bizden sonra ki nesillere bu önemli mirası aktarmak bizim önemli bir görevdir. Bu vesile ile bugün restorasyon çalışmaları tamamlanmış olan 3 tarihi çeşme ile bir tarihi yolun ilçemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Bundan sonra da hem tarihi çeşme, hem Kurşunlu Han gibi büyük eserleri restore ederek halkımıza kazandırmaya devam edeceğiz. Bilindiği gibi Erler Caddesinde bulunan eski Manisa evinin de restorasyon çalışmalarına yakın zamanda başlayacağız ve oranın Çocuk Kültür Sanat Merkezi olarak kullanılması için hemşerilerimizin hizmetine sunacağız” dedi.

“ŞEHZADELER’ DE TARİHİ YAPILAR YENİDEN GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR”

Şehzadeler ilçesinde Belediyenin yapmış olduğu çalışmalar ile tarihi yapıların yeniden gün yüzüne çıktığını ifade eden Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu “Bu tarihi çeşmenin restorasyon çalışmalarına başlamadan önce de değerli Belediye Başkanımız ile birlikte buraya gelerek inceleme fırsatımız olmuştu. Şehzadeler İlçesindeki tarihi eserlere sahip çıktıkları için Ömer Faruk Çelik Başkanımız ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Yapılan çalışmalarla Şehzadelerde tarih yeniden gün yüzüne çıkıyor. Maddiyatın ön plana çıkmış olduğu günümüzde sokaklarda caddelerde çeşmelerin akıyor olması bizleri çok mutlu ediyor. Yapılan restorasyon çalışmasının ardından yeniden akmaya başlayan bu tarihi çeşmemizin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Şehzadeler Kaymakamlığı olarak biz bugüne kadar Belediyemizin yaptığı çalışmalarda olduğu gibi bugünden sonra da yapacağı tüm çalışmalarda destekçisi olacağız. Şuan için çalışmaları devam eden birkaç tane daha tarihi eserimiz var inşallah en kısa sürede bu eserlerin yeniden hayata kazandırıldığı açılışlarda yine halkımız ile birlikte olacağız” dedi.

“TARİHİ ÇEŞME, ESKİ HALİNE GERİ DÖNDÜ”

Kendisinin de civar mahallelerde yaşaması nedeni ile Tarihi çeşmenin eski mezbele halini hatırladığını ifade eden AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç “İlçemizde ki bu güzel eserlerin yeniden hayata kazandırılmasında büyük emek veren değerli Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Şehzadeler Belediyemiz modern şehirleşme çalışmalarının yanı sıra aynı zamanda tarihimize de sahip çıkarak var gücüyle Şehzadelerimize hizmet etmeye devam ediyor. Bu mahallede yaşayan biri olarak çeşmenin eski halini de bilen bir insanım. Mahalle halkımız adına Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45