TİLKİSÜLEYMANİYE ENGELSİZ EĞİTİM MERKEZİ VE KORUMALI İŞYERİ PROJESİ AÇILDI

Şubat 05 ,2024



Şehzadeler Belediyesi'nin Tilkisüleymaniye Mahallesi'nde hayata geçirdiği Engelsiz Eğitim Merkezi ve Korumalı İşyeri projesi törenle hizmete açıldı. 50 kişi kapasiteli merkez,  yaklaşık 13 milyon TL'ye mal oldu.  21 yaş üzeri engelli bireylerin rehabilitasyonlarına yardımcı olacak merkez aynı zaman da onları iş sahibi de yapacak.

 

Saygı duruşunda bulunulup akabinde İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törende Manisa Valisi  Enver Ünlü, Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, AK Parti  TBMM Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, AK Parti MKYK Üyesi, Ayşe Nevin Sert, AK Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal, AK Parti Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Yavuz Kurt  ve protokol üyeleri  hazır bulundu.

"GELECEK NESİL İÇİN DERKEN ŞAKA YAPMIYORDUK"

Törenin açılış konuşmasını yapan  Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik  daha önce bir daha belediye başkanlığı için aday olmayacağını duyurduğunu anımsatarak şöyle konuştu; "Şimdi bazıları gözlerde görüyorum  diyorlar ki  aday olmayacağını daha önce ilan ettin bu ne çalışmadır? Sen artık aday değilsin bu ne açılıştır? Biz 30 yıllık siyasi hayatımızda ve 10 yıllık başkanlık görevimizde gelecek seçimler için değil gelecek nesil için çalışıyoruz derken şaka yapmıyorduk, samimiydik. Bugün de bu samimiyetimizin tescillendiği açılışlardan birindeyiz."

ENGELLİLER İÇİN NELER YAPILDI?

Konuşmasını Şehzadeler Belediyesi olarak engelliler için yaptıkları hizmetlere değinerek sürdüren Başkan Çelik " Şehzadeler Belediyesi olarak,  engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmak ve toplumsal entegrasyonlarını güçlendirmek amacıyla 10 yıllık görev süremizde önemli hizmetlere imza  attık. Göreve gelir gelmez ilk iş olarak,  Şehzadelerdeki engellilerin envanterini çıkarmak için harekete geçtik. Şehzadeler Belediyesi olarak,  ilçemizdeki engellilere doğru ve etkin hizmetin sunulabilmesi için Zafer Kalkınma Ajansı'nın da desteğiyle tüm evleri tek tek dolaşarak, ilçedeki engellilerin envanterini çıkardık. Çalışma kapsamında ilçedeki engellilerin sayısı,  engel özellikleri, engellilik oranları, yaş grupları, cinsiyetleri, çalışabilecekleri sektörler ve işler, devletten aldıkları yardım, ailelerindeki kişi sayısı, daha önce çalıştıkları işler, ayrılma gerekçeleri, çalışamama gerekçeleri, eğitim düzeyleri, mesleki kurslara katılıp katılmayacakları, cv hazırlama, iş görüşmeleri  vb. konularda eğitim almak isteyip istemedikleri, beklenti, ihtiyaç ve üretebilecekleri gibi bilgiler bu çalışmamızla ortaya çıkarıldı. Sonraki zamanlarda bu bilgiler dikkate alınarak hizmet ve projelerimizi hayata geçirdik.  Şehzadeler Belediyesi olarak engelli bireylerin ulaşım ihtiyaçlarına yönelik olarak engelsiz nakil aracı hizmetini başlattık. Bu hizmeti sunarak engelli vatandaşların sosyal hayata daha aktif bir şekilde katılmalarını, iş, eğitim ve diğer günlük faaliyetlerine sorunsuzca ulaşmalarını sağladık. Manisa'da bir ilk olarak 17 adet engelsiz çocuk Parkı'nı ilçemize kazandırdık. Bu özel tasarlanmış parklar sayesinde , engelli çocuklara ve ailelerine, güvenli ve erişilebilir bir ortamda oyun ve eğlence imkanları sunmuş olduk. Engelliler için hayata geçirdiğimiz  hizmetlerden bir diğeri de ilçemizdeki  bedensel engelli vatandaşlarımızın   akülü araç temini ve araçların zaman içerisinde oluşan tamir ve bakımlarına yönelik oldu. Akülü araca ihtiyaç duyan vatandaşların bu araçları temin edebilmesi için destek verdik, araçların akü değişimleri ve zaman içinde ortaya çıkan bakımlarını gerçekleştirdik. Yine engelli dernekleri ve spor kulüplerinin ulaşımla ilgili taleplerinde de yanlarında olduk. Derneklerimizin ya da kulüplerimizin bir yere gitmeleri gerektiğinde belediye olarak ulaşımları için araç desteğinde bulunduk." şeklinde konuştu. 

AÇILIŞI YAPILAN MERKEZDE NELER VAR?

Açılışı yapılan Engelsiz Eğitim Merkezi ve Korumalı İşyeri ile ilgili bilgiler de veren Başkan Çelik ""Toplam 7470 m2' lik 111 ada 2 parsel içerisinde yer alan eğitim merkezimiz; 260 m2 mevcut yapının tadilatına ilave olarak 564 m2 yeni yapının ilavesiyle toplamda 824 m2 kullanım alanına sahiptir. Merkezimiz 50 kişi kapasiteli olup,  içerisinde  3 derslik, 2 korumalı işyeri, bilgisayar sınıfı, sağlık odası, yemekhane, mescid, öğretmenler odası, dış mekan tartan zeminli spor sahası, tarım bahçesi, müzik atölyesi, el sanatları atölyesi, spor salonu yer almaktadır. Binamız betonarme olarak inşa edilmiş olup, bahçe duvarlarıyla çevrelenen 2950 m2 bahçe alanında öğrenciler için 1000 m2 yeşil alan ve meydan oluşturulmuştur. Personel ve misafirler için 20 araçlık açık otopark yeri ayrılmıştır. bahçemiz içerisine acil durumlar dışında araç girişi olmayacaktır. Dersliklerimizde merkezlerimizde eğitim gören öğrencilerimize günlük yaşamlarında lazım olan beceriler öğretilecek.  Korumalı işyerlerimizde ise 20 kişi çalışarak aile bütçesine katkıda bulunacak.  Burada ilk etapta 6 kişiye çalışma imkanı sağlayacağız. Merkezimiz  yaklaşık 13 Milyon TL' ye mal olmuştur. "  dedi.

ÇOK AMAÇLI SALON MÜJDESİ VERDİ

Başkan Çelik Tilkisüleymeniye Mahallesi'nde yaşaya vatandaşlara bir de müjde verdi;  Başkan Çelik "Mahallemize  bir de çok amaçlı salon kazandırmak için çalışmalarımıza başladık. Kapalı düğün salonu, açık düğün salonu, yeşil alanlar,  yürüyüş alanları ve otopark alanıyla birlikte yapacağımız tesisin inşallah yakın zamanda temelini atacağız" dedi.

BÜYÜKŞEHİR MAHALLE GİRİŞİNDEKİ KÖPRÜYÜ YENİLEYECEK 

Başkan Çelik'in konuşmasının ardından Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün vatandaşlara hitap etti. Başkan Ergün de mahallenin girişinde yer alan tek araçlık köprüyü yenilerek iki araçlı yeni bir köprü yapacaklarını müjdeledi.

"HİZMETLERİMİZ DEVAM EDECEK"

AK Parti  TBMM Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu ise şöyle konuştu; r Yenişehirlioğlu, “Ömer Başkanım çok güzel bir hizmeti hayata geçirdi. Yaptığı birbirinden güzel hizmetler için kendisine teşekkür ediyorum. Memleketine hizmet etmek isteyen böyle belediye başkanları olunca tadından yenilmiyor. Cumhur İttifakı olarak bir aileyiz. Burada çok güzel bir miting gerçekleştirdik. Bilge liderimiz Devlet Bahçeli ile dünya liderimiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki uyumu görünce imrenmemek mümkün değil. Burada el ele vereceğiz. Hizmete devam edeceğiz. Manisa hepimizin şehri. Cumhur ittifakı olarak Manisa’da bayrağı tekrar göndere çekeceğiz. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bugüne kadar görevde olduğunuzdan beri çok güzel hizmetlere imza attınız. Başka ajandalarımız yok, başka hesaplarımız yok. Tek amacımız Manisa’ya hizmet etmek. Manisa çok güzel bir şehir. Memleketimize hizmet sevdamız bundan sonra da aynı şekilde devam edecektir."

"HERKESE ÖRNEK OLACAK BİR TESİS"

Manisa Valisi Enver Ünlü de “Vatandaşa hizmet odaklı gönüllere dokunan belediyecilik anlayışının takdire şayan hizmetlerinden birinin açılışını yapıyoruz. Her zaman ‘’İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın’’ anlayışıyla devlet yönetmiş köklü bir medeniyetin mensubu olarak bizler her konuda vatandaşlarımızın özellikle de özel gereksinimi olan vatandaşlarımızın hizmetinde olmaya, onları mutlu etmeye, yaşamlarını kolaylaştırmaya, destek olmaya önem gösteriyoruz. Dolayısıyla Tilkisüleymaniye Engelsiz Yaşam Merkezi ve Korumalı İş Yeri’nin de özel gereksinim ihtiyacı olan bireylerimizin hayatlarına dokunacağına, onları gerek sosyal yaşama gerekse iş hayatına daha çok bağlayacak hizmetler vereceğine yürekten inanıyorum. Bu merkez sadece Manisa için değil, ülkemiz için de büyük bir kazanım, herkese örnek olacak bir tesistir. Çünkü ‘Engelsiz Manisa, Engelsiz Türkiye’ demektir. Tilkisüleymaniye Engelsiz Yaşam Merkezi ve Korumalı İş Yeri’nin engelli bireylerimiz, aileleri ve tüm Manisa için hayırlı olmasını temenni ediyor, Şehzadeler Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından merkezin açılış kurdelasını dualar eşliğinde kesen protokol üyeleri daha sonra merkezi gezerek yetkililerden bilgi aldı, engelli öğrenciler ile bir araya geldi.

 

 

 

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45