TARİHİ KURŞUNLU HAN'DA 500 KİŞİLİK İFTAR SOFRASI KURULDU

Mayıs 07 ,2019



Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Ramazan ayının ilk iftarını, tarihi Kurşunlu Han’da kurulan sofrada, vatandaşlarla birlikte açtı. Ramazan boyunca çeşitli vesilelerle iftar sofralarında vatandaşlarla olacağını ifade eden Başkan Çelik, “Evveli rahmet, ortası mağfiret sonu da günahlardan bağışlanma olan Ramazan’ı hakkıyla yaşayabilmeyi, Kadir gecesini ihya edebilmeyi ve günahlardan arınmış bir şekilde Ramazan bayramına kavuşmayı Cenabı Hak bizlere ve tüm ümmete nasip etsin” dedi.  

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, onbir ayın sultanı Ramazan ayının ilk iftarını,  hayırseverlerin katkılarıyla tarihi Kurşunlu Han’da kurulan 500 kişilik iftar sofrasında, vatandaşlarla birlikte açtı.  İftar saati öncesinde tarihi hana gelen Başkan Çelik, vatandaşlarla bir süre sohbet etti, iftar saatinin yaklaşmasıyla birlikte kazanların başına geçerek yemek dağıtımı yaptı. Tarihi Kurşunlu Han’da Ramazan’ın ilk iftarını açmaya gelenlere hitap eden Başkan Çelik  “Evveli rahmet, ortası mağfiret sonu da günahlardan bağışlanma olan Ramazan’ı hakkıyla yaşayabilmeyi, Kadir gecesini ihya edebilmeyi ve günahlardan arınmış bir şekilde Ramazan bayramına kavuşmayı Cenabı Hak bizlere ve tüm ümmete nasip etsin” dedi.   Şehzadeler Belediyesi olarak Ramazan ayı boyunca hayırseverlerin de desteği ile her gün 500 kişilik iftar sofrası kuracaklarını ifade eden Başkan Çelik “Sofralarımız daha önce Cumhuriyet Meydanı’nda kuruluyordu. Ramazan her yıl on gün kışa doğru geliyor. Geçen yıl yağmur nedeniyle bazı günler orada iftar sofralarımızı kuramamıştık.  O nedenle bu yıl restorasyonunu tamamladığımız 520 yıllık tarihi Kurşunlu Han’da sofralarımızı kuruyoruz. Yağmur olursa burada gölgesine sığınabileceğimiz alanlar var.” şeklinde konuştu.  

“RAMAZAN KARDEŞLİĞİMİZİN GÖSTERGESİDİR”

Ramazan boyunca çeşitli vesilelerle iftar sofralarında vatandaşlarla olacağını ifade eden Başkan Çelik sözlerini şöyle sürdürdü; “Mahallelerimizde vatandaşlarımız ile birlikte olacağız. Çat kapı iftarlar yapacağız. Tespit ettiğimiz evlere iftara beş dakika kala gidip lokmamızı o ev halkıyla paylaşmış olacağız.  İnşallah Ramazan’ı dolu dolu ihya etmiş olacağız. Ramazan birliğimizin, beraberliğimizin, kardeşliğimizin bir sembolü ve göstergesidir.  Ramazanı bu anlamda en iyi şekilde yaşayan ülkelerin başında Türkiye geliyor. Her yerde hayırlar, sofralar, infak faaliyetleri görülmektedir. Bu mübarek ayda varsa küsler onları da barıştıralım, buluşturalım, gönülleri ihya edelim. Manevi iklim ve rahmet ikliminden doya doya istifade edelim.  Ramazan sofralarımıza katkıda bulunan hayırseverlerimize de teşekkür ediyoruz. Allah yaptıkları tüm hayırları kabul etsin.”  Tarihi mekan ilk iftarına ev sahipliği yaparken, akşam ezanının okunmasıyla birlikte önce oruçlar açıldı, ardından dualar edildi.

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45