Şehzadeler'in 5.Kültür yayını 'Yol ve Sıla' kitabı yayımlandı

Eylül 25 ,2018



Şehzadeler Belediyesinin 5. Kültür yayını olan ‘Yol ve Sıla’ adlı kitabın tanıtımı yapıldı. Manisalı yazar İlber Şiyak’ın kaleme aldığı kitapta Balkanlarda yaşana göç hikâyeleri ve göç esnasında yaşanan olaylar yer alıyor.
Şehzadeler Belediyesinin Kültür Yayınları kapsamında basımını yaptığı Yiğitbaş-ı Veli Ahmet Şemseddin Marmaravi Hazretleri, Şehzade Şehir, Gençlerle İletişim ve Tunay Demran Koleksiyonu kitaplarının ardından 5. Kültür yayını olan ‘Yol ve Sıla’ adlı kitabı yayımlandı.
Manisalı yazar İlber Şiyak’ın kaleme aldığı ‘Yol ve Sıla’ kitabı Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’in makamında tanıtıldı. Şehzadeler Belediyesi olarak 5. Kültür yayının bastıklarını ifade eden Başkan Çelik “Şehzadeler Belediyesi olarak 5. Kültürel eserimiz olan, değerli hocamız İlber Şiyak’ın yazdığı  ‘Yol ve Sıla’ isimli kitabının basımını gerçekleştirdik. İçerisinde tarihe ışık tutacak bilgilerin olduğu, yaşanmış hadiselerin olduğu bu kitap okunması gereken bir kitap. Bu güzel kitap göçü ve tarihi ele alıyor. İlber hocamızın hayatından kesitleri içeriyor. Bizde Şehzadeler Belediyesi olarak tarihe bir not bırakabilmek adına kitabın basımını üstlendik. Kitabın yazımında büyük emekler sarf eden değerli İlber Şiyak hocamıza çok teşekkür ediyorum. Kitabı okumak isteyen kitapseverlerimiz Belediyemizin Kültür Müdürlüğünden temin edebilirler. 
“BALKANLARDA YAŞANAN GÖÇ VE YOL HİKÂYELERİNİ KALEME ALDIK”
Basılan kitapta Balkanlar’da yaşanan göç ve yol hikâyelerine yer verildiğini ifade eden Yazar İlber Şiyak “Yaklaşık 4 ay önce yazımını tamamlamış olduğumuz bu kitabımızı Şehzadeler Belediyemiz için yazdık. Bu kitabı yazarken büyük bir onur duydum. Kitabın tamamı yaşantımı anlatıyor. Kitabın yarısında göç hikâyeleri var. Diğer yarısında da göç esnasında geçilen yolların hikâyeleri var. Evladı Fatihan’da Balkanlarda gidip gördüğümüz yerler ve önemli hatıraları bu kitaba yazdık. Kitabımızın yayınlanmasına vermiş olduğu destek nedeni ile değerli Belediye Başkanımız ve tüm Belediye çalışanlarına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi

 

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45