Şehzadelerden Öğretmenlere Ahde Vefa

Kasım 24 ,2015



Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik 24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin düzenlediği ahde vefa yemeğinde eğitim yıllarındaki öğretmenleriyle buluştu. Başkan Çelik, “Öğretmenler Günü’nde, değerli öğretmenlerimizle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum” diyerek tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutladı.

 

Şehzadeler Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi (ŞEKAME) 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Giritligil Otel’de ahde vefa yemeği düzenledi. Aralarında Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’in öğretmenlerinin de olduğu ahde vefa gecesine, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, eşi Azime Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve eşi Tülin Çelik, Belediye Başkan Yardımcıları İsmail Önal, Ahmet Songüler, Bilal Demir, Kent Konseyi Başkanı Nejat Arusan, ŞEKAME Başkanı Seher Taydaş ve çok sayıda öğretmen katıldı. ŞEKAME Başkanı Seher Taydaş, “Bu etkinliği yapmamızda bize desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik’e, Kent Konseyi Başkanımız Nejat Arusan ve belediye başkan yardımcılarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

“ÇAĞDAŞ TÜRKİYE’NİN OLUŞMASINDA EN BÜYÜK GÖREV ÖĞRETMENLERİMİZİNDİR”

Öğretmenlerin ilkokuldan liseye kadar öğrencileri bir anne ve baba şefkati ile karşıladıklarını ifade eden Şehzadeler Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Nejat Arusan, “Bu mütevazi yemek programında emeği geçen Kadın Meclis Başkanımız ve yönetimine teşekkür ediyorum. Arkamızda maddi ve manevi olarak duran Şehzadeler ilçemizin çalışkan ve gayretli Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik kardeşime de çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Şehzadelerimiz ile ilgili her sorunu kendisine ilettiğimizde adeta bir Şehzadeli gibi meselelere sahip çıkan değerli kaymakamımıza çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımızı okullara ilk gönderdiğimizde onları ana baba şefkati ile karşılayan, karşılaşa bileceği zor ve çetin meseleler karşısında nasıl davranacağını gösteren iyiyi kötüden ayırt etmesini öğreten değerli öğretmenlerimizin, toplumsal ve sosyal hayatımızdaki ehemmiyetini anlatmaya kelimeler yetmez diye düşünüyorum. Bu vesile ile ilkokuldan üniversiteyi bitirinceye kadar üzerimizde emekleri olan öğretmenlerimizden hakkın rahmetine kavuşanlarına rahmet, hayatta olanlarına da minnet ve şükranlara yâd ediyorum. Çağdaş Türkiye’nin oluşturulmasın da en önemli görev öğretmenlerimize düşmektedir. Bu duygu ve düşünce içerisinde tüm öğretmenlerimiz ülkemizin her bir yanında bin bir meşakkatle görev yapma azmi ve cesareti içeresindeler. Ben buradan tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor hepinize saygılarımı sunuyorum” dedi.

“ÖĞRETMENLER YILIN 365 GÜNÜ SAYGIYA VE SEVGİYE LAYIKLAR”

Öğretmenler Günü’nü yılda bir gün kutlanmasına karşı olduğunu ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Öncelikle bizleri kırmayarak davetimize icabet ettiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebeti ile ‘Ahde Vefa’ isimli bir yemek programı düzenledik. Ancak ben 24 Kasım Öğretmenler Gününe karşıyım. Yani yılda 1 gün öğretmenlerin anılması, öğretmenlere değer gösterilmesi doğru değil anlamında karşıyım. Çünkü bizim inancımız, medeniyetimiz, değerlerimiz ve evrensel ilkeler ve doğrular yılın 365 günü ilim öğreten insanları yetiştiren, hayata kazandıran hazırlayan öğretmenlerimize karşı saygıda kusur etmememizi, onlara saygıyla davranmamızı emrediyor. Bu bilinç içerisinde olmalıyız. Bir zamanlar öğrenciler, öğretmenlere götürüldüğünde, eti senin kemiği benim denilirdi. Öğretmenler en büyük saygı ve hürmetle karşılanırdı. Ama bu gün üzülerek görüyoruz ki Öğretmenlerimize karşı şiddet uygulanır duruma geldi. Bu, bu ülke açısından, bizi biz yapan değerler açısından son derece kaygı verici bir durumdur. Ne bizim geçmişimiz, ne tarihimiz, ne medeniyetimiz, ne de inançlarımız böylesine insanlık dışı çirkinliklerin yapılmasına müsaade etmemektedir” dedi.

“DAHA İYİ NESİLLER YETİŞTİRECEĞİZ”

Türkiye’nin daha ileriye gitmesi için en büyük görevin öğretmenlere düştüğünün altını çizen Başkan Çelik, “Türkiye büyümekte, güçlenmekte ve zenginleşmekte olan bir ülkedir. Ama bu büyüme, gelişme ve zenginleşme sürecinde bizi biz yapan değerlerimizden özümüzden ödün vermeden yürümek mecburiyetindeyiz. Bir ayağımız mazide olmalı, bizi biz yapan değerlerimize sabit olmalı, diğer ayağımızla da atiye doğru sıçramalı en iyi gelişmeleri sağlamalıyız. Bunun çözümü de yine öğretmenlerimizdedir. Bu noktada daha hassas nesiller oluşturula bilecekse yine bunu başaracak olan öğretmenlerimizdir. İnşallah, inanıyorum ki daha iyi nesiller yetiştireceğiz. Sadece bilgilerle donatmayacağız. Sadece ilim verirseniz, sadece bilgiyle donatırsanız bu çocuk çok iyi bir fizikçi veya kimyacı olabilir.  Ama bu çocuk kadın, çoluk çocuk demeden insanları katleden bir canavara da dönüşebilir. İlim ile birlikte irfan olmalıdır. Bilginin yanında gönül terbiyesi olmalıdır. O bilgi gücünü, iyiye, güzele, doğruya, insanların huzuruna ve saadetine kullanma yetisi o çocuğun gönlüne sıralarda eğitim döneminde yerleştirilmezse işte o zaman milletlerin devletlerin dünyanın vay haline derim. Bu gün kan dökenler, bu gün insanları sömürenler bilgisiz insanlar değiller. En iyi eğitimi almışlar, son derece bilgililer. En yüksek teknolojileri icat ediyor ve kullanıyorlar. Ancak hiç gözlerini kırpmadan, hiç yüreklerinde bir sızı hissetmeden binlerce milyonlarca insanı katledebiliyor, sömüre biliyorlar. Burada ki çizgi, ilim ile birlikte irfan öğretmektir, Medeniyet değerlerimizin nesillere aşılanmasıdır. Ne hazindir ki bu ülkeyi, bu ülke yapan değerlerinden uzak bir nesil yetiştirmek için çok çabalar sarf edildi. Yabancı hayranı, batı hayranı, değerlerinden uzak hatta tarihine ve medeniyetine sövecek bir nesil yetiştirilmesini Murad edenler oldu. Ama hamd olsun ki şuurlu ve bilinçli öğretmenlerimiz, bilim adamları ve hocalarımızın, çaba ve gayreti ile bu gün Türkiye küllerinden yeniden canlandı, hem ülkesinde, hem gönlü coğrafyasında hem de Dünya da huzurdan, adaletten özgürlükte, merhametten yana bir tavır koyar noktaya geldi. Bundan sonraki günler daha güzel olacak inşallah. Bu noktada da şüphesiz ki en büyük görev, öğretmenlerimize düşüyor” dedi.

 

“EĞİTİME DESTEĞİMİZ ARTARAK DEVAM EDECEK”

Şehzadeler Belediyesi olarak eğitime her alanda büyük destekler verdiklerini ifade eden Başkan Çelik “Tüm öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum. Hepimiz çocuk olduk ilkokula başladık. Okuma yazmayı bilmiyorduk öğretmenlerimiz çok çile çekti. Kimi zaman hasta olmalarına rağmen okullara geldiler ve bizleri yetiştirdiler. Kimi zaman yaramazlıklarımız oldu, bizi idare ettiler. Sahip çıktılar uyardılar öğrettiler nihayetinde de üniversitenin ardından bir şeyler öğrenmiş halde hayatın içerisine girdik ve halkımıza hizmet etmeye çalışıyoruz. Bu günlere gelmemizde emeği geçmiş olan tüm öğretmenlerimizi şükranla anıyorum. Şehzadeler Belediyesi olarak kurulduğumuz günden bu güne eğitime her zaman destek sağladık. Sıfırdan bir okul yapabilecek bir bütçeyi 65 mahallemizde bulunana okullarımızın çevre düzenlemesi ve tadilat işlerinde kullandık. Eğitime desteğimiz aynı şekilde devam edeceğiz ki hem şehrimiz hem ülkemiz daha da güzelleşsin, daha da büyüsün diye. Bütün öğretmenlerimize saygılarımı sunuyor 24 Kasım öğretmenler gününüzü kutluyorum” dedi.

“TÜM ÖĞRETMENLERİMİZİN GÜNÜNÜ KUTLUYORUM”

Böylesine anlamlı bir akşamda sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Ahde Vefa benim için önemli bir kelime. Maalesef toplum olarak zaman zaman bu konularda geri kalıyoruz. Bu hayatta en fazla Ahde Vefayı göstermemiz gerekenlerin başında da öğretmenlerimiz geliyor. Bu nedenle böylesine bir programı organize ettikleri için Şehzadeler Belediyesine çok teşekkür ediyorum. Bende öğretmen olmak istemiştim ancak hayat bu gün bizi buralara getirdi. Ancak eşim öğretmen. Bu vesile ile hem eşimin hem de bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum” dedi. Öğretmenler adına konuşan emekli öğretmen Eşref Can Ahde Vefa gecesi nedeni ile Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’ e teşekkür etti. Gecenin sonunda Başkan Çelik geceye katılan öğretmenlere hediye takdim etti.

 

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45