Şehzadeler'de Osmanlı Mahalle Kültürü ve Komşuluk ilişkileri anlatıldı

Aralık 01 ,2016

Tarihi sevdiren adam Yavuz Bahadıroğlu, Şehzadeler Belediyesinin düzenlediği “Osmanlı’da Mahalle Kültürü ve Komşuluk” konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı. Osmanlı döneminde yaşanan mahalle kültürü ve komşuluk ilişkilerine değinen Bahadıroğlu, son dönemlere Türkiye’de yaşanan olaylar hakkında da bilgiler verdi.

Şehzadeler Belediyesinin düzenlediği ve Tarihçi – Yazar Yavuz Bahadıroğlu’nun konuşmacı olduğu konferansta “Osmanlı’da Mahalle Kültürü ve Komşuluk” konusu konuşuldu. Tarihi Bedesten ’de düzenlenen konferansa Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, Belediye Meclis Üyesi Selma Çertürk ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ünlü Tarihçi ve Yazar Yavuz Bahadıroğlu Tarihi Bedesteni dolduran vatandaşlara Osmanlı döneminde yaşanan komşuluk ilişkileri ve Mahalle kültürü hakkında bilgiler verdi. Müslümanların sosyal hayatının dini hayatla bir bütün olduğunu ifade eden Bahadıroğlu “Biz Müslümanların sosyal hayatı ile dini hayatı bir bütündür. Hayatın içerisinden dini çıkardığınız zaman geriye kuru bir milliyetçilik kalır o da zamanla ırkçılığa dönüşür” dedi. Geçmiş yıllarda yaşam tarzının az eşya çok insan şeklinde olduğunu belirten Tarihçi – Yazar Yavuz Bahadıroğlu, son zamanlara çok eşya az insan şeklinde yaşama tarzı ile bir birinden uzaklaştığını ifade etti. Konferansta güncel konulara da değinen Bahadıroğlu, Türkiye’ de her vatandaşın üzerine düşeni yapması gerektiğini ifade etti. Bahadıroğlu halk olarak birlik ve beraberlik içerisinde olunduğu müddetçe Türkiye’nin daha güçlü bir ülke olacağının altını çizdi.